Benimde böyleydi başta binmekten korkarak çıkıyordum yola. bu korkular belki tuttu beni aptal hareketler yapmaktan. Geceleri de hep motor kabusları görüyordum. Zamanla geçti tabi arada 2 tane de eğitim aldım sanırım onlarda kendime güvenimi artırdı. şimdi daha iyiyim başlayalı da yaklaşık 6 ay oldu. Sizinde zamanla geçecektir diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim, bu düşünce beni oldukça fazla rahatlattı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:45 ----------
Korku basari getirir, cahil cesur olur.. yasadiklariniz normal, gun be gun azalacak yerini keyif alacak..
Analizinizde haklısınız sanırım. İlk motoru elime aldığımda hiç zevk almıyordum, fakat her bir sürüşten sonra üzerine keyif yavaş yavaş konmaya başlıyor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------
Küçük çaplı tekerlekler her zaman promlemli yol tutuş sergiler.. Bu nedenle scooterler her zaman kayma eğilimindedir. Zaten Honda Today baya bi küçük tekerleklere sahip..
Boyunuz kısa diye illaki küçük motosikletleri tercih etmeniz şart değil. Sele yüksekliği 750 ye kadar olan motosikletleri kullanabileceğinizi tahmin ediyorum.. Şahsen abs yok ise 13 inch altı bir tekerlek önermem bizim ülke koşullarında..
Kesinlikle scooter ile ne kadar yanlış bir tercih yaptığımı anlıyorum, daha önce bu tekerlek olayı ayrımını bilseydim kesinlikle tercih etmezdim. Fakat güçsüz bir yapım var, ağır bir motoru tutmakta zorlanacağım için (duruş - kalkışlar gibi) hakimiyetimi kısacaktır. ilk fırsatta dediğiniz gibi ABS sistemine sahip, tekerleği yolu kavrayan ama hafif bir motor arayışına gireceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------
Sayin bayan sürücü
Motorla 1 sene olmadı ben de ciddi kaza geçirdim.sag virajda teker kaydı karşı seride gecip arabayla yerde kafa kafaya çarpıştım.1 aya yakin sag kolumu kaldıramadım gecici sakatlik yaşadım supraspinatus ta yari yirtik (parsiyel yirtik) oluşmuştu simdi Elhamdulillah iyiyim
Sakat kalma korkusu yasamak hoş değil
Kazanın fiziksel acıları da hic de az değil
Geçmişte de bayan surucu tarafindan bisikletle altina alinip metrelerce suruklenmisligim var
Fren yerine gaza basma olayı yine
2 teker tehlike
Kendinize guveniniz yeterince yoksa trafige asla çıkmayın
Sizden baskalarinin da hayatını düşünün
Dolmuş taksi metro vs. Birsuru ulasim vasitasi var
Kimse bana bise olmaz demesin
Soforlugunuzu trafigin yogun olmadigi alanlarda gelistirin illa kullanacaksaniz. Ve mumkunse birinden yardim alın
Birsuru teknigi var
Gazla frenle is bitmiyor
Limon sıkma teknigi
Kontra teknigi
Kacis manevrasi
Carpisma kacinilmazsa motoru yatirmak
Virajlarda motoru güvenle yatirma teknikleri
Fren nerde nasil yapılır
Vs.vs.
Bayanların arac kullanmamasi taraftarıyım
Öğrenin cok mecbur kalirsaniz kullanin
Uzun bir süre araba kullandım ve sizin trafikten dışladığınız bir bayan olarak, kesinlikle bir çok erkeğe nazaran daha iyi ve güvenli kullandığım konusunda iddialıyım. O yüzden bayan sürücü trafikten uzak dursun tavsiyenizi görmezden geliyor ve diğer hemcinslerim adına da, sadece erkeklere göre daha az km yaptığımız için acemiliğimizin daha fazla olabildiğini vurguluyorum. Bununla birlikte tecrübe ile oluşan güveni tam anlamıyla kazanana kadar, kalabalık bir trafiğe çıkmama ve de trafiğe başkaları ile birlikte çıkma önerinizi dikkate almaya devam edeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
İzmir gibi bir şehirde motor kullanıyosanız bence yaşadığınız korku az bile.Akıllı bir insansınız ki tehlikenin farkındasınız.Hatta geceleri kabus olacak derecede korkmak gayet normal.Ben endurocuyum.Şehir trafiğine asla girmem.Gideceğim güzergaha anayoldan değil , nerde küçük köy yolları varsa ordan giderim.Kamyonlarla tırlarla samimiyeti sevmem.Adam bi saniyeliğine dalsa , kamyonu üstüme sürse yapacak bişey yok.Bence korkunuzda gayet haklısınız.Büyük şehir trafiğinde motor kullanmak akıllı işi değil.
Bir tır şoföru dalarak arabamı ezmişti (-ki ben içindeydim) araba kağıt gibi parçalandı, kesinlikle şu durumda motorlu olsaydım neler olabileceğini hayal bile etmek istemem. Trafik Türkiye'nin her yerinde berbat hatta İzmir'in bazı bölgeleri göz önünde bulundurulduğunda, izmir için iyi bile denebilir bence... ayrıca yorumunuz için teşekkürler