arkadaşlar merhaba
param yettiğince bir650 akmak istiyorum o yüzden foruma danışmak istedim
bu motosikleti sahip olan aramızda mı yada bilen gören var mı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...d-acil-satilik-super-temiz-650-33043324/detay
teşekkürler
Merhabalar. Bende dün itibariyle bir GT 650 Comet sahibiyim. Motoru İstanbul'dan Malatya'ya sürerek getirdim. Hızlanması, torku, titreşimi frenleri vb. bence çok güzel. Yalnız kıçımın bu kadar ağrıdığını hiç hatırlamıyorum. Son iki yıldır motora binmediğim için mi yoksa Cometlerin selesi mi rahatsız acaba ? İçinizde selesini modifiye eden oldu mu ? Birde gece sürerken farlarımın gücü gidip geliyor. Yani bazen parlak baze sönük yanıyor. Önceki sayfalarda sözü geçen konjektör arızası olabilir mi ?
Evet biraz gergin sürmüş olabilirim. İstanbul trafiğinde önce çok sıktım kendimi. Sonra otobanda biraz bastırdım. Bugün Ankara'dan gelirkende çok rüzgar vardı tırstım biraz. Hani uzun bir süreden sonra bir gün bisiklete binersiniz de kaba etleriniz acır ya aynen öyle şu anda. Bileklerin ve dirseklerin ağrısını hiç söylemiyorum bile![]()
kardeş kesinlikle inanma sen o km ye egzost manifoltuna bir bak benim motosikletim 17 binde ve o kadar kötü değil
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:15 ----------
ha bu arada arkadaş ben bu ülkede bi kaç kez kawasaki almış ve çok yakın arkadaşlarımında kawasaki alıp çok büyük zararlar ve zorluklar çektiğini görmüş bir adamım
bu ülkede kawasaki yi z moto getirdiği sürece
kawasaki alacağıma
taksim meydanına çıkıp yokmu beni ......... diye bağırırım daha iyi
kardeş selam ybr 125 konjektörün amperi kaçki uydu acaba benim gv ye deuyarmı nasıl uyarladın
Konjektörler farklıdır ama çoğu değişik motora uyarlanabilir biraz elektrik bilgin olsun halledersin yada anlayan motorcun olsun.Arkadaşımın CBR 600 RR motoruna 20 lira aldığımız konjektörü uyarladık ve sorun çözüldü hemen servisten orjinalini almak gerekmiyor uçuk paralar istiyor servisler sadece elektrik bilgin olsun sorun yok zaten 5 6 7 uçlu oluyorlar hangisi elektirk hangisi şase hangisi besleme bil sorunu çözersin.:cat:
Bence Tata konjektörü beklemene gerek yok. Muhtemelen GT650 ve GV650'nin elektrik sistemleri aynıdır. Zaten motosikletlerin elektrik sistemleri çok karmaşık değil. Benim taktığım YBR regulatörü neredeyse ısınmıyor bile. Eğer istersen nasıl taktığımı birkaç resimle anlatabilirim.
Bu arada devamlı konjektör yakıyorsan alternatöründe arızalı olabilir. Ölçümünü yap bence. Motor 5000 devirdeyken 70 Vac üzerinde bir gerilim üretmesi lazım. Eğer bunun çok çok üzerinde veya altında üretiyorsa stator denen parçanın da elden geçmesi gerekiyor olabilir. Bir çaylak tavsiyesi![]()
teşekkürler tavsiyen için ama gt 650 comet te kullanılan bir konjektörde denedik,olmadı statördede arıxa yok dedi usta.bence senin konjektör yine canını sıkacak gibi.inşallah değildir tabikii akünü besleyemiyorsa akünü boşaltabilir bende aynısı oluyordu.
Bu arada benim motosiklet 160 km/s'in üzerine çıkmıyor. Sürat 160'a doğru gelirken motor stop ediyor. Nedeni hakkında fikri olan var mı ?