Kaynak tutmuyor ne yapmalıyım.

Merhaba değerli forum üyeleri. Motosikletimin ( TNT 250) egzozunun son dış parçası olan parlak kısım kaynak tutmuyor. Sanırım alüminyum pek anlamadım. İki bağlantı noktası var biri direkt egzoz borusunun çıkış noktasına diğeri de parçanın en uç noktasında. Benden önceki sahibi daha önce kaybak yaptırmış ve tutmamış hatta delinmiş. Ben de kısa demir parçasından köprü attırıp kaynak yaptırdım ama yine tutmadı kırıldı. Bunu nasıl halledebilirim fikri olan varsa benimle paylaşsın lütfen. Yedek parça şeklinde de bulamadım ki yeniden taktırayım. Cevaplarınızı için şimdiden teşekkürler.

Sarı oksijen kaynağı böyle ince saclarda daha iyi netice verebilir , kaynağı yapan usta neyle yapılacağını söylemesi lazım , alüminyumsa onunda kaynağı farklıdır.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Egzos muhafazası gibi görünüyor. Pek iyi bir durumda değil. Kaynaklama yerine vidalasan olmaz mı? Titreşim nedeniyle kaynak kırılabilir. Vida daha pratik olur gibi. Büyük bir pul bulabilirsen o koca delik de kapanabilir.

Son düzenleme:
Alüminyum değil o. TIG veya MIG ile kaynak yapılması lazım, MMA kaynağı tutmaz o kadar ince malzemeyi.

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
argon kaynagı bulup yaptırın
inca işçilikle süper olur

Alüminyum olmadığı belli arkadaş sormuş diye yazdım ben , o parça galvaniz sactır çoğu egzoz koruması gibi , sarı kaynağı parlak yüzeye zararda vermez..

Egzos muhafazası gibi görünüyor. Pek iyi bir durumda değil. Kaynaklama yerine vidalasan olmaz mı? Titreşim nedeniyle kaynak kırılabilir. Vida daha pratik olur gibi. Büyük bir pul bulabilirsen o koca delik de kapanabilir.
Vidalamaktan ziyade muhafazayı söküp egzozu da ısıya dayanıklı boya ile siyaha boyamayı düşündüm görüntü açısından güzel dursun diye ama bu sefer de polislerden dolayı tereddüt ettim. Çünkü motorun sesi zaten fazla çıkıyor ve inanmıyorlar. Bir keresinde polisi zor ikna ettim orijinal olduğuna. Muayene istasyonunda da sıkıntı yaşamıştım sesi yüzünden.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:19 ----------

Alüminyum değil o. TIG veya MIG ile kaynak yapılması lazım, MMA kaynağı tutmaz o kadar ince malzemeyi.
Bu dediklerinizi sanayide bulabilir miyim. İstanbul'da yaşıyorum

Vidalamaktan ziyade muhafazayı söküp egzozu da ısıya dayanıklı boya ile siyaha boyamayı düşündüm görüntü açısından güzel dursun diye ama bu sefer de polislerden dolayı tereddüt ettim. Çünkü motorun sesi zaten fazla çıkıyor ve inanmıyorlar. Bir keresinde polisi zor ikna ettim orijinal olduğuna. Muayene istasyonunda da sıkıntı yaşamıştım sesi yüzünden.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:19 ----------

Bu dediklerinizi sanayide bulabilir miyim. İstanbul'da yaşıyorum

Egzoz muhafazasını sakın sökmeyin!
O sizin veya artçının bacağının yanmasını önlemek için konulur.
Ayrıca naçizane tavsiyem kaynakla felan bu kadar uğraşacağınıza 3-5 fazla verip sıfır kapak takmanız daha iyi olacaktır

Egzoz muhafazasını sakın sökmeyin!
O sizin veya artçının bacağının yanmasını önlemek için konulur.
Ayrıca naçizane tavsiyem kaynakla felan bu kadar uğraşacağınıza 3-5 fazla verip sıfır kapak takmanız daha iyi olacaktır
Sıfır kapak bulabilsem direkt alıcam zaten. Ama yok hiçbir yerde ne aliexpress ne de Türkiye'de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar