Gerçekleri söylemek ne zamandan beri kin kusma oluyor?Önceki attığınız videoda benim eleştirdiğim şey daha asıl uzmanlık alanları olan bilgisyar ve teknoloji olan arkadaşların kendi alanlarında bile doğru düzgün inceleme videosu çekemiyorken saçma sapan reklam ile karışık otomobil incelemeye kalkması.
Şimdi attığınız otopark.com ise inceleme değil resmen parasını basanın reklamını yapan saçma sapan yerli Youtube kanalı.İnceleme videosu "uuuu süper,manyak araç vayvay" diye incelediğiniz aracı yalayarak olmaz.İnceleme videosu bakan eşliğinde olmaz.İncelenecek aracı firma belli bir süreliğine size verir,başına herhangi bir şey gelme durumunda ya incelemeyi yapacaklar yada firma kaskosunu yapar,siz aracı alırsınız ister diğer araçlar ile karşılaştırmasını yaparsınız isterseniz sağlamlık testi yaparsınız canını çıkartana kadar kullanırsınız sonra sonuçları tarafsız olarak izleyenlere aktarırsınız.Sizin attıklarınız inceleme videosu değil reklam.Gerçekten bu aracı almaya niyeti olan birisi için objektif hiç bir bilgi ve görüş vermiyor.
Ne zaman tarafsız birisine verirler bu aracı,başka bir markanın elektrikli C-SUV ile karşılaştırmalı testini yapar sonuçları bildirir o zaman tamam olmuş bu araç derim.Ama böyle para yedirilip ısmarla videoların hiç birine inanmıyorum.Tam tersine bu videolar yüzünden sempatik baktığım TOGG markasına mesafeli yaklaşmaya başladım.İnsan ister istemez sürekli herkese para verip bu arabayı zorla yalama yutma videosu çektiriyorlarsa o zaman o araçta ciddi sıkıntılar vardır fikri geliyor aklına.
Önceki mesajımda saydığım kanallara ve programlara bir göz atın.İnceleme o şekilde olur.Adamlar test ettikleri Ferrari'nin,Mercedes'in,Lamborghini'nin bile olumsuz yönlerini tıkır tıkır söylüyorlar.Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu aynen bu şekilde test yapıyordu adamın SkyTürk'teki işine son verdiler sonra gitti Youtube kanalı açtı.Ama Saffet Üçüncü denen reklamcı arkadaş markaları bir güzel yalayıp yuttuğundan yıllardır program yapabiliyor.Yahu test ettiğin her araç mı mükemmel olur hiç birinin olumsuz kötü bir tarafı olmaz mı?
Bakın ben kendimi bildim bileli otomobil ve motosiklet hastası bir insanım.Herkesten çok ben istiyorum yerli markalarımız olsun.Ama o iş böyle olmaz.Daha araç çıkmadan lansmanından tanıtımına,incelemelerinden reklamlarına marka imajına vıcık vıcık siyaset karıştırarak zaten TOGG markası hayatına 1-0 yenik başladı.Dünya tarihinde bu şekilde üstüne siyasi pislik yapışıp başarılı olan tek bir marka var o da VW.O da hala aradan 80 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen Hitler ile olan imajından kurtulamadı.Yurtdışında VW sürekli dalga konusudur bu yüzden.Her marka gururla kuruluşunu anlatırken VW utancından sesini çıkartamaz.Anca 2.Dünya savaşından sonra Bettle ve ilk nesil sevimli Transporter'ı hippiler kullanıp sembol yapınca siyasi faşist,nazi imajından zar zor kurtuldu.
https://i.redd.it/q1rsq26z9i421.jpg
https://i.redd.it/f7xdto27ooh91.jpg