Otobus firması aracılığıyla motosikleti başka şehre götürme?

İzmir'den Didim'e motorumu götürmek istiyorum, otobüs firmalarının motosikletleri ücret karşılığında bagaj olarak aldıkları söylenmişti, otobüs firmalarını aradığımda ise olumsuz bir yanıt alıyorum. Götürenler nasıl götürüyor o halde? bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Öotor çalışır vaziyette ise 160 km zaten mesafe çok keyifli bir yolculuk olacaktır. Mevzuatta yasak lakin biraz para verdiğinizde götürebiliyorlar ama yakacağınız benzinden fazlasını isterler.

Merhaba,bende motosikletimi alıp kurban bayramında başka bir şehre götüreceğim.Bildiklerim;
-Lider firmalar taviz vermeyebiliyor.Daha çok yerel firmalar bu işi kabul eder.' 2 bilette motosiklete alıyım abi ' dedin mi, battaniye bile götürürler :)
-Birde iş şoförde bitiyor.Perona gelmeden yada yol üzerinde bir yerde yükleme yapılabiliyor.Tanıdık varsa daha kolay.
-Kargo firmaları da kabul edebiliyor.Bir kaç olumsuz bir şey okudum bu konuda.
-Aramak değilde yüz yüze gidip görüşmek daha iyi.Hani peronlara girince,orada sorumlu kim kendini belli ediyor ,hadi çık diyen,elinde liste,etrafında 3-5 şoför, muavin gibi itemleri olan dayılar bu işi halledebiliyor :)
-Motosikletin sorumluluğu bende,sarması indirmesi bende fln gibi sözler işi kolaylaştıracağını sanıyorum.
Bildiklerim bunlar,ben bunları uygulayacağım birde depoyu boşaltmayı ve yanına 1 lt kadar benzin almayı unutma:)

ovv zor şeylermiş bunlar :eek: noktalama atış yok yani.
benim motor 50 cc didime götüremem ki..o yüzden otobüs firması istedim.

arkadasin anlattigi gibi, yerel sirket tercih edin, söför ile bizzat konusun, depoyu bosaltin, motorun temiz olmasina özen gösterin ve mercedes travego bagasina su sekilde atin.

qYLPvW.jpg

EYo5Dn.jpg

İzmir'en didim'e giden yerel firmalar hangisi ki acaba? zaten benim motorda ufacık tefecik bişi.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
otogara gidip didime giden herhangi bir firmayı bulup otobüsü kullanan şoför ile muhattap olacaksınız...
yazaneye gitmeyin sakın...
motoru da otogar dışında bir yerde yükleyeceksiniz... motorun resmını de çekip gösterin.. ufak tefek birşey zaten... cok yer kaplamaz deyin... bagaja da geri geri sokacaksınız...(benim motorlar geri geri sığmıştı direksiyon ve aynalardan dolayı)
genelde travegoların bagajları geniş ve yüksek oluyor... ben 250 lik çinli çapırı ve kanuni racer200 ü bu şekilde taşımıştım...
pazarlık yapın sizin bilet de dahil 100 liradan fazla para vermeyin...
ankaradan mersine çapırı benim bilette dahil 120 ye götürtmüştüm...

pamukkale firması ege bölgesinde onlara karısan pek olmuyor bi dene derim

150 - 200 km bişiy. Geze geze gidin derim ben. 3-4 saatte gitmek olası.

Senin motor honda today değil miydi ? Doblo tarzı bir arabanın arkasına rahat sığar. Bir arkadaşından rica et , gidiş dönüş yakıtını öde, didimde yemek ısmarla, olur biter. Aslında büyük bir hatchback arabanın arkasına bile sığabilir, denemek lazım. Dik sığmasa bile yakıtı ve yağı boşaltıp battaniye üzerine yan da yatırabilirsin.

İzmir den didime giden butun firmalar goturebilir. Firmaya bi ugrayip selamin aleykum aleykumselam bir sormak olur ya da arayin firmayi...
Ben pamukkale ile goturmustum..

Senin motor honda today değil miydi ? Doblo tarzı bir arabanın arkasına rahat sığar. Bir arkadaşından rica et , gidiş dönüş yakıtını öde, didimde yemek ısmarla, olur biter. Aslında büyük bir hatchback arabanın arkasına bile sığabilir, denemek lazım. Dik sığmasa bile yakıtı ve yağı boşaltıp battaniye üzerine yan da yatırabilirsin.

Rica edebileceğim çevremde çok fazla insan yok (bu şehirde yeni sayılırım). Ricamı kırmayacak bir iki kişininde doblosu yok :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:05 ----------

İzmir den didime giden butun firmalar goturebilir. Firmaya bi ugrayip selamin aleykum aleykumselam bir sormak olur ya da arayin firmayi...
Ben pamukkale ile goturmustum..

Pamukkaleyi aramıştım telefonla ama direkt olarak olumsuz bir yanıt verdiler...

Mersinden kayseriye 110 cc cup motorumu getirmistim otogarda indirdim calistirip devam ettim :) sorun olmadi yani soforu ikna edin rahat goturursunuz. $$$

firmayı ararsan olumsuz cevap alırsın direk şoför ile konuş ya da bir kamyonet kiralanabilir 200 km için otobüsten pahalı ama ödenebilinecek bir rakama anlaşılabilinir.

Ben izmir otogarda çalışıyorum. Öncellikle yezanelere gitmeni tavsiye etmem çünkü onlar şirkete bağlı olduğu için umurlarında olmaz. Didim Seyahat var peron numarasını sorarak ögrenebılırsın buyuk ıhtımal ust katta oluyor çeşme,didim arabaları.. Didim seyahat otobusun yanına gıt kaptanla görüş motoru da göster boyunu vs büyük ihtimal alırlar.

Son düzenleme:
Ben izmir otogarda çalışıyorum. Öncellikle yezanelere gitmeni tavsiye etmem çünkü onlar şirkete bağlı olduğu için umurlarında olmaz. Didim Seyahat var peron numarasını sorarak ögrenebılırsın buyuk ıhtımal ust katta oluyor çeşme,didim arabaları.. Didim seyahat otobusun yanına gıt kaptanla görüş motoru da göster boyunu vs büyük ihtimal alırlar.

e otogardasın madem yardımcı oluversene varsa didim tur da tanıdık falan belki birlikte gider konuşup halledersiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar