Arama sonuçlarınız

1. ceydamer

Hafif ve kısa bir motor önerisi lütfen

Şu an scooter kullanıyorum ama sıktı be arkadaş. vitesliye geçicemde o kadar minyonum ki, ağır bir motorda rüzgarda hemencecik devrilirim. Lütfen bana boyu boyuma , huyu huyuma bir motor tavsiye ediniz. 150 kg altı, ve yere yakın. Adam akıllı tavsiye vereceklere şimdiden teşekkürler...
  2. ceydamer

Motosiklet üstündeki en enteresan anı

Böyle bir cümle okudum bir merakımı cezbetti, motorsiklet üzerinde yaşadığınız en enteresan anılarınız nedir? Merak ettim. Şahsen bende çok ama şu an başkalarının anılarını merak ediyorum.
  3. ceydamer

ceza indiriminden yararlanılması için ne kadar sürede ödenmesi gerekiyor?

Çok saçma bir yerden bir hafta içinde iki defa hız cezası yemişim. Çok sakin bir yol, gittiğim süraat 80 - 90 km. Radar yok bişi yok, polis filanda yok,hız yapılacaksa yapılmak için en uygun yol. Ama ben ikisini de sabahın 08:00 inde yemişim, rüyasında mı görmüş bu cezayı yazan bilemedim ki! O...
  4. ceydamer

Sizi gidi çok bilmiş ukalalar

Herhangi birşey sormak için değil paylaşmak için yazıyorum bu konuyu. Yolda giderken sürekli olarak arkamı kontrol etme huyum vardır. Gözüm yolda aynalarda sağda solda, manevra yapacağım zaman kör nokta sebebiyle manevra yapmadan önce aynadan bakarım, sonra da başımı çeviririm, baktım temiz, o...
  5. ceydamer

Scooter için kask seçimi önerisi?

Şu an orta kalite ve ileri kalite kask arasında kaldım. Aralarında 500 küsür fiyat farkı var. Ama bindiğim motosiklet scooter ve maksimum 100 görebiliyorum ki Gaziantep trafiği pek 100 görmeye müsait bir trafikte değil :/ o yüzden orta kalite bir kask yeterli midir? yoksa paraya kıyıp ileri...
  6. ceydamer

Hero pleasure kullanıcısı var mı?

Honda'dan ayrılmış ve yeni yeni piyasaya sürülen Hindistan menşe-i li scooter. 1 hafta önce aldım ve sürüşün keyfine yeni varmaya başladım. Tamam ayağım yere biraz zor değiyor olabilir (boy kısa :/ ) ama dengesi muazzam olduğu için çokda ayağımı yere koymaya ihtiyaç duymuyorum. Yani iyiki...
  7. ceydamer

Otobus firması aracılığıyla motosikleti başka şehre götürme?

İzmir'den Didim'e motorumu götürmek istiyorum, otobüs firmalarının motosikletleri ücret karşılığında bagaj olarak aldıkları söylenmişti, otobüs firmalarını aradığımda ise olumsuz bir yanıt alıyorum. Götürenler nasıl götürüyor o halde? bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
  8. ceydamer

Önce arka fren mi, önce ön fren mi?

Bir çok kişi bana itina ile arka freni sıkmamı, hatta normal duruşlarda ön freni tamamen unutmamı söyledi. Bir arkadaşım ise arkayı sıkmasanda olur ön seni idare eder, önemli olan ön fren dedi. Motoru tekniken düşündüğümde bence de arka fren, fakat kendisi çok emin... Yorumlarınız?
  9. ceydamer

kırmızı ışık ve motosiklet sorunsalı...

Genelde dikkatimi çekiyor. Kırmızı ışık yanmasına rağmen, eğer yol musait ise, motosikletli beklemeden geçiyor. Kanunen motosikletlilere kırmızı ışık dokunulmazlığı mı var? Bende geçeyim mi kalayım mı şaşırdım doğrusu :) :silent:
  10. ceydamer

işe yarar bir elektro şok cihazı nereden bulabilirim?

İnternetten baktığım kadarıyla, bir çoğu sinek ısırığı etkisi yaratıyor. Güvenlik önlemi olarak almak istiyorum ama gerçekten etkisiz hale getirebilen bir cihazı nereden bulabilir ve satın alabilirim bilen var mı?:silent:
  11. ceydamer

Korkularımı yendim :)

Motora binecek diye kalp sıkışması yaşamaya, gece kabuslar görmeye başlayan ben, motordayken başkasına çalınan daadd! sesiyle irkilip eli ayağına dolaşan ben, bir an her ne kadar motoru çok sevsem de "olmayacak abi, herkes motor kullanacak kabiliyete sahip olmayabilir, çıkar kızım şunu elden...
  12. ceydamer

Trafikte konumlanma?

Bazı abilerim kızgın parmaklarını göstermeden önce söyleyeyim, evet evet ilk emri yerine getirdim okudum lâkin farklı farklı yazdığından daha çok kafam karıştı (ya da benim aptallığım tuttu karman çorman ettim) bende sizlerin engin bilgilerinden yararlanmak amacıyla burada soruyorum :thumright...
  13. ceydamer

Motosiklet kullanmayı öğrenme süreciniz nasıl gelişti?

Nasıl bir yöntem uyguladınız, ne kadar süreden sonra caddeye çıkmaya başladınız? Caddeye çıktığınızda, şöforluk dereceniz nasıl idi? Motorun kontrolünü kendinizde hissetmek için neler yaptınız ve bu ne kadar sürenizi aldı?
  14. ceydamer

Motordan bu kadar korkmam abartılı bir durum mu? yoksa iyi mi?

Acemiyim daha yeni sürüşlere başladım.. Özellikle bu forumda bir abimizin (ki okuyup da sözlerinden etkilenmeyen yoktur) motor kazası sonucunda omuriliği zedelenmesi yaşayıp, kötürüm kaldığını okuduktan sonra motor gözümde inatla sarıldığım çirkin bir canavar oldu. Öncelikle duygusal olarak...
  15. ceydamer

50 cc scooter için hangi korumalıklar lazım?

Hızlı bir motor değil netice de. kaskım var, bunun için başka koruma ekipmanlarına lüzum var mıdır ki acaba?
  16. ceydamer

honda today motor orijinal aynalar nasıl elde edebilirim?

Motorun aynaları orijinal kendisine ait aynalar değil. Orijinal aynalarını İzmir - Bornova tarafına en yakın nereden temin edebilirim ve fiyat konusunda bir fikriniz varsa onuda söylerseniz mutlu olurum :)
  17. ceydamer

Scooter'da frene basarken avucunun içinde gazında hareket ederek devreye girmesi?

İlk düşüşümü yaşama sebebimdir. Daha motoru ilk kez sıftah ederken ve acemiliğimi yenmek için pratik yaparken, önümdeki araba zink diye durunca :(-ki neyse ki araya mesafe koymuştum) bende frenlere asıldım, lâkin aniden fren yaptığım esnada gazda avucumun içinde oynadı, durmaya hazırlandığım...
  18. ceydamer

İzmir trafiği sürücüler ve bayan sürücüler için nasıl?

Daha acemiyim, zaten motoru yeni aldım, max 50-60 km hızı var (honda today) ama acemi olduğum için ister istemez tereddüt ediyorum, bayanlar için çevrenin etkisinden dolayı, motor kullanmak biraz daha zor diyorlar mesela. Bilgi verir misiniz? Birde kask aldım başka nelere ihtiyacım var?
  19. ceydamer

İlk ve muhtemelen son motorum "honda today"

Hız tutkunu olmayan ve mini minnacık minyon bi tipe sahip bir bayan olduğumdan, koca koca motorlarda ayağı yere değmeyen, değdiğinde de gücü yetmeyip motoru dik tutamayan bir varlık olarak, herkes "honda today" tavsiyesinde bulunuyordu. Görüntüsünü de görünce, aşık oldum gitti, şimdi...
  20. ceydamer

İzmir'de bayan sürücüler?

Var mı bu sitede bayan motor kullanan arkadaşlarımız. İvedikle tanışmak isterim...:wiinkk:

Yeni mesajlar