Merhaba Arkadaşlar
2003 model bandit 600s için ön cam lazım bana nerden bulabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sabahları çalışmak için hafif nazlansa'da Suzuki Bandit serisi bir başka güzel,Bakımları zamanı gelmeden yapıldığında ve iyi bir ustaya yaptırıldığında çalıştırmak için marşa bastığınızda düşünmezsiniz acaba diye.Size sadece keyifli gezmeler kalır
Kazasız belasız km
Kış günlerinde Haydut'unuzu sıcak tutalım üşümesin.
Benim kırmızı şimşek 1 aydır çalışmadı. İş yoğunluğundan ve havalardan dolayı pek ilgilenemedim. İki kat kılıfı ile garajda duruyordu. Dün aküyü şarja taktım. 2 saat kadar şarjda kaldı ve tamamen doldu. İndim motorun yanına, örtüleri çıkartmak 15 dakika sürdüaküyü taktım, jikleyi çektim ve ya bismillah dedim. Tek marşta çalıştı. Jikle çekili iken 2 dakika kadar çalıştırıp jikleyi indirdim. 20 dakika kadar da rolantide çalıştı. Tekrar sarıp sarmaladım.
Havanın ilk müsait olduğu zaman garajdan çıkacak. Ama İzmir'de bile hava hem yağışlı, hem de soğuk. Sanırım 10-15 gün daha garajdan çıkamayacak.
hava soğutmalı motoru durduğu yerde 20 dk çalıştırmayın kış ayında olsakta![]()
Hararet göstergesi var benim motorda. 60 dereceye bile gelmedi 20 dakika sonunda. Yani hava o kadar soğuktu. Garajda kat ve kat giyinmeme rağmen ben bile dondum neredeyse motora sarılıp bekleyecektim. İzmir de uzun süredir görülmemiş bir soğuk var yani.
Ayrıca bu motorlar da hararet denen bir durumla karşılaşan, yüksek ısıdan dolayı conta yakan, motor kilitleyen kimseyi ben duymadım, görmedim. Yazın İzmir'in sıcağında, dur kalk trafikte bile en fazla hararet göstergesi 95'e kadar geldi. Boşuna HAYDUT değil adı, hak ediyor vallahi![]()
harareti neye göre ölçüyorsunki?hararet dediğimiz şey soğutma suyunun sıcaklığı,banditte neye göre ölçüyorsun?
Yağ doldurma kapağına takılan göstergeler var. Çalışma esnasında yağ göstergeye zaten değiyor. Dolayısıyla yağ ve motor iç sıcaklığını gösteriyor. Hararet dediğim yağ sıcaklığı. Zaten bizim motorlar yağ soğutmalı.
Göstergeyi Almanya'dan almıştım. Motora takmadan önce acaba doğru ölçüyor mu diye iş yerinde profesyonel ölçüm cihazları ile karşılıklı teste sokmuştum. Kalibrasyonu yapılmış bir cihazın ölçtüğü sıcaklık 60 derece idi. Bu göstergenin ucunu sıvıya dokundurduğumuzda 60 derece gösterdi. Farklı iki test daha yaptıktan sonra göstergenin doğru çalıştığına emin olduktan sonra motora taktım. Benimkisi merak işte.
Millet Bana Bandit ön km saatlerini de kapsayan yer, torpidomu denir bilemedim,siyah grenajından gerekli...Nereden bulabilirim...
Merhabalar, benim gsx600f ile ilgili bi sorum olacaktı. Gsx600f başlıklı bi konu göremediğim için size sormak istedim. Şimdi bir gsx600f beğendim sayılır ben bunu alıp uzun vadeli kullanmak istiyorum ama yedek parça sıkıntısı yaşar mıyım? Kafamı karıştırıyor bu konu. Çünkü 2005 model ve piyasada az bulunan motor. Ne yapmalıyım?