Yine neyin peşinde bu Asyalılar

Instagram'da karşıma bu video çıktı. Tahminimce Pakistanlı veya Hindistanlı ustamız yeni takacağı hava filtresine wd40 benzeri bir sıvı sıkıyor. Biraz baktım ama neden böyle bişey yaptığını öğrenemedim. Ne amaçla yapıyor olabilir.

Motosikleti
Henüz yok.
Bazı filtreler yağlıdır buda tozu vb. durumları daha iyi tutsun diye sıkmış olabilir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim muadil hava filtrem Hiflo Hfa2606, böyle nasıl diyeyim sünger gibi. Benim filtreye de partikülü, tozu iyi tutsun diye yağ sürülmesi tavsiye ediliyor ama sizin paylaşımınızdaki kağıt filtrede yağı ben ilk defa duydum.

KN filtrelerin tamamında bu yağ vardır. Yurt dışında yağla birlikte bizim ülkemizde ayrı satarlar.
filtre benzinle temizlendikten sonra yağlanıp tekrar kullanılır

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arabamın orijinal kağıt hava filtresi fabrikadan yağlanmış olarak geliyor.

Şaşılacak bir durum değil. Benim bildiğim tüm hava filtreleri zaten hafif yağlı olur. İlk aldığınızda elinizi sürerseniz anlarsınız zaten. Tabii bu wd40 türevi bir şey mi, farklı bir şey mi tam bilgim. yok. Motora dışarıdan giren havadaki partikülleri daha iyi tutsun diye yapılan bir şey.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:02 ----------

Şaşılacak bir durum değil. Benim bildiğim tüm hava filtreleri zaten hafif yağlı olur. İlk aldığınızda elinizi sürerseniz anlarsınız zaten. Tabii bu wd40 türevi bir şey mi, farklı bir şey mi tam bilgim. yok. Motora dışarıdan giren havadaki partikülleri daha iyi tutsun diye yapılan bir şey.

Detayı unutmuşum, açık hava filtreleri temizlikten sonra yağlanır genellikle, kapalı tiplerde zaten genellikle bu yağlama işi yanlış bilmiyorsam karterden gelen bir hava ile yapılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar