İlk Kawasakİ Deneyimim

benim model araç var uzaktan kumandalı 72 km hız yapıyo

sen onda biraz ustalaş sonra boing 737

sonra kawasakiye ihtiyacın olmas zaten :queen::queen:

Motosiklet demek başkalarına hava atmak, onların arasına katılıp kendini kanıtlama işi değildir.

Motosiklet bir kültürdür. Yavaş yavaş öğrenilir, zamanla, tecrübeyle ustalaşırsın. Scooter ve 600cc lik bir hız motoru aynı şeyler değildir güzel kardeşim.

Sen 600 lük bir makinayla direk başladığında o güzelim gaz debriyaj ayarını yapamadın mı makina çılgına döner. Haa ilk başta yapabilirsin yaparsın..

Ama gencim diyorsun kanım kaynıyor diyorsun, açarsın gazı çıakrsın 200 lere!
En ufak bir hatanda !.. Tecrübe olmadan yapacağın en ufak bir hatanda, bizleri ve aileni üzersin..

Önce iyi bir eğitim alabiliyorsan al. Korumalarını kaliteli ve mutlaka tam al. Sonrasını Allaha bırak. Öyle eline kaskı takıp gaza basıp geçen artist arkadaşlardan olmaman dileğiyle.

Mersin İl Temsilcisi
yok ben vazgeçtim tavsiye vermekten.
bak şöyle yap, ben vitesli motor kullanmayı hiöç bilmiyorken bastırdım parayı, aldım bir 125 cc, sordum ustaya, bu nasıl çalışyor, vites nasıl atılyo diye. usta dumur oldu ama anlattı, 1 aşağı, gerisi yukarı, fren, debriyaj, sinyal diye... binim ve sadece 1. viteste 20 km kadar eve gittim. bağladım motoru evin önünde, pazar günü evimin karşısındaki bir boş alana gittim ve 4-5 saat vites, fren çalıştım... sonra her akşam devam ettim. 1 hafta sonra 3. vitese geçtim... 15000km sonra 250cc bir gv 250 aldım, 1 sene ona bindim ve sonra suzuki gs500 aldım... haa bana sorarsan afzer kullanacak tecrübede misin diye cevabım kesinlikle HAYIR!!!, çünkü ben hala acemiyim(!).... önemli olan gitmek değil, durmaktır. bunu asla unutma... zamanında durmayı öğrendiğinde ancak motosiklet kullanıyorsun demektir...

Bu topiğin şaka amaçlı açıldığını düşünüyorum..

Ama eğer ciddiyse;

AMAN DOSTUM!! AMAN DiYELiM!
DAHA GENÇSİN BELLİ.

ÖMRÜNÜ 2 TEKER ÜSTÜNDE NOKTALAYIP HEM AİLENİ HEMDE BİZLERİ ÜZME!..
(Allah korusun)

Yani zzr600 Le Boş Alanda ALIŞtırma Yapamazmıyım Tahminimce Kendi Düşünceme Dayanarak Agar Motor U Kullanmaya Başlarsam Sonrasında Zorlanmıyacagıma inanıyorum

Murat kardeş, boş alanda kendine güvenin çabuk gelir. Sonrasında tutamazsın kendini. 250 lilik bir motor al, iyice kullandıktan sonra geçersin 600 lüğe.

değerli dostlar
arkadaş dalga geçmeye çalışıyor kanımca
cevap verip bence daha fazla pekiştirmeyelim
tüm gerekli açıklamalar yapılmış
saygılar.

OFF

Murat hala mı :pr: 600'lük bir makinanın affı olmaz. Ölmen için akan trafiğede ihtiyacın yok. Boş alan dediğin yerde başına neler gelebilir bi hayal eder misin lütfen.

değerli dostlar
arkadaş dalga geçmeye çalışıyor kanımca
cevap verip bence daha fazla pekiştirmeyelim
tüm gerekli açıklamalar yapılmış
saygılar.

Dalga Geçmek Amaclı Acmadıgım Bu Konuyu Bilmedigim Bir Konuda Yardım İstiyorum Motorsiklet Bilgim Var AZ COK Wespa Motor Kullandıgımı Söylemiştim Vitesli Motorlardan Pek Anlamam Yardımcı Oldugun İçin Cok Saol

bence sen daha hiç üsteleme bak herkez ne diyorsa onu yap ...başla 250 likten.sakin sakin sora zaten alırsın kaçlık istiyosan herkez alma diyorki bi bildikleri var.

kardeş ben kendim alıyor olsam hayır demezdim ama bu kendime güvenimdendir

bence alma kardeş alsanda açık geniç düz mesafelerde kullan öğrenmen gereken ilkşey yavaş kullanmak olmalı

Abilerim Ben Daha Önce Pek Vitesli Motor Kullanmadım Ve Vites OlayınI Bilmiyorum Tam Olarak Kawasaki Zzr600 Motora Sahip Olacagım Bazı Yerlerde

Motorda Debriyaj Ve Firen sistemine kadar Biliyorum Tek Endişelenmemin Sebebi İse Vites İ İyi bilememem Bazı Konularda 1 Aşşagıya Sonra yukarı deniliyor Bu Yukarı Denilmesi Pedal YukarımI Cekiliyor
Birşey diyemiyorum artık..:pale:
Çünki benim söyleyeceklerimi aşağıda Cemal Abim zaten dile getirmiş..:cat:
Ne diyelim sağlık olsun..:) :rendeer:
bu topiği ciddi olarak açmış olamazsın :pale:..eğer bu konu kafanı kurcalıyor ve zzr600 alıyorum diyorsan pes doğrusu.:pr::pr:..diyecek lafımda cevap verecek halimde yok..hoşca kalın

vay be ben kullanmaya başlayalı 6 ay geçmiş 3250km olmuş 600cc bir motosiklete geçmeme en az 2000km ve gs3 eğitimi var diyordum. Darılmayın ama sizde gerçekten deli cesareti olmalı.

demi valla... bende haziran sonunda almıştım benim 7000km doldu gerçi.. yaza cbr600rr inşallah... tabiki önce gs3 tartışmasız :d

Konuyu acan arkadas gorsun die bidaha koyiim bari yazımı, tekrar okudum konyu endiselendim bir anda.. 10dk vespa tecrubesinden 600cc ye... sakat valla..

croner´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Abi sen 200-300 den bahsediyorsun, ne olursun yapma, ben eşşek gibi eğitim aldım BMW honda vb, sonra gittim korumalarımı aldım 1-2 milyar para harcadım sırf onlara, sonra gittim alabilecekken fazer vb. almayıp küçük motorla başladım ninja250r aldım, ki ilk aldıgımın 5bin kilometresinde falan 120-140 geçmedim, sen neyine nasıl guveniyorsunda 600cc aletle başlıyosun, 200-300lerden bahsediyorsun, bence yapman gereken, acele etme, al doru duzgun bi hyo gt250r ninja 250 falan bin 10bin km, doru duzgun alış motor işine, sonra al 600cc makinanı tadını cıkar... benim yaşım 18 ben bunları dusunuyorum bu kadar deli kanıma rağmen gidip cbr600rr almadım sen dusunuver ne olur ya.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Müdür sen naaptın yav :silent::silent:
ben 1.5 yıldır motor kullanıyorum ve 27.000 km dir 125 lik kullanıyorum bırak 600lük makinayı er-5'in koltuğuna oturunca bile hafiften bir tırsma oluyor dikkatini çekerim sadece oturunca kullanırken deiyorum bile...eğerki bende o endişe varsa demekki ben daha o motor için acemiyim düşüncelerimde yanlış olabilirim yablış olduğum konuları açık açık yazabilirsiniz...
üstadlar gereken yorumları yazmış saygılar...

biz anlatamadık kardeşim kusura bakma ama inşallah bu haberler sana bazı şeyleri anlamanda yardımcı olur..

hey güzel Allahım vites aşağı mı yukarı mı diyorsun zzr 600 diyorsun birde abi hep aşşağı yukarı çıkma bi altı ay 1. vites idare et

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar