Serkan aynı yaştayız! Yeni bir poliste değilsin, bir düşün bakalım bu kadar münferit bir olayda neden tüm polis teşkilatı topa tutuluyor, küfre varan yorumlar yapılıp, lanetler okunuyor. Üstelik mesleğiniz gereği can tehlikeniz var, şehit olanlarınız var ama yine de toplumda bir antipati var polise karşı.. Bence nedeni senelerdir sürüp giden benim memurum işini bilir zihniyetidir. Senelerdir polislerin geneli, özellikle trafikçiler haketmedikleri kazançları, durumları toplumun gözüne soktular. Ben bugüne kadar hangi polise değsem maddi/manevi zarara girdim. Küçük bir örnek; sene 2004 komiser emeklisi ev sahibimiz vardı leventte çalışıyorum, arkadaş en son evden çıkarken depozitoyu vermemek için 10 takla attı. Git gel başını yedim de yarısını alabilmiştim. Bende lanet ettim Allahından bul diye, bir hafta geçmedi Rolex(!!!) saatini kaybetmiş mahallede aranırken önüme çıktı..
Bence sivil toplum olarak yeterince organize olamıyoruz, işten el çektirilen şu 5 polisin durumunu takip edecek, sorgulayacak, aldıkları cezayı kamuoyuyla paylaşacak oluşumlar yok! Polis hatalarını örtbas etmek, kauçuk jobların yerine kemik kıran çelik jobları vermek içinizdeki "kötü" polislerin daha da cesaret bulmasını sağlıyor. Polisler kendi içlerinde mesleklerini yeterince sorgulayamıyor. Toplanıp konuşun arkadaş "biz bu toplumda neden sevilmiyoruz" neden yasalara saygılı vatandaş bizi sevip el üstünde tutması gerekirken, görünce lanet ediyor, görevinizi yapmadığınızı, hatta mafyayla işbirliği içinde olduğunuzu düşünüyor insanlar. Bu işte bir bozukluk var! Aslında sadece polis meselesi de değil toplumu ilgilendiren hiçbir yasadışı olayın takipçisi olamıyoruz. Ampül çetesinin sansür konusundaki çabaları, askere tu kaka polisi kendine yakın tutması da gelinen noktada etkendir tabi.