sayın MT li arkadaşlarım
bi konuda yardımınıza ihtiyacım var
malum yeni cbf imize kavuştuk şimdi elden geçirmek lazım
ilk olarak telefon şarj çihazı yapmak istiyorum
samsungların şarjı tez bittiği için uzun yolda hatta 2-3 günlük gezilerde çok lazım olcak gps sinide kullanıyorum
ikinci olarak da motora telefon tutacağı yapmak istiyorum
forumda arattım fakat çok sayfa çıktı alakasız 10 15 sayfaya baktım fakat bulamadım
belki aramızda bilen vardır daha önce paylaşılan da olabilir
teşekkürler
senin şöyle bir şeye ihtiyacın var sanırım.
http://www.motosiklet.net/forum/mot...kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-801.html
@unsaloc
Birincisi tartışılır, güneş arkadan vurmuyor ise çok da soluk değil yukarıdaki linkteki gibi gideceğiniz yol mavi diğer taraflar açık renk, üstelik samsungun
http://www.hepsiburada.com/Liste/sa...x?productId=telbkulsamhm1500&categoryId=16218
modelini aldım. Sesli yönlendirmesi olduğu için uzun yolda hafif bir müzik açıp ablanın beni götürdüğü yere gidiyorum
İkincisi yağmur altında kesinlikle kullanmayın.
Üçüncüsü toz neredeyse hiç etkilemiyor. Direkt hava akışına maruz kalmıyor çünkü siperliğin arkasına koyduğunuz için ve indikten sonra üstünde bırakmadığınız için tozdan etkilenmiyor aslında.
Dördüncüsü: Sürekli şarjda tuttuğunuzda telefon şarj olduktan sonra direk dışarıdaki kaynaktan alır. Notebooklarda da bu tavsiye edilir (HP notebooklarda özellikle) pil ömrünü uzatmak için olabildiğince pili full ve elektrikte kullanın diye söyler HP Dolayısıyla hem indikten sonra (uzun bir yol ise ) telefonun şarjı full hemde yol boyunca tek başınızaysanız sıkılmadan gidiyorsunuz.
Beşincisi yok gerçekten sağlam hatta daha sağlam

Ama kaza anında araç tutucu değil de telefon fırlayabilir. onun dışında çakıllı yollar dahil asvalt yarıkları dahil bana gayet güven verdi.
Ayrıca benim kullandığım telefonun navigasyon programında ortalama ne kadar sürede orada olacağınız, kaçla gittiğiniz, ESD kameraları vs gibi bilgiler de var. Çakmak soketini sol tarafa koydum plastik kapaklı çakmak girişi ve oto sigortalarındaki gibi iki ayaklı sigorta aldım. toplam maliyeti çakmak girişinin 15 tl

ama gittiğiniz yerde elektriksiz kalmanın üzüntüsü paha biçilemez. :bounce:
(Akşama erken gidebilirsem çakmak girişi fotoğrafını da çekebilirim.)
Ayrıca telefonumu satıyorum. İşlerin yoğunluğundan çok fazla gezemiyorum. Şirketin verdiği Blackberry de gelince hiç kullanmıyorum. Forumda bit pazarı bölümüne de koydum geçen gün.