Gaz kolu takılı kaldı

Merhaba değerli forum üyeleri. Geçen akşam sahil yolunda işten eve dönüyordum. Orta şeritten ilerlerken önümdeki aracı sollamak için sinyalimi verdim sol şeride geçip yavaş yavaş gazı açtım. Aracı geçtikten sonra tekrar orta şeride geçmek için saga sağa sinyal verip gaz kolunu serbest bıraktım ama gaz takılı kaldığını gördüm. Yani bildiğin hızım düşmüyor hatta yavaş yavaş artıyordu. Ama soğuk kanlılığımı koruyup hemen dörtlüleri açıp sağ şeride attim kendimi ve debriyajı çekip kontağı kapattım.Biraz kurcaladım ama çözebilecegim birşey olmadığını görünce çekici çağırıp motorcunun önüne kadar götürüp orda bıraktım. Usta ertesi gün tamir ettim diye aradı çağırdı. Sorunun gaz telinde olduğunu tahmin etmiştim ama kendisi gaz tellerinin bağlı olduğu parçanın yayında sorun olduğunu söyledi. Yayı geri yerine takmış ama tekrar aynı sorunu yaşayabilirsin dedi.
Görselini bırakıyorum:

Benelli yedek parça satan bayiye sorduğumda sadece yay satılmadığını gaz kelebeğinin komple satıldığını söyledi. Ben bu yayı tamir ettirebilir miyim ya da özel yay yaptıran yerler var mıdır. Fikir ve önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Ns200 15"
Bahsettiğiniz yayı söküp yay üreten yerlere gidip yaptırabilirsiniz.

Yay çektirebilirsiniz. Bayi'den almaktan çok daha ucuza gelecektir.
Yerlerini araştırmanız gerekir. Yayı da yanınızda götürmelisiniz.

Öncelikle geçmiş olsun geçtiğimiz haftalarda aynısı benim de başıma geldi bu konuyla alakalı konu açmıştım. Gaz kelebeğini görünce "acaba Benelli mi?" dedim ve evet öyleymiş. Ben bir çözüm bulamadım malesef. Yayı biraz kısaltıp monte ettik, tekrar başıma gelirse endişesi ile yayı ne kadar aradıysam da bulamadım. Yetkili servislere vs sordum onlarda gaz kelebeği komple var dediler(ufacık yay için kelebeği değiştirmek çok mantıksız). Eğer bir çözüm bulabilirseniz burada paylaşır mısınız lütfen

Motosikleti
moto guzzi v7 special
Kurma yayı olarak ararsanız mutlaka bulursunuz. Hazır yoksa da küçük bir ücret karşılığı aynı özelliklere sahip yayı imal ederler.

Öncelikle geçmiş olsun geçtiğimiz haftalarda aynısı benim de başıma geldi bu konuyla alakalı konu açmıştım. Gaz kelebeğini görünce "acaba Benelli mi?" dedim ve evet öyleymiş. Ben bir çözüm bulamadım malesef. Yayı biraz kısaltıp monte ettik, tekrar başıma gelirse endişesi ile yayı ne kadar aradıysam da bulamadım. Yetkili servislere vs sordum onlarda gaz kelebeği komple var dediler(ufacık yay için kelebeği değiştirmek çok mantıksız). Eğer bir çözüm bulabilirseniz burada paylaşır mısınız lütfen

Teşekkür ederim. Foruma aktif olarak giremiyorum o yüzden sizin açtığınız başlığı görmedim o yüzden kusura bakmayın. Dediğiniz gibi servis komple kelebeği satıyor o da 2750tl bir yay için o para verilmez. Aliexpresste QJ motonun orijinal parçalarını satan bir kaç satıcı var onlara baktım ama onlarda da aynı şekilde gaz kelebeği komple satılıyor. Diğer arkadaşların dediği gibi yay yaptırmak gibi duruyor çözüm. Eğer bulabilirsem sizi de bilgilendiririm aynı şekilde siz de bir çözüm bulursanız lütfen beni haberdar edin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar