Yaş 23, ilk motosiklet, ybr125esd, 860TL güneş sigorta en ucuzu o idi, bugün yaptırdım. Ama tabiki 1.900TL diyen sigorta da oldu. İyi araştırmak lazım.
Nasıl olacak bu işler bilmiyorum.
Bu işlerin tek olur yolu adam gibi denetim. denetimi de bi zahmet devlet ve sigorta şirketleri halletsin. milletin katakullilerini de biz mi takip edeceğiz?
bu arada serzenişim size değil yanlış anlamayın![]()
Arkadaslar hali hazirda benim arabam var ona sigorta 560 TL cikti simdi 150cc bir motor alacagim ve ilk motorum olacak.Sizce ona da sigorta aynı tutardami cikar? Benim durumumda olan ve sigorta yaptiran varsa ya da sigortacı bir arkadasimiz varsa bilgi vermesini rica ederim. Simdiden tesekkurler.
Biri mersedese çarpıyo biri BMW ye . Başka araba mı kalmadı memlekette git şahine çarp renoya çarp illa çarpacaksan.
plaka 79 ve 150 cc motor sıgorta 340 tl ama honda cbr 250 26 plaka ıken 560 27 plaka yapınca 780 tl cıktı benım sattıgım arkadasada 1250 cıktı aslında plakanında cok onemı varArkadaslar hali hazirda benim arabam var ona sigorta 560 TL cikti simdi 150cc bir motor alacagim ve ilk motorum olacak.Sizce ona da sigorta aynı tutardami cikar? Benim durumumda olan ve sigorta yaptiran varsa ya da sigortacı bir arkadasimiz varsa bilgi vermesini rica ederim. Simdiden tesekkurler.
Fatih motorunu çekme plaka ile süreceğini beyan etmiş. Çok yüksek cezası var bunun. Sakın böyle birşey yapmayın. Büyük pişman olursunuz.
Geçen gün sigorta acentesi bir tanıdığım ile konuşuyordum Ona sordum neden fiyatlar yüksek diye. Daha önceden muadil parça takılmasına müsade ediyorlarmış. Şimdi mutlaka orjinal parça takılma zorunluluğu varmış. Benim arabama arkadan bir motosiklet çarpmıştı. Arka stop lamba kırıldı. Tutanak tuttum hemen. Gittim yaptırdım arka stopu. Orjinal parça 470 tl. O da kıçı kırık stop lambası (nissan Almera) işçilik de var. Yani tamirci Sigortadan yaklaşık 600 tl aldı. E şimdi 2013 yılında o çocuk motoruna diyelim ki 250 tl prim ödemiş olsun. Sigorta şirketinin burada 350 tl zararı var. Ha sonraki senelerde sigorta şirketi o çocuğun primlerini yükselterek zararını gidermeye çalışır. Ama o sene zarara girdi. Şimdi bunun yanında ustalar sigorta şirketinden fazla para almak için türlü taklalar atıyor. Sonuç olarak bu durumdan herkes mutsuz. Nasıl olacak bu işler bilmiyorum.
kendi adıma alacağım yaş 23 ve 34 plaka. ne yapıcam bilmiyorum. 2 ay sonra taksitle yaptırırım belkide. bir ay zaten müsade ediyorlar.
plaka 79 ve 150 cc motor sıgorta 340 tl ama honda cbr 250 26 plaka ıken 560 27 plaka yapınca 780 tl cıktı benım sattıgım arkadasada 1250 cıktı aslında plakanında cok onemı var
Fatih motorunu çekme plaka ile süreceğini beyan etmiş. Çok yüksek cezası var bunun. Sakın böyle birşey yapmayın. Büyük pişman olursunuz.