Yamaha Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Katılım
31 Eki 2013
Mesajlar
556
Gelişmeler...
O3d6VA.jpg

z2Eka4.jpg
 
Katılım
20 Nis 2012
Mesajlar
177
ben geçen sene metzeler m5 sportec aldım, şampiyon motordan 700 tl idi. ucuz olması beni teşvik eti ama o gün bu gün inanılmaz memnunum. Virajlarda çok güven verici. 12 bin km oldu alalı ve 20 bin km yi kesin görür.
 
Katılım
29 Ocak 2008
Mesajlar
884
ben geçen sene metzeler m5 sportec aldım, şampiyon motordan 700 tl idi. ucuz olması beni teşvik eti ama o gün bu gün inanılmaz memnunum. Virajlarda çok güven verici. 12 bin km oldu alalı ve 20 bin km yi kesin görür.

Teşekkürler bende M5 alıcam inşallah izmirde buldum kargo dahil 789 tl dedi 2014 tarihli (izmirden özel bir arkadaş yolladım tarihine baksın diye)
 
Katılım
31 Eki 2013
Mesajlar
556
Günaydın herkese.Mutlu sona yaklaştım gibi.

Kabusum elektrik tesisatı da tamamlandı, kablolar elden geçti. Gaz telleri, debriyaj teli değişti.Orta sehpanın yayı, gidon topuzlar, radyatör kapakları tamamlandı.Hava filtresi kutusu, egzoz ve emme monifoldlarını taktım. Resimler anlatıyor zaten:)

12vaXG.jpg

İtalyadan aldığım topuz ve yan kapaklar. ( Tr de topuzlar yenisi 180 lira, kapak zaten yok:)
LYA8Lb.jpg

Kumlandılar...
rmMX71.jpg

Temzilik pasosu:)
g48vBb.jpg

Çinko kobalt kaplama, paslanmasınlar:)
ZAkj0z.jpg

Ve boyandılar...

oY3q1q.jpg

7VgW4a.jpg

PYk2g7.jpg

Vga8bR.jpg

12vaXb.jpg

W6k8NL.jpg

LYA8Lz.jpg

7VgW4r.jpg
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Eyl 2013
Mesajlar
266
68charger. Tebrik ederim hocam. 10 numara oluyor. Takip ediyorum. Eline, emeğine sağlık.

Merhaba arkadaşlar. Headers ları parlatmak için ne yapmak gerekir? özel bir yöntemi var mıdır?
 
Katılım
8 Ağu 2011
Mesajlar
519
68charger tebrik ederim ,
Mükemmel oluyor
evladiyelik binerisiniz artık fazer a:)
tam bitince güzel bir konu açarsınız umarım restorasyon ile ilgili
 
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
1,533
Motosikleti
XV250 - FZ6
Gıcır gıcır olmus. Radyator yan korumalari yeni mi?
Cinko kobalt kaplama nasil oluyor, kaplamaci mi yapti?
Zincir yok gordugum kadariyla. Yeni zincir mi takilacak?
Bu arada ben olsam hava filtre kutusununun snorkelini biraz acardim. Benim motorda yapmistim, gazi ani acinca hava emme sesi geliyor ve biraz daha ani kalkiyor. Egzoz da guzel olur, egzoz takmanin de en iyi tarafi motor 5-10kg arasi hafifliyor, bir de sanki daha rahat calisiyor gibi.
Fren kaliper kecelerini de degistirmek iyi olabilir.

Ben de jantlari boyatmak istiyorum ama kim yapar yaklasik kaca yapar, rulmanlari sokmek gerekiyor mu gibi sorularim var.
 
Katılım
31 Eki 2013
Mesajlar
556
Selam Fazıl,

Radyatör korumalarını İtalya dan çıkma aldım, boyandı takıldı.
Çinko kobalt ya da çinko nikel gibi kaplamalar paslanmayı önlüyor.Çeşitli kimyasallar ile elektroliz yöntemi ile kaplanıyor.
Aslında motosiklet parçaların çoğu kaplı ancak zamanla eskiyor. Ben çoğu civatayı paslanmaz olanlar ile değiştim. Bulamadığım bazı özel civata ve somunları kumladım ve bizim şirketin kaplama tesisinde kaplattım.

W6YrNN.jpg

Ön dişli bugün Yamaha Motoliz den geldi. Zincirde bir iki güne gelir. DID Gold olacak.
Egzoz için bütçe çıkmadı inan bunları zor yaptım ve beni epey içeri attı:)İstediğim egzoz da bu ama 550euro civarı:)

k1v1Y7.jpg

N9E9bN.jpg


Snorkeli biraz açmak konusu açar mısın? Tam olarak nasıl büyüttün resim vs var mı şu anki halinden?

Fren kaliper keçelerini balataları değiştirdiğimde kontrol etmiştim. Gözle görülür sıkıntı yoktu. Zaten bir daha ki adım R6/S2 kaliperi ve maşası.

Jantları benim boyacıda boyatabiliriz. Takribi 250-300 lira gibi bir şeye mal olur. Rulmanları sökmeye gerek yok ancak iyi bir şey için diskler sökülmeli.En fazla yeni disk civataları alırsın çünkü genelde deforme oluyorlar... Locktite sağ olsun:)
 
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
1,533
Motosikleti
XV250 - FZ6
Alttaki linkte hava filtre kutusuyla ilgili bilgi var:

images


http://www.sangera2.com/main/fazer/mods/21Airbox_Mod.html

250-300 lira benim icin biraz fazla. Aslinda belki kendim boyamayi deneyebilirim.
Orjinal 16T Ön dişli almissiniz sanirim. Ben 15T Vortex marka ön dişli takmistim birkac yildir oyle kullaniyorum. Orjinale gore daha kullanisli, cok fazla otoyolda kullanmiyorsaniz tabi.
Zincir'in fiyati nedir, yakinda bana da lazim olabilir.
Zincir eger linksiz zincirse tekrar salincagi sokmeniz gerekebilir.
 
Katılım
31 Eki 2013
Mesajlar
556
Zinciri 200 liraya anlaştım bakalım ne gelecek:) zinciri kilitli almam lazım salıncağı inan hiç sökesim yok:) tabi dişlinin ufak olması serilik katıyor ama otobanda yavaşlatıyor. Benim bi iddam var; eğer fazer ile 250km/h + göremezsem satcam zaten:)
En son 233 yaptım oda kafa sallaması yüzünden kesmek zorunda kalıyordum. Jant düzeldi, balans, arka salıncak değişti derken bakalım nasıl olacak. Göreceğiz. Az kaldı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------


Aynen candır. Video keyifli. Tek olmakta bazen güzel:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------

Günaydın herkese...

N9EZYX.jpg

Eski dişli, zincirin açtığı izleri kanalları görebilirsiniz.Muhtemelen ayarsız zincir yüzünden.
Yjbg3Z.jpg

Yenisi yerli yerinde:)

Fazıl, ağzı büyütülmüş filtre kutusuna baktım ancak büyük fark yaratmaz diye düşünüyorum yani KN hava filtresi taksam da aynı şey olacaktır sanki. Sende fark nedir?

Olmadı bir gün buyur gel bende yapalım şu işi motosikleti tam toplamadan. Ne dersin?
 
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
1,533
Motosikleti
XV250 - FZ6
Fark ses ve sanirim biraz da performans. Gazi ani actiginda cok guzel bir sesle beraber daha cabuk tepki veriyor. Horultu gibi bir hava emme sesi geliyor. Ozellikle ani gaz acislarinda.

Vakit olursa gelirim bir gun. Ama hic vakit bulamiyorum. Motorun yagini bile degistiremedim gunlerdir vakitsizlikten.
 

osw

Katılım
12 Nis 2014
Mesajlar
16
arkadaşlar mevsim itibarı ile motora binmediğim için garajda duruyor..bugün akü basmadı ...iteleyip çalıştırdım bir sıkıntı olur mu?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst