işte tmm şu 13-14 yaşında arabayı kacırıp trafiğe çıktıgını filan söledin ya..Tşkr ederim.Herkes anlamıştır yaşın önemli olmayıp tecrübenin hayata sahip olduğunu.Ve burdada abimzn yazısı ile tartışma kalmadı. Teşekkür ederim abi
![]()
İşte bütün bu yazdıklarımdan dikkatini en çok çeken husus bu olduğu ve bu konudan çıkardığın anlam neticesinde; bir kez daha trafiğe çıkmaman gerektiğini, farkında olmadan bağıra bağıra söylüyorsun. Evet ben daha trafiğe çıkamam diyen sensin aslında da farkında değilsin. Eğer trafikte -olmaz ya- karşılaşırsak seni ele vereceklerin başında ben de varım unutma ve bunu senin iyliğin için sana rağmen yapacağımı da
Ortak nokta bulacağım demişsin, ortak nokta bulamayız tek bir nokta var ve o da ortak değil. Trafiğe öyle ya da böyle çıkmamalısın, sokak arası da tehlikeli olabilir. Mesele birine çarpman veya düşmen değil sadece, çevreye vereceğin görüntü veya rahatsızlık da var nasıl mı?
Benim oturduğum yer yazlık denebilir sokalar genelde boştur, sessiz ve sakindir fakat bazen çocuklar da olur. Geçen iki genç gördüm arabayı kaçırıp gezmeye çıkmışlar kanımca. Sağa dönüş yapıyordu tam, arabadan gelen müzik yüzünden kafamı kaldırdım içeri baktım direksiyondaki gençle göz göze geldik (belki rahatsız olduğumu belli eden bir bakıştı, bilemiyorum) o an yaşını farkettim en fazla 16'ydı.
Bilmem neden, göz göze gelince birden normal dönüşünü ani bir hale getirdi ve gaza yüklendi, acemiliğinden de vitesi geçirmekte epey zorlandı, sonra zannedersem vitese bakarken direksiyonu unuttu kaldırıma çıkıyordu, son anda topladı, bu çocuk daha sonra bir gazladı ki, aklıbaşında adamın sokak arasında yapacağı hızları geçecekti belli.
O an yakalasaydım bu genci indirip, neyse... Müziği açmış sonuna kadar, çevreyi rahatsız ediyor hadi neyse, olmayacak şekilde sebepsiz bir şekilde dönüşte gaza yükleniyor, ona da neyse diyelim, acemiliğini kabul etmeyip bir de sokak arasında bütün vites geçişlerini bağırtarak yapıyor hadi ona da neyse dediğimi farzet, fakat bu artislik hareketler arasında da hızı 100km/s yi buluyor o na da mı neyse diyeceğim. Az ileride dört yol var (sokaların kesiştiği yer) hız 100km/s hemen hemen. Dışarıdan hiç hoş gözükmüyor, hoşluğunu bırak çok da tehlikeli ya ben o saatte evime dönüyor olsaydım ve az ilerideki kontrosüz dört yol ağzına dikkatsiz bir giriş yapsaydım motosikletimle, suç tamamen benim olurdu acaba.
Belki bu genç okulunda başarılı çevresinde de oldukça sevilen, iyi huylu, efendi, hani akıl başında diyebileceğimiz bir tip (aynı senin gibi, aynı bir zamanlar benim olduğum gibi) fakat o an yaptıkları sadece yaşıyla açıklanabilir hareketler. Çünkü o an o genç altındakini bir ulaşım aracı olarak değil, büyüme, kendini kanıtylama aracı olarak görüyor. işte bu yüzden sokak arası da mantıklı değil. Kısaca değil, uzunca açıkladım çünkü öyle gerekiyor. Bu örnekten anlaman gereken şey şu ne zaman otomobili, motosikleti ulaşım aracı veya hobi aracı olarak görmeye başlıyacaksın o zaman gerçekten kullanmaya başlıyacaksın, senin yapacağın şu ana başka bir şey olur (trafik ve topluma açık yerlerden bahsediyorum). Yoksa araba, motosiklet kullanmak öyle özel yetenek gerektiren bir iş değil.
O motosiklete dağ bayır binceksen istediğin kadar bin tabi ama trafik olayına girmek çok tehlikeli. Hele okula gitmeyi falan hiç düşünme, "Yok öyle birşey" de deme, şimdiden okula motosikletle gitme hesapları yaptığını biliyorum. Yukarıda verdiğim örenği bir daha oku. Çocuk benimle göz göze geldi neler oldu, okulda hoşlandığın kız varsa neler olur? Hepsi olacak birgün ama bugün değil...
Sen niye yaptın madem bu kadar aklın vardı da deme. O zaman bu kadar aklım olduğunu kim söyledi. O hareketleri yaptığıma göre aklımın çok başka yerlere çalıştığı açık. Senin aklında nerelere çalışıyor şu an az çok biliyorum.
Akıl veren de olmadı, olsa da duymadım belki de duymak istemedim, ya da büyüklerimle hiç oturup konuşma şansım olmadı, çünkü gizledim böyle haltlar karıştırdığımı.
Senin böyle bir şansın var ve yapma deniyor. Babam arabasının akşamları kaçırılıp delice kullanıldığını ve bu işi yapanın ben olduğumu ( o zaman sen yaşlardaydım) öğrenseydi acaba tepkisi ne olurdu vereceği ceza o zaman çok sert gelebilirdi ama gelecekte aynısını benim evladım yapsa babamdan farklı da davranmam zaten.
Sana bu motosikletin alınması hata olmuş, keşke cros tipi trafiğe çıkamayacağın birşeyler alınsaydı. Biz şu an (yani iş işten geçtikten sonra) ne kadar konuşsak da boş bunu da biliyorum ama yine de kendimi sana öğüt vermekten geri de alamıyorum. Sonuçta ben bir abin olarak üzerime düşeni yapmak zorundayım. Başına bir iş gelirse (ki inşaallah tatsız bir şey gelmez) bu sözlerimi bir kez daha düşün.
Son düzenleme: