Ablacım sende full koruma geziyorsun biber gazı elektroşok

İstanbulda yaşasan heralde sırtında pompalıyla gezicen
Sadece bir gün bayan olunuz, muhtemelen kendinizi eve kapatmak isteyeceksinizdir. Merhaba Türkiye...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:06 ----------
Çankaya metrodan çıktıktan sonra Basmane yönüne doğru yürü
100 metre yurudukten sola dönün kesin bir sokak saticisinda gorursunuz.Çok satan var ordaki 2-3 sokakta
Ben gündoğdu ya gitcem diye, yanlışlıkla basmanaye gitmiş, çatışmalı eylemlerin arasında kalmış, sonra oradan çıkamamış, bir güzel biber gazı yemiş, üstüne araba yakan insanları görünce dayanamamış bağırmış ve bunun üzerine, araba yakıcısı maskeli bir çocuk tarafından yumruk yemiş bir insanım

Lütfen daha açık bir tarif, kendimi başka acayip yerlere sokmak istemiyorum (dip not hala izmiri tam olarak bilmiyorum)
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
çevirmede yakalatırsan elinden alırlar. Bende jop vardı. Polis bununla adam öldürürsün dedi aldı benden. Kendimi korumak için falan dedim de bişey değişmedi.
Daha önce de elimden alındığı ve görülmesine rağmen görmemezlikten gelindiği zamanlar oldu. Ama son çıkan kanunlarda biber gazının ve şok cihazının yasal düzeneğini hiç bilmiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:11 ----------
Piyasada satılan tüm elektro şok cihazlarının gücü hemen hemen birbirine yakındır ve dediğin gibi sinek ısırığı gibi bir etki yaratır.
Yani vücuda bir zarar vermez. (Kalp pili kullanan vb. kişiler bunun dışında)
Ancak o sinek ısırığı etkisi dediğimiz şey kişiyi yerinden zıplatır. Ve kimse bunu uzun süreli maruz kalamaz. Kasların buna izin vermez.
Her neyse senin bahsettiğin sanırım şöyle bir şey
https://www.youtube.com/watch?v=ZfKWVrXKbn0
Saldırgan olduğu zaman saldırganı önleyecek dozajda bişi istiyorum evet. Videoyu izleyemedim, iş yerimde serverlar engelli