Selam,
Mete_han çok teşekkürler : )
Abi pcx e baktım, bu motorun en büyük şanssızlığı tayvan satılmaması. Aynı zamanda Tayvan da üretiliyor : )) Bu motorun iki çok önemli artısı var birincisi büyük tekerlekler ikinciside su soğutma.
Tayvan üreticilerinde çok az parça var. fakat gy6 gibi firmaların universal parçalarını kullanabilirsin, pahalıya gelebilir. Bence bu motora 3-4 parça takarak performansında ciddi bir artış yaratabilirsin. Egsoz, hava filtresi ve varyant açılış için iyi olabilir, bir süre böyle kullan hoşuna giderse olayı geliştirirsin ancak fren ve amortisor de almak lazım bir süre sonra yoksa ne durur ne döner : ))
http://japan.webike.net/categories/100000_110000_112000_112083.html --> Burda bayaa bir parça var japonyadan da getirtebilirim, netde gördüğünüz herşeyi getirtebilirim artık : ))
http://www.mocyc.com/modifyzone/view.php?category=HONDA&idmodify=504 --> bu neyce yazılmış bilmiyorum da google translate ile çevirip anlamaya çalıştım, adamlar pcx i coşturmuş. en altta linkler var onlarada bakarsın az biraz parça var
Abi bunları yapabilmek için 2009 er 6n mi sattım ki üstünde acaip parçalarda vardı. üstüne kredi çektim ve başladım parçaları almaya ama çok okudum almadan önce çok soru sordum çekik gözlülere. Bu işin kralı ne italyanlar nede uzak amerika. Uzakdoğuda acaip bir scooter pazarı var. Zaten dünya da bir scooter olayı başlamış durumda. büyük ve kalabalık cc ler gerçekden enfes hazlar yaşatıyor ama herşeyi çok pahalı.
Reklam olayına gelince; bu kadar yapmışım birazda reklamını yapalım : )) hem bana sorunki bende anlatayım herkesin çılgın scooterları olsun
Dünden sonra kısa bir özet yapayım...
Juice box pro daki ayarsızlık sıkıntısının nedenini tam olarak çözemedim ancak cihaz icinde gelen mapleri kullanarak boğulma sorununu giderdim galiba.
Biz dün Juice box denilen yakıt hava karışımını ayarlayan cihazı sadece bağlamıştık. Bu cihaz 10 ayrı map i aklında tutabiliyor. Cihaz 5 numaralı mape ayarlıymış. 5 numarada bir map oldağı için motor yüksek devirlerde saçmalıyordu. netde biraz inceledikten sonra içinde 3 ayrı map olduğunu farkettim.
0 numaralı ilk mapde varsayılan değerler var, orjinal ecu nun değerleriyle mixliyor hava yakıt karışımını, bunda denediğimde, sanki yakıt motora yetmiyormuş gibi davrandı,
1 numaralı mapde orjinal egsoz ve orjinal hava filtresine göre biraz daha performanslı bir yapı var. bunuda denedim, kalkış inanılmaz oldu fakat 30 dan 40 a cıkarken bir sey sanki sizi yavaslatıyor. en fazla 50 yaptım bu arada yeni parçalarla.
2 numaralı map two bros un kendi egsoz seti ve acık hava fitresine göre ayarlanmış. ilk 1000km de bu mapi kullanmaya karar verdim. kalkışı iyi değil ancak 30 dan sonra motor çok rahatlıyor.
Aslında bu cihazın kablosunu maslak da dükkanda unutmuşum, suadiyeden maslaka kadar gitmek yemedi : )) bende evdeki 3 ayrı usb kablosuyla denedim hiç birisinde bilgisayar cihazı görmedi. sadece kendi kablosuyla görüyor galiba veya bu alet bozuk
orjinal bws 125 de ön ve arka fren aynı noktadan kontrol ediliyor. sol elciğin üstündeki hidrolik deposu iki fren icinde kullanılıyor. Bir tür abs olarak düşünebilirsiniz bunu. siz komple arka frenede bassanız, ön frende frenleme yapıyordu.
Ben ön freni frendo set ile değiştirince buda ayrılmış oldu. artık ön arka fren tamamen ayrı ve arka frene biraz sert basınca kayıyor arka taraf. Alkan hemen yarışa çıkıyomuşuz gibi sertleştirmiş frenleri : )) Ön fren ise 260mm lik diski takmamamıza rağmen inanılmaz bir şekilde durdurabiliyor motoru.
maşa ve gidonla ilgili bir güncelleme şart gibi duruyor şu anda. Ön taraf arkaya göre çok yumuşak, viraj çıkışlarından arka taraf yeri sonuna kadar kavrarken ön tarafın yumuşaklığı motoru gereksiz esnetiyor ve hızın düşmesine sebep oluyor.
Şimdilik bu kadar yarın dyno ya çıkacak motor ve yakıt karışımları yapılacak. Bu ayarlar ilk 1000km için yapılacak, performans beklemiyorum motoru yormayacak ayarlar yapılacak bol hava az yakıt : )
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:54 ----------
immortalboss fren plaketiyle ilgili sorunu şimdi gördüm, aslında dediğin gibi birşey kesebilirdik oraya. kesmedik çünkü fork setini zaten değiştirmeyi düşünüyorum o zamana kadar böyle ufak diskle kullanıcam motoruç