Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #3641
    hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben inazumayı savunmuyorum, suzuki babamın fabrikası değil, sizde inazumayı kötüleyebilirsiniz beni ilgilendirmez,
    ben sadece bu sorunlar hindistan da da kullanılan pulsarlarda varmı düşünüyorum, varsa bu sorunlar neden düzeltilmemiş şimdiye kadar, ilk Türkiye de kullanılan bir motor değil sonuçta, ayrıca bende forumda pulsar konusunu yakından takip ediyorum, şekil ve fiyat olarak beğendiğim bir motor , yaza almayı düşünüyorum, şehir içinde kullanmayı planlıyorum çünki inazumayı satıp çok benzin yakan daha ağır bir motor (yamaha dragstar 1100) alacağım haliyle bunu hergün kullanamam, devamlı işe motorla gidip geliyorum, büyük şehirde oturduğum için trafikte zorluk yaşamamam için hızlı ve ucuz bir motora ihtiyacım var ve pulsar bu iş için en mantıklısı.Fakat tabi yaza kadar bekleyip forumuda yakından takip edeceğim, ben taaaa ilk başta pulsar için bir çok olumlu yorumlar konular açtım, çünki daha önce tvs apache kullandım ve hint motorlarının kalitesine güvenmiştim ama motor tedarikindeki sıkıntılar nedeniyle pulsar alamamıştım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------

    Ayrıca pulsar daki sorunlardan bahsedilince neden bazı arkadaşlar hopluyor , burada sorunlarını yazan pulsar kullanıcılarına bile tepki gösteriyorlar, dalga geçiyorlar , sonuçta bir forum, ben veya başkası yanlış bir şey yazmışsa birileride doğruyu yazar , diğer insanlarda hepsini okuyor zaten , pulsar da zibil gibi satıldı resmen yağmalandı bayilerde motor kalmadı demekki satıcınında sorunu yok , 6 ay da kullanım için gayet uzun zaman ama yinede önümüzdeki kış sırasındada ne durumlar ortaya çıkacak buda önemli, mesela apache kışın çalışmakta zorlanıyordu , bu arada da inazuma herkesin bildiği gibi titreşimsiz değil malesef 7000 devire gelince basbaya titriyor hatta aynalar bulanıklaşıyor, bak kendi kullandığım motorunda eksiilerini gayet rahat yazabiliyorum. İnazuma forumunada yazmıştım girip okuyun bakalım.
    bizler bu aracı cesıtlı sebeplerden oturu tercıh eden kullanıcılarız hıcbır uretıcı marka babamızın fabrıkası degıl tabıkı kusurları olursa elestırecegız ama sezarın hakkı sezara abı bazı sorunları( kı daha oncede soyledım bu sorunlar oldu baska sorunlarda olabılır ) arka arkaya sıralayıp sankı butun satılan pulsarlarda aynı sorun ve arızaların mevcud oldugunu belırttınız, ben oyle algıladım daha dogrusu , oyle anlasılıyor boyle bırsey olmadıgı ıcın haklı olarak bende ıtıraz etme ıhtıyacı duydum yoksa hop oturup hop kalkma gıbı bırsey soz konus degıl. daha oncede dedıgım gıbı bu sorunlar her aracta olabılır her aracın kendıne gore artısı eksısı olur muhım olan uretıcı fırmanın bu sıkıntılara tuketıcıyı uzmeden ve masraf actırmadan cozebılmesı bunu gerceklestırmesse elımden gelenı yapar ve markayı ıste o zaman afedersınız amıyane olcak ama ıtın bılmem neresıne sokmasını bılırım ... sonucta bu arac tam bır fıyat performans aracı ama bu onu sorun cıkaracak, olacak o kadar falan gıbı bır tutum ıcıne koymuyor sonucta herkezın butcesı bellı ve herkezın harcaması ve karsılıgında aldıgı bedel kendıne ozel ben bu araca bellı bır bedel odemıssem tabıkı alabılecegım ve bekledıgım en makul hızmetı ve kalıteyı gormek ısterım bır tuketıcı olarak.tabıkı bır aracı almadan once bır sure takıp etmek oldukca akıllıca bır hareket bız belkı sabırsız davrandık sızınkı gıbı yapmadan ılk gelen aracları aldık ama bence hakıkaten burda dıle getırılen sorunlar bu aracı tercıh dısı halıne getırmıyor. ALLAH korusun ınsallah cok buyuk sorunlar yasamayızda yanı nerden aldık bu aracı dedırtıcek bır arızası cıkmazda uzun km.ler boyunca pulsarı kullanırız ...hayırlı aksamlar dılerım.
    tekoklava ve trcn bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #3642
    tekoklava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2013
    Şehir
    izmir bornova
    Motosikleti
    200ns
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1-Motor bloğundan yağ sızdırma
    2-Devirde dalgalanma
    3-Şanzımandan tak sesi (gaz kesip tekrar verince)
    4-Arka fren diskinde veya milde yamulma sonucu ses
    5-Sibop kesme
    6-Göstergelerin motoru çalıştırınca tekrar resetlenmesi
    7-Denge zımbırtısı arızası
    Başka görülen sorun varmı, benim takip ettiklerim bunlardı. Hint forumlarında bu sorunlardan pek bahsedilmiyordu motor ilk piyasaya girerken yapılan incelemelerde. 6 aylık Türkiye kullanımında ortaya çıkanlar bunlar, inşallah yaza kadar başka marifetleri çıkmaz yoksa şekil ve fiyat olarak ve hız olarak güzel motordu.
    Felis leo
    bir soru sorcaktım
    varsayarım ben pulsar kullanıcısı degilim (sadece 2numaralı sorun bulunmakta motorumda)
    Bu yazdıklarından ne anlam çıkarmam gerekiyor
    Beni aydınlatırmısın?
    (umarım kısa ve ÖZ cevaplarsın)
    hkn34, Pashapache ve AsiCanavar bunu beğendiler.

  3. #3643
    hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    Alıntı tekoklava adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Felis leo
    bir soru sorcaktım
    varsayarım ben pulsar kullanıcısı degilim (sadece 2numaralı sorun bulunmakta motorumda)
    Bu yazdıklarından ne anlam çıkarmam gerekiyor
    Beni aydınlatırmısın?
    (umarım kısa ve ÖZ cevaplarsın)
    ben ıste tam olarak senın parmak bastıgın seyı demek ıstıyorum ben de pulsar kullanıcısı olmasam ve pulsar almak ıcın bu forumu takıp eden bırısı olsam ulaan bu arac ne kadar sorunlu bır aracmıs en ıyısı ben bu pulsarı almıım derdım.ıste boyle yanlıs yonlendırmelere sebepolacak yorumlar yapılmaması lazım bence. cok övdük nazar degmez de sıkıntı yasamayız pulsardan ınsallah
    tekoklava ve AsiCanavar bunu beğendiler.

  4. #3644
    Pashapache - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2013
    Şehir
    HATAY
    Motosikleti
    2013 Tvs Apache, 2014 Pulsar 200NS
    Motor hakkında bir değerlendirme yapıldığında neden hep kusurları üzerinde duruluyor? Bu mantığı anlamış değilim.
    Mesela Apache? diyorsun, ııh "titriyor".
    "CBF" ?diyorsun, ııh "yağ yakıyor"
    "YBR" ? diyorsun, "hantal motor, güçsüz" bu tarz yakıştırmalar diğer bütün iyi özelliklerinin önüne geçiyor.
    "Pulsar" ? diyince ne denilecek merak ediyorum?
    1-Motor bloğundan yağ sızdırma
    2-Devirde dalgalanma
    3-Şanzımandan tak sesi (gaz kesip tekrar verince)
    4-Arka fren diskinde veya milde yamulma sonucu ses
    5-Sibop kesme
    6-Göstergelerin motoru çalıştırınca tekrar resetlenmesi
    7-Denge zımbırtısı arızası
    8-Kötü aynalar
    9-Sert sele
    10-Orta sehpa yok
    11-Servislerde yedek parça yok
    12-Akü akıyor
    13-Kötü lastikler
    14-Depo üstündeki pulsar kabartması,
    15-Fazla devir çeviriyor
    16-2. el piyasası yok mu denilecek
    Bildiğin kazık yemişiz de haberimiz yok Sorun ile yatıp sorun ile kalkıyoruz, motorlar her allahın günü servisten çıkmıyor"
    Heh kopyalayın buradan yukarısını yapıştırın başka topic'lere "pulsar sorunları" başlığı altında. Hadi iyi geceler
    tekoklava bunu beğendi.

  5. #3645
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    muğla bodrum
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı hkn34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya aslında felıs leo nun basından berı pulsarı kotuleme yorumlarından acıkcası cok rahatsızım neyı amaclıyor anlıyamıyorum herkezın aracı kendıne guzel veya kusursuz gorunebılır ama ınanın ben burdan pulsar fanatıklıgı yapmaya calısmıyorum zaten halı hazırda servıs ve kuralkan sorunlarımıza derman olmasa boyle ınsanları haklı cıkarsa ılk once ben markayı yerden yere vururum ama suanda hakıkaten bu arkadasın dedıgı gıbı bır durum ortada yok sankı butun uretılen pulsarlarda bu sorunlar hepsı mevcutda ve sorunalr cozulmuyormus gıbı bır tutum ne ısıne yarıyacak bu arkasın anlıyamıyorum tamam hakıkaten 250 cc sınıfının en rahat aracını aldı felıs leo ama baska bence hıcbır artısı yok pulsardan ınazumanın

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:26 ----------



    abı tamam sorunsuz makıne olabılır ınanın hıc ınazuma forumuna gırıp artı eksı arastırması yapmadım ıllakı bazı kullanıcılar bazı seylerden sıkayet edıyordur sorunsuz makına daha uretılmedı cunku.. abı bır ınazuma parasına nerdeyse ıkı pulsar alınıyor neyın kafası abı bu, sayfalarca fıyat,permormans aracı dıyıp duruyoruz hıcmı anlamamıs bu arkadas. , ama abı kalkıpta ınazuma kullanıpda pulsarın forumuna gırıp sankı cok sorunlu bır aracmıs gıbı kotulemek etık degıl bence...
    Ben pulsarı kardeşime aldım. Ruhsatı benim üzerime. Arada biniyorum. Ayrıca inazuma ve salcano nun ruhsatıda bende. Salcano yu işe gelip gitme, pazara, bakkala vs kullanıyorum. İnazumayı gezmek için, iki kişi sağa sola gitmek için kullanılanıyorum. Pulsarı alma nedenim hem kardeşime hemde uzun gezilerde ben inazumayla artçımla bana yolda denk bir motor olsun diye aldım. Pulsar kötü motor demiyorum. Ama burda hiç inazuma sürmemiş bazıları yok 182 Kilo, ağır, hantal, soba borusu gibi egsoz lar yazdımı istemeden hop bi dakika falan tepki gösteriyorum. Çünkü ikisini de kullanıyorum ve ikisininde ne olduğunu birçok kişiden iyi biliyorum. Selametle.

  6. #3646
    hak_anm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2009
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    RX3i Evo
    İsteyen istediği şeyi söylesin...

    En iyi kullanıcıları bilir.

    İyi ki de almışım. 7000'e yaklaşıyorum ve hiç bir zaman pişmanlık duymadım.

    Yaşanan sorunlar lokal. Her Pulsar'da olan, kronik sorunlar değil.

    12.850TL'lik Inanzuma'nın kalitesi tartışılmaz.
    Ama 7.370TL'lik Pulsar'la yanyana gidiyor sonuçta
    hkn34, netwera ve tekoklava bunu beğendiler.

  7. #3647
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    muğla bodrum
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Mobiletle oynarsan oda 160 yapar ve senle yan yana gider. Anlamışsındır umarım. Yan yana gidermi gel bodruma deneyelim. Hele Rampada hiç şansı yok. Yanyana gider.şahinle mercedes de yan yana gider. Saçma saçma yazmayın. İnazuma çift kişi, pulsar tek kişi belki yan yana gider. Yan yana, yanyana yanyana........

  8. #3648
    hak_anm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2009
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    RX3i Evo
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mobiletle oynarsan oda 160 yapar ve senle yan yana gider. Anlamışsındır umarım. Yan yana gidermi gel bodruma deneyelim. Hele Rampada hiç şansı yok. Yanyana gider.şahinle mercedes de yan yana gider. Saçma saçma yazmayın. İnazuma çift kişi, pulsar tek kişi belki yan yana gider. Yan yana, yanyana yanyana........

    Anladım kardeşim. Mobilet örneğiyle lafı gediğine koymanın huzuru içindesindir mutlaka.

    Basit tartışmalara çerez olmak gibi bir niyletim yok ama anlaşılan sizi kızdırmışım...
    Sizin kullandığınız Inanzuma'yı bende kullandım. 15 gün, 700km.
    Kalitesini zaten tartışmadım. Tartışılmazda...

    Benim söylemek istediğim; genel anlamda aynı yol şartlarında ve rutin seyahatte yapacakları hızın aynı olacağıydı.
    siz Bodrum dışına fazla çıkmadığınız için ne demek istediğimi anlamamışsınız.

    Örneğinizi yarıştırmayla vermişsiniz. Yan yana, yan yana... gayet alaycı bir üslup!

    Inanzuma 5480TL daha fazla Pulsar'dan.

    Farkı:
    Tork 3.5
    Beygir 1.

    Teknik bilgisi az da olsa olan birinin bu değerlere göre saçmalaması mümkün mü?
    AsiCanavar bunu beğendi.

  9. #3649
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    muğla bodrum
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Arkadaşlar kusura bakmayın. Niyetim kimseyi kırmak değil. Pulsar bazı yollarda denk gidebilir inazumayla. Belkide Son hızda denktir. Ama tork, dişli şanzuman farkıyla kalkışta ve Rampada inazuma biraz farkla önde. Bu demek değildirki inazuma pulsardan pahalı. Yani inazuma çift silindir,silindir başına 4 valf, toplamda 8 valf. Pulsar tek silindir 4 valf. Şanzuman olarakta pulsarın şanzumanın iki katı büyüklüğünde duruyor. Yani pulsarın motorunu söküp tartsak 35 kg gelse inazuma nın motoru 70 kg gelir.bol malzeme çift silindir, kadro sağlam ve ağır, çift egsoz falan fıstık tabiki üretim olarak pulsardan daha pahalı. Selametle.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:09 ----------

    Alıntı hak_anm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladım kardeşim. Mobilet örneğiyle lafı gediğine koymanın huzuru içindesindir mutlaka.

    Basit tartışmalara çerez olmak gibi bir niyletim yok ama anlaşılan sizi kızdırmışım...
    Sizin kullandığınız Inanzuma'yı bende kullandım. 15 gün, 700km.
    Kalitesini zaten tartışmadım. Tartışılmazda...

    Benim söylemek istediğim; genel anlamda aynı yol şartlarında ve rutin seyahatte yapacakları hızın aynı olacağıydı.
    siz Bodrum dışına fazla çıkmadığınız için ne demek istediğimi anlamamışsınız.

    Örneğinizi yarıştırmayla vermişsiniz. Yan yana, yan yana... gayet alaycı bir üslup!

    Inanzuma 5480TL daha fazla Pulsar'dan.

    Farkı:
    Tork 3.5
    Beygir 1.

    Teknik bilgisi az da olsa olan birinin bu değerlere göre saçmalaması mümkün mü?
    Başka bir farkı yokmu sence? Çift silindir, hem artçı hemde kullanıcı için yumuşak sele, mercedes edasıyla yolculuk, y inazumaya istendiğinde arka ve yan çantalar takılması ve yakışması, Pulsarda arka Topsace gördümde yan çanta göremedim hiç. Zaten yakışmaz olarak düşünüyorum, tarzı değil. Araştırın, arada çok fark var. Arada 1 hp 4 nm tork farkı yok sadece. Böyle derseniz sizin ne kadar motordan anlıyor olduğunuzun göstergesidir bana göre. Selametle.

  10. #3650
    sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Çook eskiden beri motor almadan once forumlari takip edip motor hakkinda bilgi sahibi olma fikrindeydim. Ama artik bu fikrin cok yanlis oldugunu dusunuyorum. Kahrolsun yikanmis, tarafli, cekemeyen beyinler.. Yasasin pulsarin gucu kudreti!! Kesicideki sesinin hic dinmemesi dilegiyle.. Saygilarr
    canmuhabbet ve AsiCanavar bunu beğendiler.

  11. #3651
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    HHH
    Pulsar ın avantaj ve artıları :
    1-Şekli çok güzel
    2-Motoru 200cc ye göre çok güçlü ve hızlı
    3-Fiyatı ve parçaları ucuz.
    4-Kullanımı zevkli.
    Bu saydığım özelliklerden dolayı tercih sebebi.
    USLU Antakya bunu beğendi.

  12. #3652

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Ben de bu iki motorun kıyaslanmasını ve bu işin tartışmaya kadar götürülmesini anlamıyorum. Birbiriyle alakası olmayan iki motor. Hadi Sym Wolf ile kıyaslansa en azından tarzından dolayı bir yere kadar anlayacağım da Inazuma ne alaka yani ? İki tekerlekli olması dışında Pulsar'a benzeyen bir tarafı yok. Bu kadar tartışmanın gerçek nedeni bu motorun bu fiyatıyla aslında rakibinin olmaması. Aşağı inseniz CBF var yukarı çıksanız neredeyse iki katı para veriyorsunuz. Ben konfor ve titreşimden dolayı CBF' tercih ettim ama Pulsar motorunu biraz elden geçirip gücünü azaltmak pahasına titreşimsiz hale getirse ve o berbat seleyi değiştirse, CBF'i satıp ilk alan ben olurum.

    Problemlere gelince, aynı şikayetlerin Hindistan'da olmaması bana yine katı rodajı hatırlatıyor. Acaba onlar buna daha mı iyi uyuyorlar ya da bizim yanlış yaptığımız başka bir şey mi var ? Gerçi sorunlar da tekil gözüküyor ama... Bir de bunların rölanti bozukluğu hariç enjeksiyonla bir ilgisi olamaz. Onu da tamircinin değil firmanın çözmesi lazım. Ya beynin programıyla ya da sensörlerle ilgili olmalı. Diğer zırıltılar, seslerin çoğu titreşimden olan şeyler, motorda kronik denilebilecek tek şey titreşim bence...
    hak_anm bunu beğendi.

  13. #3653
    jemalizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir - Göztepe
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    inazuma neden almazdım?

    bir kere Japon, Ne kadar uçuk kalite parçalar kullanılsa da, en ufak bir şey değiştirmeye kalktığınızda dünya para tutuyor, Aksesuar seti bile 1100 TL..

    İnazuma neden alırdım, Çift silindir ve Artçı Konforu için,


    sevgiler.
    Flickr
    http://www.flickr.com/photos/109845783@N04/
    ..kanlı resimler ressamı..

  14. #3654

    Üyelik
    16 Ağustos 2013
    Şehir
    hatay/antakya
    Motosikleti
    BAJAJ PULSAR 200 NS/ 2013 TVS APACHE RTR 150
    Alıntı slyman_b adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sizin 7 kişide problem olmaması da güzel bir örnek tabi ama bir kaç kişi aynı sorunlardan şikayetçi olduğu için demek ki genel bir sorun diye düşünüyor insan bu da çok normal. Kronik sorun veya montaj sorunu isim ne olursa olsun artık. Sizin motorları aldığınız yer neresi acaba? Montaj nerede yapılıyor motorların?

    Ben pulsar sahibi değilim ama almayı düşünüyorum, o yüzden ince eleyip sık dokuyorum.
    motorlarımızı aldığımız yer hatay antakya uslu ticaret ilk pulsar alanlardan biriyim 2013 tvs apache 7 bin kmdeki motorumu arkadasıma verdım pulsar almak için iyikide almışım
    USLU Antakya bunu beğendi.

  15. #3655
    hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    arkadaslar on cam olayını nasıl cozucez bazı arkadaslar bıseyler yaptı ama bana o camlar cok buyuk ve dık geldı daha kucuk ve daha yatık cam takan veya takmaya calısan oldumu mesela ınazumanın aksesuar setındekı camı denıyen oldumu ...

  16. #3656
    Ümit IŞIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2012
    Şehir
    Edremit
    Şu an piyasadaki camlar çok büyük, motorun ruhuna aykırı bence.
    Bu camların yarısı kadar boyut yeterli sanki.
    Efeler Diyarı EDREMİT

  17. #3657
    hkn34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Bajaj pulsar 200 NS + Yamaha XJ6 N+ kawasaki z 900
    Alıntı Ümit IŞIK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu an piyasadaki camlar çok büyük, motorun ruhuna aykırı bence.
    Bu camların yarısı kadar boyut yeterli sanki.
    aynen oyle ,carpan ruzgar gogüse dogru bayagı bı soguk yapıyor orayı kurtarsın yeter mevcut camların yarısı bence gogüs kısmına vuran rüzgarı keser oda yeter bana...

  18. #3658

    Üyelik
    03 Aralık 2011
    Şehir
    Kocaeli/Karamürsel
    Motosikleti
    Bajaj-Pulsar 200 NS
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1-Motor bloğundan yağ sızdırma
    2-Devirde dalgalanma
    3-Şanzımandan tak sesi (gaz kesip tekrar verince)
    4-(Arka fren diskinde veya milde yamulma sonucu ses)
    5-Sibop kesme
    6-Göstergelerin motoru çalıştırınca tekrar resetlenmesi
    7-Denge zımbırtısı arızası
    Başka görülen sorun varmı, benim takip ettiklerim bunlardı. Hint forumlarında bu sorunlardan pek bahsedilmiyordu motor ilk piyasaya girerken yapılan incelemelerde. 6 aylık Türkiye kullanımında ortaya çıkanlar bunlar, inşallah yaza kadar başka marifetleri çıkmaz yoksa şekil ve fiyat olarak ve hız olarak güzel motordu.
    motorun nasıl bir şekilde kullanıldığını bilmeden çok fazla olumsuz eleştiri alıyor.
    motorun yapısı ,bana göre ,bas gaza diyor. bu durumda da sorun çıkma ihtimali yükseliyor.
    benim ilk motorum değil.beklentim de beli.beklediğimin fazlası var bu motorda.
    sadece sorunlarımı yazıyoruz.çözüm ile ilgili önerilere hiç cevap okuyamıyorum.
    işi biten ,genelde sorun ortadan kalkınca bir daha burada sorunun çözüldüğünü yazmıyor.
    herkes değil tabi .fakat genel i böyle.
    arka teker mili veya freninden gelen sesin çözümü hakkında bilgi aktardım.
    başıma gelen ve çözülen bir durum.kimse okumadı, denemedi ,olumsuz veya olumlu eleştiri veya cevap yazmadı.
    yani arka mil ,fren sorunu,tekerinizin gergi ayarlarını aynı yapın .sağ ve sol aynı olacak 9-9 örneğin.
    bende böyle değildi ve arka tekerden viy diye ses geliyordu 30km hızın altına düşünce geliyordu bu ses.
    gergi ayarını düzelttikten sonra viy sesi gelmiyor artık.benim motorda bahis edilen herhangi bir sorun yok.
    istisnalar kaideyi bozmaz derseniz,sorunlu olan motorlar istisna durumda bence.
    tekeriniz düz bassın .kazasız sürüşler dilerim.
    hak_anm, Sj's, tekoklava ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  19. #3659
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    2009da Hindistan'da hint uretimi Yamaha FZ16(150lik) modelini kullanmistim (bize asla gelmedi, fz6 ve fz6 fazer ve fz8 modelleri disinda). Kalite akiyordu motordan.

    Hint uretimi motorlar bir cinli degil. Hele ki KTM duke bloklarini ureten Bajaj kesinlikle cinli degil. Avrupa ya da japon kalitesini bulamasaniz da kesinlikle cinlilere yazik edeceginiz parayi Bajaj'a heba edin, en azindan 20-25000 km omrunuz servislerde gecmesin.

    Ondan sonrasi? Yorum yok. 7000 kusur liraya 200luk iyi kacan bir motosiklet aliyorsunuz, en az 1-1,5 sene sizi sikintisiz goturecek. Tamam iste. Cok konusmayin :p
    tekoklava, canmuhabbet ve hgdr bunu beğendiler.

  20. #3660
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    sorun morun yok motorda. bok kafalı bir herif montajı kalfasına yaptırırsa montajdan kaynaklanan sorunlar tek tük oluyor. ayrıca en tilt olduğum sözlerden biriside şu "50-70bin kilometre sonra ne olacak belli değil" bu zamanda dünyanın her tarafına satılan hangi motor 50-70bin kilometre sonra yolda kalır. zaten on yıl parça tedarik etme garantisi var. kuralkan sıkıyorsa getirmesin bakalım parçaları. işi gücü bırakıp mahkemelerde sanayi ve ticaret bakanlığında ibiğini alıyor muyum almıyor muyum. internet denen bişey var. en kötü parçayı kendimiz getirtir yürütürüz. onu da geçtim bir sürü serbest parçacı var. bunlardan birisi mutlaka ithal eder zaten. giydirilmişi 8bin liraya 25 beygir motor aldım ben kardeşim. bundan üstünü de alamam zaten. PARAM YOK.

    parası olan gider başka motor alır. ikide bir buralara yazıp sinirimi bozmaz. fiyat bu mal bu. işine gelen alır gelmeyen almaz.
    sdirer, tekoklava, canmuhabbet ve 9 diğerleri bunu beğendiler..
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)