Arama sonuçlarınız

1. S

Bazen çamura saplanırsın...

Derin,balçığa düşer ön teker. 5dk lık mesafede yaşayan arkadaşını çağırırsın el atsın diye, 15dk önce kurtarmaya çalıştığın motorunu, şimdi tamamen dibe batmasın diye tutmaya başlarsın, hareket ettirdikçe çamur içine alır motorsikletini, 1.90, 100kg adamın düştüğünde tek elle kaldırabildiği...
  2. S

motorun arazide tekleyip stop etmesi sorunsalı

Gayet normal giderken dırırırı-tık yapıp duruyor, sonra çalıştırmak için 5-10 saniye beklemem gerekiyor. Her zaman değil de, arada sırada yapıyor bunu. Sizce nedeni ne olabilir? Karbüratörden mi kaynaklanıyor? ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:36...
  3. S

drz400s, motorsikleti sakin kullanamıyorum...

Dişlileri mi fazla, yoksa türünden dolayı mı bilmiyorum ama, sürekli gaz istiyor. 2005 model, devir göstergesi yok, dolayısıyla sesten anlıyorum devri. Motor ya tekliyor, ya da bağırıyor. Hafif gaz verince de fırlıyor ve bağırıyor dolayısıyla vites değiştirmem gerekiyor, vites değiştirince de...
  4. S

2 zamanlı başlangıç dirt bike önerisi

Mümkünse mekaniği biraz daha basit, dayanıklı olan. Yani dual sport dünyasının wr250r, klx250 si değil de, drz400s'i gibi. Tam anlatabildim mi bilmiyorum. Avrupada yaşıyorum almanyadan her türlü motorsikleti bulabilme imkanım var o yüzden kenarda köşede kalmış az bilinen bile olur. Çok fazla...
  5. S

Dirt bike 2 zamanlı başlangıç motoru(Endurocular içeri)

İki haftadır çılgın atıyorum drz400s ile, yahu arazide sürüş yapmak bu kadar mı keyifliymiş, ne çok şey kaçırmışım ben hayatımın 24 yıllık bölümünde. Asfaltta sürmek zerre keyif vermiyor artık. Drz400s'i commuter olarak kullanmak istiyorum, ezelden beridir iki zamanlı motorsikletlere tutkum...
  6. S

Offroad; hızlı gidince daha az düşüyorum.

Olması gereken bu mu, yoksa tamamen benle mi alakalı? Merhabalar forum ahalisi. Son 1-2 haftadır off-road sürüşleri yapıyorum, çakıl taşlı yollarda, topra yollarda, köy yollarında vs, zaman zaman arazi yolu(single track---, türkçesi neye denk geliyor bilmiyorum). Fark ettim ki, özellikle...
  7. S

Enduro sahibi olmak müthiş bir duyguymuş

"Bir gün herkes endurocu olacak." sözüne hak verdim. Eğer aklınızda dual sport almak varsa, klx250,wr250r,crf250l,drz400s falan, hiç hiç hiç düşünmeyin. Alın. Bu motorların herhangi birisini başka bir motorsikletle karşılaştırıyorsanız, ya da arada kaldıysanız, kalmayın, karşılaştırmayın. Dual...
  8. S

Bir yerlerden tuhaf ses gelmesi sorunu

Zararsız ve şiddetli olmasa da sürerken gıcırdama tarzı bir ses geliyor. "gjiyk, gjuyk" tarzında, nasıl anlatacağımı bilemedim, betimleyemedim. :pale: Ön taraflardan geldiğine eminim. Sanırım motordan gelmiyor, gidonun oralardan. Sadece seyir halinde duyulduğu için neredendir bilemiyorum...
  9. S

Batarya öldü, kickstarter çalışmıyor, vurdurma işe yaramıyor. :(

1-----)Motorsiklet zaten ölü bataryayla geldi. Adam süreki şarj ediyorum diyor, sipariş verdim gelmesini bekliyorum. Yasuo marka, iyi dediler internette. Her neyse arkadaşlar, bugün motorsikleti vurdurarak çalıştırdım, sonra park ettim. Hava 3 derece falandı, jikleyi açtım, tekmeliyorum...
  10. S

dunlop d606?? (lastik önerisi)

Yabancı forumlarda araştırıyorum, %50-50 lastik önerisi şeklinde, herkes d606 önermiş. Drz400s için, wr250r için, klx için hepsi için d606 önerilmiş, fakat d606 nın özelliklerine baktığımda %90 arazi, %10 yol diyor. Kendi tanıtım videosunda da aynı şekilde söylenmiş. Kafam karıştı açıkçası...
  11. S

Sonunda aranıza katıldım, (SS)

Merhabalar. Drz400s ile başlangıcımı yaptım. Yeniden iki teker üzerinde olmak müthiş bir duygu! Yaşım 23, ilk motorsikletim, teoride bilgim var, dağınık olarak çok fazla motorsikleti sürdüm ama iki teker üzerinde toplam km tecrübem 200-300 anca vardır. Drz400s ile açılışı yaptık, 2-3 yıl...
  12. S

Kışlık montu bir beden büyük almak mantıklı mı?

revzilla'dan ceket sipariş ettim. XL tam birebir ölçülerime sahip fakat kışlık olduğu için belki içime bir şey giyerim diye xxl sipariş ettim. 46 beden yerine 48 beden oldu, kol uzunluğu da 33-35" ten 37ye yükseldi. Sizce mantıklı mı bir beden büyük almak? Montta sırt ve dirsek korumaları var...
  13. S

Ekipmanları sipariş ediyorum, yardım lazım.

Malum burada hava yazın 10-15 derece civarı, geceleri 5 e kadar düşüyor. Kışın zaten süremem. O yüzden tümden kışlık ekipman sipariş ettim. Sorun şurda, hepsini en ucuzundan seçtim. Revzilla.com'dan. 1-2 haftaya ulaşır sanırım. Ceket : Fly Terra Trek 4 Jacket = 170$ Don : Spidi Superstorm...
  14. S

Dişlilerle oynama sorunsalı

internetten dişli seti sipariş ettim. Üzerinde stock dişliler var 15 önde 44 arkada. Sanırım bisiklet ve motorsiklet dişli çalışma mekanizması arasında hiçbir fark yok. Kafamda 15-50 yapmak var off-road ağırlıklu kullanmak için, zaten 90 ı geçmiyorum yolda, izlanda'da çok rüzgar var acemi...
  15. S

Kickstarter olan motorsiklette karbüratöre gerek var mı?

drz400s'i modifiye ediyorum. Önceki kullanıcısı kickstarter eklemiş. Normal olarak çalıştırmıyorum motoru, kickstarter daha zevkli. Gerçek bir endurocu gibi hissettiriyor dağda bayırda. Karbüratörü, bataryayı falan söksem sadece kickstarter'a çevirsem motoru bir sıkıntı çıkar mı? Karbüratörün...
  16. S

Almanya'dan motorsiklet alıp avrupa içi kullanmak.(almanyada yaşayanlar help)

Mesaj sığmadı, Almanya'da yaşayan arkadaşlar, vizeyle plakayla vs yardıma ihtiyacım var. Avrupa'da yaşıyorum, almanyaya sırf motorsiklet almak için gideceğim, ülkeme sokarken(kayıttır, vergidir vs) neler yapacağımı biliyorum, fakat almanya'da neler yapmam gerektiğini bilmiyorum, daha önce hiç...
  17. S

Sıfırdan başka bir ülkede yaşamaya başlamak.

Öncelikle konu ve içeriği troll değildir, şeref sözüm sizindir. Çok yakın arkadaşım ve ailem dışında hiçkimseye bu denli içimi dökmemiştim, çoğunuzun yaşı sokakta görsem abi diyeceğim yaşta dolayısıyla benden daha tecrübelisiniz, başka forumlarda yaş ortalaması düşük olduğu için burayı tercih...
  18. S

Lastiklerle ilgili kafama takılan bir konu,

Merhabalar. Daha önce bizim arkadaşlardan birisinin crf250 sinde arka lastiği %90 arazi, ön lastiğide %70-80 kadar asfalt lastiği takılı kullandığını görmüştüm. Ama sorma ihtiyacı duymadım. Bizim ehliyet kursunun motorsikletide 250cc enduro, onda da aynısı var. Arka lastik bildiğin kalın dişli...
  19. S

Mondian xtreme 250 enduro hakkında bilgisi olan var mı?

merhaba arkadaşlar. enduro bölümüne açtım fakat 150 görüntüye rağmen kimse bilgi vermedi. Genelde buraya açınca yardımcı oluyorsunuz o yüzden yeri yanlışsa da buraya açıyorum konuyu. bu motorsikleti neden kimse almıyor? internette bilgi bulamadım doğru düzgün, aletin tipi çok güzel. Kalitesi...
  20. S

Mondial xtreme 250 enduro hakkında bilgi

Baktım da beyler xtreme 200 düşünüyordum fakat 250 gerçekten çok kaliteli duruyor. 0 9000tl ozellik olarak tacrf250 ile aynı nerdeyse fakat 5300tl daha ucuz. Temiz 2. eller de 6000 falan. Kullanıcıları var mı ya da bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi ?