Sizden daha magandası var mı? (Ailesi yanında polisten dayak yiyen baba)

70 lerin genci ve 12 Eylül'ü yaşamış biri olarak garip bir şüphemi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu haberi, bugün sadece Habertürk ve Milliyet verdi, 14:38 de Vatan sayfaları da haberi geçti ancak 25-30 dakika sonra kalktı arşivde bile yok.

Yorum yapan ve eleştirenleri fişliyor olabilirler, paronoya demeyin attığımız her adım büyük ağabey tarafında kayıt altına alınıyor.

Uygun yer ve zamanda aleyhimize kullanılabilir. ( Aaaa bakın zamanında zaten böyle demiş vs vs diye savcı önünüze koyduğunda şaşırmayasınız.)

Sanki polisleri uzaylıymış gibi anlatan arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. Polislerimiz gecelerini gündüzlerine katarak görevlerini yapıyorlar. Arada bir kaçtane kötü haber çıkıyor diye koskoca teşkilatı kötülemeyin. Askerden kacarken diye birini yanlıslıkla veya kasten vurdular.Emniyette kadının birine dayak attılar. bu gibi örnek çok var... ancak Başımız sıkıştığında gideceğimiz yer polis yada askerdir. Hukukun işleyişini bile bu birimler sağlar. Bence bu olaylar piskolojik sorunları veya ahlak-terbiye eksikliği olan bazılarının mecburen polislik mesleğini seçmelerinden kaynaklanıyor. Sadece polislerde değil her birimde her yerde bu tür insanlar karşımıza çıkabilir. Binlerce kişinin olduğu bir birimi genelleme yapıp kötülerseniz Haksızlık etmiş olursunuz.. Böyleleri direk meslekten men etmeleri gerek. Allah polisimizi,askerimizi ve tüm ülkemizi korusun....

Sanki polisleri uzaylıymış gibi anlatan arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. Polislerimiz gecelerini gündüzlerine katarak görevlerini yapıyorlar. Arada bir kaçtane kötü haber çıkıyor diye koskoca teşkilatı kötülemeyin. Askerden kacarken diye birini yanlıslıkla veya kasten vurdular.Emniyette kadının birine dayak attılar. bu gibi örnek çok var... ancak Başımız sıkıştığında gideceğimiz yer polis yada askerdir. Hukukun işleyişini bile bu birimler sağlar. Bence bu olaylar piskolojik sorunları veya ahlak-terbiye eksikliği olan bazılarının mecburen polislik mesleğini seçmelerinden kaynaklanıyor. Sadece polislerde değil her birimde her yerde bu tür insanlar karşımıza çıkabilir. Binlerce kişinin olduğu bir birimi genelleme yapıp kötülerseniz Haksızlık etmiş olursunuz.. Böyleleri direk meslekten men etmeleri gerek. Allah polisimizi,askerimizi ve tüm ülkemizi korusun....

bu fişleme mevzusu gündeme gelince yazının altına imzamı atasım geldi.fişlendiğimi bilsem bile ancak bu kadar yalakalık yapabilirim, fazlasını beklemeyin a dostlar.

Başka isteğim var malesef
Ben o polisi savunmuyorum bunu anla olur mu?

ilk mesjla bu mesajınız uyuşmuyo malesef. Sonradanmı vaz geçtiz acaba? Bende o polisleri desteklemiyorum. Bu konuda hemfikiriz. Bu iyi bişey. Size kızdığım tek nokta eren özer arkadaşa sen kimsin demenizdi. Siz öpüşüp barıştınız bile. Ben ortada kaldım şimdi :santa: tamam ozaman bizde öpüşüp barışalım hem fikir olduğumuza göre. Barışalım. :rendeer:

Yalakalıkla ne alakası var kurunun yanında yaşıda yakmayın demek istedim kısaca..

ilk mesjla bu mesajınız uyuşmuyo malesef. Sonradanmı vaz geçtiz acaba? Bende o polisleri desteklemiyorum. Bu konuda hemfikiriz. Bu iyi bişey. Size kızdığım tek nokta eren özer arkadaşa sen kimsin demenizdi. Siz öpüşüp barıştınız bile. Ben ortada kaldım şimdi :santa: tamam ozaman bizde öpüşüp barışalım hem fikir olduğumuza göre. Barışalım. :rendeer:
Hadi 3çümüz bir öpüşelim (Barışma babında ):queen::queen:

Yalakalıkla ne alakası var kurunun yanında yaşıda yakmayın demek istedim kısaca..

güzel arkadaşım gerilerde aynı konuyu ele aldık.genellemeler kötüdür dedik. istisnalar vardır dedik. ama cidden bir düşün kendin yazmışsın ya yanlışlıkla vurulan sen olsaydın, veya dövülen, veya ne bileyim işin düştüğünde aşağılanan, terslenen? daha 14 yaşımdayken sıcak bir yaz gecesi evimin önünde otururken bana silah doğrulttuklarında veya evime hırsız girdiğindeki umursamaz davranışlarında veya ehliyet-ruhsat işleri yaptırırkenki lütufkar hallerinde bile zerre insanlık görmedim bugüne kadar.koca bir camiada iyileri vardır diyorsun da vatandaşın güvenliğini sağlamakla mükellef belinde silahı olan bir mesleğin hatası veya ahlaksızlığı CAN alıyor. en ufak bir iyimserlik bu hataların tekrarlanmasına yol açacaktır.kesinlikle nerede olursa olsun hata affetmeyen bir meslektir polislik.
şartları kötü diyorsun bir arkadaş değinmişti gerilerde şartları kötü ama hakkını arayanları döverken keyiflerine diyecek yok!

tcs

İllere görede değişiyo polisin davranışları bence. mesela niğde polisi gayet mütevazi ven insanca yaklaşıyo vatandaşa bana göre . Başındaki emniyet müdüründen kaynaklanıyo olabilir .

Sevgili adem80 baktım ama o polisleri savunduğum cümle hangisi anlamadım. yinede barıştıysak sorun yok ama öpüşme faslını üçümüz sırayla yapalım birbirimizin kısmetini kapatmaya gerek yok :p
Hadi iyi geceler ;-)

polisle geçirdiğim iki tane iyi anı var.
birincisi mecidiyeköydeki emniyette polise birşey sormuştum, gayet insani bir şekilde yardımcı olmuştu.
ikincisi gebzede yanlışlıkla trafiğe kapalı alana girmiştim, karşıdan gelen motosikletli polis gayet kibarca uyarmıştı burası trafiğe kapalı, şuradan çıkabilirsin diye.
Çok büyük yardımları olmadı ama Allah ikisindende razı olsun. Ama 27 yıllık hayatımda sadece 2 tane malesef.
Allah şerefli polislere kolaylık versin, bu teşkilatta işleri çok zor.

Sevgili adem80 baktım ama o polisleri savunduğum cümle hangisi anlamadım. yinede barıştıysak sorun yok ama öpüşme faslını üçümüz sırayla yapalım birbirimizin kısmetini kapatmaya gerek yok :p
Hadi iyi geceler ;-)
tamamdır o zaman. Hasta olursam size gelmem haa. Cerrahsınızdır falan. Bu yaştan sonra tekrar sünnet olmak istemiyom :queen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
yazacaklarim var ama uzun.
Daha dogrusu bir hikayem var.
Mevzunun ne oldugu hakkinda kafa yoranlari iyice yoracak kadar agir bir hikaye.
Ama dedigim gibi uzun.
Yarina kadar konuyu kitlettirmeyi basarmazsaniz yazarim.

yazacaklarim var ama uzun.
Daha dogrusu bir hikayem var.
Mevzunun ne oldugu hakkinda kafa yoranlari iyice yoracak kadar agir bir hikaye.
Ama dedigim gibi uzun.
Yarina kadar konuyu kitlettirmeyi basarmazsaniz yazarim.

bence hiç zahmet etme yarına kadar kitlenir konuya gelirsekde aksam üzeri haberlerde görünce kanım durdu.görevini iyi yaptığını bildiğim polislerde var şerefsizlik yapanlarda malesef....

Kocaeli İl Temsilcisi
söylenenler söylenmiş , tartışılacaklar tartışılmış, ufak yollu kızgınlıklar yaşanmış , sonra öpüşüp barışılmış :)
ahaaaa iş siyasete dökülecek derken ,sular durulmuş , konu kitlenmemiş, bizim cog (ilkay) ağabeyimiz hikayesini yazmamış :)

son olarak bir çok arakadaş gibi, kavgaya , dayağa,eşimin yanında küçük düşürülüp köteğe kadar gelmesede , 36 yıllık yaşamımda sevgili polisimizden yana , saygıy, hürmet ve şevkatle yaklaşımına pek şahit olmadım , tabi allah videodaki gibi de durumlara düşürmesin kimseyi ,

beynimde, şuuraltımda öyle yer etmişki bu topicte tartışılan durumlar , bir gazete yada haber kanalında felanca polis aracında saldırıya uğradı vb. tarzı haberler okuduğumda , elimde olmadan aklıma gelen şey acaba bu topicte haberi paylaşılan olaydan ötürümü vuruldu ? diye düşünmeden edemiyorum , malesefff ve üzülerek .

tabiki tüm teşkilatı karalamak oldukça gereksiz olur , zira yine topicte konuşulup tartışıldığı gibi her meslek alanında mesleğini kötüye kullanan insanlar çıkacaktır , ne diyelim allah ıslah etsin benim kafa bu işe bu kadar basar ,

son olarak kendimi polis olarak o videonun içine koydum ve olaya empati kurarak yaklaşmak istedim , düşünüyorum düşünüyorum mantıklı bir açıklama bulamıyorum,

ama vatandaşın tarafından olaya baktığımda , karımın çoluğumun , çocuğumun yanında moktan bir sebep yüzünden bu köteği yemek bana oldukça ağır geliyor, birde kendinizi o adamın yerine koyun :)

bir kişiye karşı 5-6 polis memuru allah ne verdiyse, jop , tekme , uçan tekme , film gibi bir sahne ehhhhh ne diyelim ?

çingeneye yetki vermişler tutmuş babasını kesmiş :) uydumu ?

polislerin 5 i açığa alınmış. 3 tanesi fiske bile yemediği halde darp raporu almış. Vay uyanıklar vay. Şimdi tv de izledim. Bu nebiçim iştir yahu? Darp raporu almışlar?? Allaha havale etmek lazım.

Moderatör
Dünki teror saldirisinin ardindan, insanlar sehitlerimizi, teroru konusurlarken, birden bire boyle bir olayin vuku bulmasi, dayak yiyen vatandasin "tek sucum kürtce konusmak" gibi bir beyanatta bulunmasi sizce de manidar degil mi?

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dünki teror saldirisinin ardindan, insanlar sehitlerimizi, teroru konusurlarken, birden bire boyle bir olayin vuku bulmasi, dayak yiyen vatandasin "tek sucum kürtce konusmak" gibi bir beyanatta bulunmasi sizce de manidar degil mi?

Manidar derken? :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar