Arama sonuçlarınız

1. Şükrü Çelik

Sis farları konumu

Merhaba saygı değer abilerim sevgili kardeşlerim. Motosikletime iki çift sis farı takacağım. Biri çizgi şeklinde ışık veren kısa sis farı. Diğeri ise nokta şeklinde ışık veren ve çakar modu bulunan uzun sis farı. Bunları koruma demirine montajlayacağım. Ama uğraştığıma değecek fark olacaksa ön...
  2. Şükrü Çelik

Kask Ömrü Hakkında

Merhaba değerli abilerim kardeşlerim. Üretim tarihi Aralık 2020 olup , satın alıp kullanmaya başladığım tarih Ağustos 2021 tarihli MT marka kaskım var. Kaskımı aldığım tarihten de yaklaşık yüz bin kilometre motosiklet kullandım. İçerisindeki etikette de son kullanma tarihi Aralık 2025 diyor...
  3. Şükrü Çelik

Gaz kolu takılı kaldı

Merhaba değerli forum üyeleri. Geçen akşam sahil yolunda işten eve dönüyordum. Orta şeritten ilerlerken önümdeki aracı sollamak için sinyalimi verdim sol şeride geçip yavaş yavaş gazı açtım. Aracı geçtikten sonra tekrar orta şeride geçmek için saga sağa sinyal verip gaz kolunu serbest bıraktım...
  4. Şükrü Çelik

Kablo karmaşasından kurtulma...

Merhaba değerli forum üyeleri. Motosikletime yuvarlak led far taktım. Arkasında kalan kabloları elimden geldiğince izole ettim lakin görüntü olarak kalabalık ve çirkin duruyor. Kabloların daha derli toplu durmasını nasıl sağlayabilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  5. Şükrü Çelik

Bu kablo ne ola ki ?

Abilerim merhaba. Motoruma aliexpressten led far aldım. ( Çin'den 5 günde elime ulaştı hala şaşkınım o da ayrı mesela). H4 çıkışlı iyi güzel ama bu kırmızı kablo nedir anlayamadim. Güvenlik veya kontrol amaçlı mı yoksa montaj yaparken mi kullanıyoruz.? Eksta olarak da şuan üzerindeki far eski...
  6. Şükrü Çelik

Kaynak tutmuyor ne yapmalıyım.

Merhaba değerli forum üyeleri. Motosikletimin ( TNT 250) egzozunun son dış parçası olan parlak kısım kaynak tutmuyor. Sanırım alüminyum pek anlamadım. İki bağlantı noktası var biri direkt egzoz borusunun çıkış noktasına diğeri de parçanın en uç noktasında. Benden önceki sahibi daha önce kaybak...
  7. Şükrü Çelik

Motul zincir yağını bisiklete kullanmak

Merhaba değerli forum üyeleri. Motosikletimin zincirine kullandığım motul c4 zincir yağını bisiklet zincirinde kullanmak zararlı olur mu? Beyaz rengi ve yapışkan yapısından dolayı çok fazla toz toprak tutar ve dişlilerin arasını doldurur diye düşündüm o yüzden emin olamadım. Fikriniz var mı bu...
  8. Şükrü Çelik

Yine neyin peşinde bu Asyalılar

Instagram'da karşıma bu video çıktı. Tahminimce Pakistanlı veya Hindistanlı ustamız yeni takacağı hava filtresine wd40 benzeri bir sıvı sıkıyor. Biraz baktım ama neden böyle bişey yaptığını öğrenemedim. Ne amaçla yapıyor olabilir.
  9. Şükrü Çelik

DİO motorumu satıyorum.

Merhaba değerli forum üyeleri. Küçük sineğimi kuryeliği bıraktığım için satıyorum. Motosiklet hakkında bilgileri ilan açıklamasına yazdım ilgilenen olursa diye linki bırakıyorum. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-temiz-bakimli-ve-dusuk-km-dio-1071030198/detay
  10. Şükrü Çelik

Nerden geliyor bu yağ?

Hepinize iyi akşamlar. Az önce işten döndüm ve Dio motorumun ayak koyma boşluğunda yağ gördüm. Koltuğun altında akü kapağının üst boşluğundan geliyordu. Rengi ve hissiyatı motor yağına hiç benzemiyor. Telefon ışığıyla motosikletin altını üstün körü kontrol ettim herhangi bir yağ sızıntısı da...
  11. Şükrü Çelik

Kişisel yatırım mı Maddi yatırım mı?

Herkese iyi akşamlar değerli forum üyeleri. Son günlerde hangisinin mantıklı olduğunu düşündüğüm ve karara varamadığım bir soruyu sizinle paylaşmak istedim. Marmara üniversitesi işletme bölümü okuyorum uzlanım dalımda muhasebe ve muhasebe işini seviyorum. Aynı zamanda da motosikletle kuryelik...
  12. Şükrü Çelik

Alüminyum çantalar hakkında

Merhaba değerli forum üyeleri. Motosikletime arka çanta takmaya karar verdim. Ekonomik olması önceliğimdi ama biraz da estetik kaygı güttüğüm için siyah alüminyum çanta almaya karar verdim. Biraz araştırıp fiyatlara baktım ve alüminyum kappa çanta 1500₺ diye bir ilan gördüm zaten heyecandan...
  13. Şükrü Çelik

Bunu nasıl çözebilirim

Hepinize iyi akşamlar değerli forum üyeleri. Bu forumda bir sorunumu dile getirmek ve hiç tanımadığım insanların sorunuma çözüm bulama konusunda bana yardım etmesi veya benim hiç tanımadığım kişiler yardım etmem beni oldukça mutlu ediyor 😊. Neyse fazla duygusallık yapmadan sorunuma geleyim...
  14. Şükrü Çelik

Stop lambası sorunu

Hepinize iyi akşamlar. Bugün fark ettim ki Honda Dio motosikletimin stop lambası kontak açıkken yanmıyor. Sadece frene basınca yanıyor. Başta içindeki amplunun patladığını düşündüm ama bakınca içerde tek ampül var o zaman frene basınca da yanmaması gerektiği geldi aklıma. Sorun ne olabilir sizce?
  15. Şükrü Çelik

Yavaş gidemiyorum

Abilerim hepinize iyi akşamlar. 22 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Okulumun olduğu günler hava da uygunsa motosikletimle gidiyorum. Okul Kadıköy'de Marmara üniversitesi ben ise Küçükçekmecede ikamet ediyorum. Gittiğim yol yaklaşık 40km. Her gidişimde motoru çalıştırırken oğlum Şükrü bu...
  16. Şükrü Çelik

Yan sehpa kaynak tutar mı?

Hepinize iyi akşamlar abilerim kardeşlerim. Bugün motosikletimin yan sehpası kırıldı. Daha doğrusu yen sehpayı açarken kolaylık sağlayan ince demir kısmı kırıldı. Paslanmıştı ve çatlaktı bugünün geleceğini biliyordum. Bu sehpanın fiyatı 480TL. Sizce kaynak ile tekrardan tutturulsa işlevini...
  17. Şükrü Çelik

Pimpirikli olmayan muayene istasyonu.

Hepinize iyi akşamlar değerli forum üyeleri. İstanbul Avrupa yakasında ikamet etmekteyim. Motosikletimi (TNT 250) muayne ettireceğim lakin bir sorunum var. Motosikletimin son katalizörunde küçük bir delik var( katalizör egzoz tesisatının son noktasında yer alıyor). Bu nedenle orijinalde tok ve...
  18. Şükrü Çelik

Eğitim almak da bir işe yaramıyormuş.

Bugün sabah saatlerinde üniversiteme gittim ders seçimlerinde bir sorun yaşadığımdan dolayı. Motosikletimi de resimde görüldüğü üzere araçlar için olan park alanına iki çizginin tam ortasına bıraktım. Yandaki alanlara herhangi bir engel olmayacak şekilde. Motorumun başında sigara içerken bir...
  19. Şükrü Çelik

50CC uzun yol tavsiyesi.

Herkese merhabalar. Ekimin ilk haftası iki arkadaş Honda Dio ve Moto Gusto markalı bir 50cc den 100cc ye dönüşmüş iki motosikletle resimde belirttiğim rota üzerinden Bursa'ya seyahat etme planımız var. İstanbul Küçükçekmece'den Yenikapı İdo iskelesine. Ordan feribotla Yalova'ya. Yalova'dan da...

Yeni mesajlar