14 Yaşındayım 150 cc MondiaL aLdım

:) işte tmm şu 13-14 yaşında arabayı kacırıp trafiğe çıktıgını filan söledin ya..Tşkr ederim.Herkes anlamıştır yaşın önemli olmayıp tecrübenin hayata sahip olduğunu.Ve burdada abimzn yazısı ile tartışma kalmadı. Teşekkür ederim abi :)

İşte bütün bu yazdıklarımdan dikkatini en çok çeken husus bu olduğu ve bu konudan çıkardığın anlam neticesinde; bir kez daha trafiğe çıkmaman gerektiğini, farkında olmadan bağıra bağıra söylüyorsun. Evet ben daha trafiğe çıkamam diyen sensin aslında da farkında değilsin. Eğer trafikte -olmaz ya- karşılaşırsak seni ele vereceklerin başında ben de varım unutma ve bunu senin iyliğin için sana rağmen yapacağımı da :) .

Ortak nokta bulacağım demişsin, ortak nokta bulamayız tek bir nokta var ve o da ortak değil. Trafiğe öyle ya da böyle çıkmamalısın, sokak arası da tehlikeli olabilir. Mesele birine çarpman veya düşmen değil sadece, çevreye vereceğin görüntü veya rahatsızlık da var nasıl mı?

Benim oturduğum yer yazlık denebilir sokalar genelde boştur, sessiz ve sakindir fakat bazen çocuklar da olur. Geçen iki genç gördüm arabayı kaçırıp gezmeye çıkmışlar kanımca. Sağa dönüş yapıyordu tam, arabadan gelen müzik yüzünden kafamı kaldırdım içeri baktım direksiyondaki gençle göz göze geldik (belki rahatsız olduğumu belli eden bir bakıştı, bilemiyorum) o an yaşını farkettim en fazla 16'ydı.

Bilmem neden, göz göze gelince birden normal dönüşünü ani bir hale getirdi ve gaza yüklendi, acemiliğinden de vitesi geçirmekte epey zorlandı, sonra zannedersem vitese bakarken direksiyonu unuttu kaldırıma çıkıyordu, son anda topladı, bu çocuk daha sonra bir gazladı ki, aklıbaşında adamın sokak arasında yapacağı hızları geçecekti belli.

O an yakalasaydım bu genci indirip, neyse... Müziği açmış sonuna kadar, çevreyi rahatsız ediyor hadi neyse, olmayacak şekilde sebepsiz bir şekilde dönüşte gaza yükleniyor, ona da neyse diyelim, acemiliğini kabul etmeyip bir de sokak arasında bütün vites geçişlerini bağırtarak yapıyor hadi ona da neyse dediğimi farzet, fakat bu artislik hareketler arasında da hızı 100km/s yi buluyor o na da mı neyse diyeceğim. Az ileride dört yol var (sokaların kesiştiği yer) hız 100km/s hemen hemen. Dışarıdan hiç hoş gözükmüyor, hoşluğunu bırak çok da tehlikeli ya ben o saatte evime dönüyor olsaydım ve az ilerideki kontrosüz dört yol ağzına dikkatsiz bir giriş yapsaydım motosikletimle, suç tamamen benim olurdu acaba.

Belki bu genç okulunda başarılı çevresinde de oldukça sevilen, iyi huylu, efendi, hani akıl başında diyebileceğimiz bir tip (aynı senin gibi, aynı bir zamanlar benim olduğum gibi) fakat o an yaptıkları sadece yaşıyla açıklanabilir hareketler. Çünkü o an o genç altındakini bir ulaşım aracı olarak değil, büyüme, kendini kanıtylama aracı olarak görüyor. işte bu yüzden sokak arası da mantıklı değil. Kısaca değil, uzunca açıkladım çünkü öyle gerekiyor. Bu örnekten anlaman gereken şey şu ne zaman otomobili, motosikleti ulaşım aracı veya hobi aracı olarak görmeye başlıyacaksın o zaman gerçekten kullanmaya başlıyacaksın, senin yapacağın şu ana başka bir şey olur (trafik ve topluma açık yerlerden bahsediyorum). Yoksa araba, motosiklet kullanmak öyle özel yetenek gerektiren bir iş değil.

O motosiklete dağ bayır binceksen istediğin kadar bin tabi ama trafik olayına girmek çok tehlikeli. Hele okula gitmeyi falan hiç düşünme, "Yok öyle birşey" de deme, şimdiden okula motosikletle gitme hesapları yaptığını biliyorum. Yukarıda verdiğim örenği bir daha oku. Çocuk benimle göz göze geldi neler oldu, okulda hoşlandığın kız varsa neler olur? Hepsi olacak birgün ama bugün değil...

Sen niye yaptın madem bu kadar aklın vardı da deme. O zaman bu kadar aklım olduğunu kim söyledi. O hareketleri yaptığıma göre aklımın çok başka yerlere çalıştığı açık. Senin aklında nerelere çalışıyor şu an az çok biliyorum.

Akıl veren de olmadı, olsa da duymadım belki de duymak istemedim, ya da büyüklerimle hiç oturup konuşma şansım olmadı, çünkü gizledim böyle haltlar karıştırdığımı.

Senin böyle bir şansın var ve yapma deniyor. Babam arabasının akşamları kaçırılıp delice kullanıldığını ve bu işi yapanın ben olduğumu ( o zaman sen yaşlardaydım) öğrenseydi acaba tepkisi ne olurdu vereceği ceza o zaman çok sert gelebilirdi ama gelecekte aynısını benim evladım yapsa babamdan farklı da davranmam zaten.

Sana bu motosikletin alınması hata olmuş, keşke cros tipi trafiğe çıkamayacağın birşeyler alınsaydı. Biz şu an (yani iş işten geçtikten sonra) ne kadar konuşsak da boş bunu da biliyorum ama yine de kendimi sana öğüt vermekten geri de alamıyorum. Sonuçta ben bir abin olarak üzerime düşeni yapmak zorundayım. Başına bir iş gelirse (ki inşaallah tatsız bir şey gelmez) bu sözlerimi bir kez daha düşün.

Son düzenleme:
abi..Senin yazdıklarını ve önemsedigim kişilerin yazılarını isterse 5 sayfa olsun hç önemsemeden harfiyan okuyorum.Ve gerçektende üstte yazmışsın seni polise şikayet ederim.. | yorumundan sonra çok haklısın abi ne diym :) gerçektende artık bende olsam arkadaşlara trafie cıkmamasını sölicem. Ama bide sana şaştım kaldım..Neden dersen
içimde gerçektende okula gidip gelme hırsı vardı..Şu ana kadar okul çok uzak.Gerçekten vardı nasıl ffarkettin bilmiyorum ama tebrikler .. Nediym ama gerçekten öle bişi asla yapmam .. Diil trafik okula dahi gitmem asla.Ve ben ailemden en kücük bişiyi saklı yaptıım dairde içime bi korku girio.Ve bu yüzdende genelde ben de sevmem ailemden ayrı bişi yapmayı..
Bi önceki mesajımda belirttigim gibi.Buraları sessiz sakin.Motor almadan önce araba hırsı bendede cok vardı..Ama ne yaptım: babamı sağıma alıp sürüyordum sadece..Ve onlada yetinmeyi çok iyi biliyordum.
Şimdi motoru aldımda ne deişti ?.. ?
Trafie çıkmıcam diorm..İnanmıyorsunuz .. Belkide haklısınızda . Kendimi tutamayıp çıkarım.Ama şunu sölim.Az önce belirttiqim gibi ailemden habersiz en kötü bişi yaptıgımda .. ki yapamıyorum işte.. O yüzden benim ailemde trafie fln cıkmamı asla istemiyor.
Neden yazıyorum die sorarsanız bunu..
Ailemden habersiz nasıl yapıcam ? yaparım ama yapmam.. Yaparım.. nasıL yaparım babam arkamda gelir çıkarım.Ama biyere kadar.Bu sitede o kadar saygı duydugum abilerim var ki..Onlar öle mesajlar yazdı ki..Beni hanqi düşlerimden vazgeçirttiler..İykide bunu yapmışlar.Ne diym şunu samimice yazıyorum..
Bu sitedeki o abilerim az çok kendini bilio.Ve beni hiç dışlamamalarını ve gerçektende onların istediği gibi hareket edicegime söz veriyorum..
Teşekkürler abi yorumun için. : )

Zx10-R

::biggrinn::biggrinn::biggrinn

simdi geldi sira korumalara...
kalitesiz olmayan guzel bir kask lazim sana... en karizmatiginden.

Zx10-R

::biggrinn::biggrinn::biggrinn

simdi geldi sira korumalara...
kalitesiz olmayan guzel bir kask lazim sana... en karizmatiginden.

evet abim.. :) bir tane Khutuck abimin tavsiyesi üzerine bi kask buLdum.Onu almayı düşünüyorum babam bi gelsin eve :D

du söliym şu kaskı sizde bi yorum yapn bakalm :)
: LS2 Cartoon Kask
nasıL güzel mi ? Khutck abi.. Sana bu yakışır dedi.. Ben sustum bana söz düşmez :)

O kaski biraz inceledim guzel duruyor... Ayni fiyattaki diger kasklardan kaliteli...
Kask olayi belliyse sira geldi digerlerine...

Eldiven... Malum yere dustugunde refleks olarak ilk ellerini koyarsin. Bu yuzden eldiven cok onemli. Kis da yaklasiyor. Kisin kislik eldiven olmadan gidona bile dokunamazsin.

Montu da unutayim deme... Kislik bir mont bakmayi unutma.

O kaski biraz inceledim guzel duruyor... Ayni fiyattaki diger kasklardan kaliteli...

Eldiven... Malum yere dustugunde refleks olarak ilk ellerini koyarsin. Bu yuzden eldiven cok onemli. Kis da yaklasiyor. Kisin kislik eldiven olmadan gidona bile dokunamazsin.

abim tmm da birlikte bakalım tek başıma anlamıorm hangisi güzel hangisi kötü :)

bu topic resmen muhalefetlerin şeytan taşlama topic'ine dönmüş :farao: bu kardeşimiz motosiklet virüsünü kapmış bir kere , biz ne dersek artık boş .bu arkadaşımızın bize saygı duymasını sağlayıp bu işi doğru yapmasını öğütlememiz gerekirken bu yapılanlara bak :farao:
Junior kategoride yarışlarda başarı elde ediyoruz , başka yeteneklerde yetişsin diyoruz , ama biri gelip bizden teknik yardım istediğinde istenmeyen adam ilan ediyoruz . Artık muhalefet olmayı bırakında arkadaşımıza bu işi en doğru şekilde nasıl devam ettirebilir bu konu hakkında bilgi verin ...

öncelikle Kawaki zx10-R kullandıgını zannetmiyorum birde motor kullanmada ProfosyoneL lim fln ayaklarını bırak
kullanılmazmı yani :p onun yaşlarında zzr1100 deniyodum , demekki benimde insanüstü yeteneklerim var :farao:
Gençtir ,,heveslidir ,,kanı kaynıyor..Birazdaha anlayışlı yaklaşarak..yapması ve yapmaması gerekenleri açıklasak,,bilgilendirsek..
bu konuda yazmamız gerekenlerde bunlar zaten :cat:
ben 16 yaşımdayım bu eylülün 17 sinde 17'im den gün alacağım...(92)
ben motosikletimi aldığımda (seninkinden 151 rs) 10.07.07 idi tarih o kadar ateşliydimki o kadar hız tutkunuydumki kendime bi hava kaptırmışım yani Rossi gelse tozuma boğacağım onu gibisinden...
bu kardeşimiz bizleri dinleyecek ve senin yaptığın gibi gaza gelmeyecek , ben bundan eminim , yüzümüzü kara çıkarmaz !!

ve birde işini görebilcek bir dizlik ,kaza anında dizlerin gördüğü darbe küçümsencek kadar az değil :wiinkk:

Moderatör
Topraaam genclere kotu ornek olma, etrafta fazla dolasip viruslerini herkeslere bulastirma :queen:

ZZR 1100 demissin de depreştim yine.. 1 tane alipta basimi belaya soksam mi ? Sonra kafami daglara taslara vursam mi ?

Topraaam genclere kotu ornek olma, etrafta fazla dolasip viruslerini herkeslere bulastirma :queen:

ZZR 1100 demissin de depreştim yine.. 1 tane alipta basimi belaya soksam mi ? Sonra kafami daglara taslara vursam mi ?

ZZR 1100'lere 14-15 yaşlarımda hastaydım ama artık fotolarda kaldı herşey . artık teknoloji var :p bence hiç bulaşma yoksa eve dekor olarak koyabilceğin bi motosikletin olur :p

Moderatör
ZZR 1100'lere 14-15 yaşlarımda hastaydım ama artık fotolarda kaldı herşey . artık teknoloji var :p bence hiç bulaşma yoksa eve dekor olarak koyabilceğin bi motosikletin olur :p

Bu memlekette bulasilcak motor kalmamis anladim ben.. Kime hangi modeli markayi desem bulasma diyo.. Eee neye bulascaz biz, en iyisi hamur karalim elimizin hamuruyla hic biseye bulasmayalim :p

Bu memlekette bulasilcak motor kalmamis anladim ben.. Kime hangi modeli markayi desem bulasma diyo.. Eee neye bulascaz biz, en iyisi hamur karalim elimizin hamuruyla hic biseye bulasmayalim :p

bulaşırsan 2000 üstü modellere bulaş bari , zzr 1100'e bulaşıp napcan abi , sağdan soldan motoruna uyan piston segman sibopmu araycan :p performansı ve yol tutuşu hala mükemmel sayılabilir ama herşeyin bir dönemi var ve zzr 1100'ünde dönemi geçti artık :wiinkk: birde kazasız bi zzr 1100 bulabilcek kadar şanslı olduğunu düşünmüyorum :p
(konu dağıldı ama mod'lar silsin bi zahmet :))

bu topic resmen muhalefetlerin şeytan taşlama topic'ine dönmüş :farao: bu kardeşimiz motosiklet virüsünü kapmış bir kere , biz ne dersek artık boş .bu arkadaşımızın bize saygı duymasını sağlayıp bu işi doğru yapmasını öğütlememiz gerekirken bu yapılanlara bak :farao:
Junior kategoride yarışlarda başarı elde ediyoruz , başka yeteneklerde yetişsin diyoruz , ama biri gelip bizden teknik yardım istediğinde istenmeyen adam ilan ediyoruz . Artık muhalefet olmayı bırakında arkadaşımıza bu işi en doğru şekilde nasıl devam ettirebilir bu konu hakkında bilgi verin ...

kullanılmazmı yani :p onun yaşlarında zzr1100 deniyodum , demekki benimde insanüstü yeteneklerim var :farao:

bu konuda yazmamız gerekenlerde bunlar zaten :cat:

bu kardeşimiz bizleri dinleyecek ve senin yaptığın gibi gaza gelmeyecek , ben bundan eminim , yüzümüzü kara çıkarmaz !!

ve birde işini görebilcek bir dizlik ,kaza anında dizlerin gördüğü darbe küçümsencek kadar az değil :wiinkk:

abimmm agzından bal dmlıyoo tşkr edermm :) Hayatta yzünüzü kara cıkarmam :)

teşekkür ederim abicim inş. benden sonrada gelecek nesilede örnek olmaya çalışacağım...(ehliyetimi aldıktan sonra tabiki):)

biraz pahalıya patlayacakta olsa bir şekilde harçlıklarından kıs , babandan yardım iste (bayram geliyo , kask parasını bayramda çıkartırsın mesela :p) ve görkem abinin dediği korumaları al .sonuçta kimse mükemmel değil ve üzerine newton yerçekimini bulmuş bi kere:p .acemiliğin döneminde ufak kazalar yaşayacaksın . Bir kaza durumunda korumalara verdiğin para olası bir hastahane masrafının 5te 1'i kadar olcak . en önemlisi belkide hayatını kurtaracak :wiinkk:

ama öncelikle kalite bir kask şart :wiinkk:

teşekkür ederim abicim inş. benden sonrada gelecek nesilede örnek olmaya çalışacağım...(ehliyetimi aldıktan sonra tabiki):)

gerçekten şu an biri için örnek oldun :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar