en azından elektrik araç deneyimi elde etmiş olacağız.Elimizde elektrik araç konusunda uzman mühendisler olacak.Tabii onları da yarın öbür gün yurtdışına kaptırmazsak.Bunun yanında bu proje başarısız olsa bile pil fabrikası(Gerçekten kurulacaksa) bu ülke için bir artı değerdir.İleri de pil,geleceğin petrolü ve elektrik otomobil sektörünün kalbi olacak.
Ben de aynen böyle düşündüğüm için ihtimallere olumlu bakıyorum. Ancak sen attığım video sonrasında "şunları izle, bunlar da inceleme videosu mu?" falan yazınca şahsi algılamış oldum. Belli bir birikim sonrası sana patlamış gibi oldumsa da kusuruma bakma. Yoksa 40 sayfadır yer yer dişimi sıkıyorum.
Ben açıkçası mevcut hükümeti ve başındaki kişiyi sevmediği için "daha baştan" şu tür yaklaşanlara; "
yahu bunlar ne yapabilir? bunların yaptığı işten hayır mı gelir?" diyenlere sinir oldum. Başından beri de bu tür yaklaşan insanları samimiyetsiz buluyorum. Yani bu tür bir yaklaşımın "Bay Kemal SSK kurumunu batırdı, daha camiye gitmemiş bir adam" diye kin kusan "diğer" tayfadan gerçekten farkları yok. Entelektüel olduğunu sanan cahiller çok daha büyük bir sorun ve buradan bugün belirtiyorum.
GELECEKTE ASIL SORUN BU KİŞİLER OLACAK. Üstüne alınan da alınsın, yeter ki benimle şahsi tartışmaya girmesin. Ya söylediklerimi ciddiye alıp kendini biraz düzeltsin ya da "ulan sen ne biliyorsun gevşek" deyip beni s.klemesin. Bu kadar basit. Kimse için boşa zaman harcamaya gerek yok.
Neyse TOGG projesine dönersek. Bu iş "devam ettirilebilir" olursa gerçekten pozitif olabileceğini görüyorum. Kaldı ki yarın hükümet değiştiğinde de geliştirilebilecek bir proje olabilir bu ve ülkeye katkı sağlayabilir.
Belki de olmaz bilmiyorum ama bu ihtimal bile güzel.
Ek olarak; şu an Suv elektrikli araç sektörü inanılmaz boş bir sektör. Sanırım
Volvo 1.5 T5 Recharge diye bir model çıkardı. O da çok sevilmedi zaten. Fiyatı da 2 milyon olsa gerek. BMW keza öyle, en dandik elektrikli araçları 2 milyondan başlıyor.
Yani bu araç "rekabet edemez" diye bir şey de yok. %100 elektrikli bir araçtan bahsediyoruz, insanlar gidip benzinli ya da hibrit araçlar ile fiyat kıyaslaması yapıyor.
Yahu bazı ülkeler ve şehirler 10-15 sene sonra sınırları içerisine "benzinli ya da dizel araç sokmamayı" düşünüyorlar. Gelecek elektrik teknolojisinde ve bu konuda en ufak bir umut bile desteklenmeye değerdir.
Neyse. Umarım kendimi artık anlatabilmişimdir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:41 ----------
Herkes demeyeydin iyiydi Gökhan.
Kendi adıma söyleyeyim.
Yapıcı eleştiri yaptım. Anlaşılmadıysa tekrar edeyim.
Madem bu ülkede bir şeyler yapılmasına bu kadar meraklıydılar,
o zaman bugüne kadar ortaya çıkan girişimlere destek olaydılar.
Al sana yapıcı bir eleştiri daha...
Elektrikli arabalar yaygınlaşınca en büyük ihtiyaç ne olacak.
Elektrik değilmi?
O zaman ülkenin tüm HES'lerini neden sattın diye sorarlar adama...
Evet burada hata yaptığımı kabul ediyorum. Bir önceki mesajımda belirttiğim üzere "bazı siyasi sebeplerden" dolayı olaya "direkt gözü kapalı bakanlar" diye düzeltmek istiyorum. Yani 43 sayfanın "genel olarak" konuya yaklaşımı beni çok rahatsız etti. Ha ben kimim? Belki de bunu okuyan birine göre "salağın teki" olabilirim. Önemli değil. Ama
bana göre böyle bir gerçek var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------
Devletler her önemli gördüğü sektörü destekler. Bunu da çeşitli yollarla yapar arsa tahsisi olur, işçilerin sgk pirimi desteği olur, çeşitli vergi kolaylıkları gibi.
Bu desteklerde girişimci hesap kitap yapar bu işte gelecek görür yani iktisadidir fakat gücü yetmez veya rakipleri ( yurtdışı rakipleri ) devlet tarafından destekleniyordur belirli müddet veya bir seferlik kamudan takviye yapılır. Nasıl olsa devlet verdiği teşviki bir şekilde geri alacaktır.
Kısacası girişimci isteklidir elini öyle veya böyle taşın altına sokmuştur.
TOGG da sıkıntı adamların araba yapmaya niyeti yok üstelik ikisinin bu konu ile uzaktan yakından alakası bile yok.
Sen emir komuta şeklinde hadi araba yapın deyince işte burada olay devletin değil hükümetin projesi görüntüsü oluşuyor. İnsanlar bunu seçim yatırımı olarak görüyor.
Hükümetin bunu seçim yatırımı değil ülkenin yatırımı olduğuna ikna etmesi lazım.
Ben bunun "ülke yatırımı" olduğuna inanmak istiyorum. Bunun için de konuşmak çok erken. Umarım ki başarılı ilerler.