Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba Motor Superlight 200

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1181
    exteras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mayıs 2015
    Motosikleti
    F700 GS
    Alıntı 458-25-243 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuan 350 kmlerdeyim nasipse haftaya artık ilk bakımına Kadıköy Motozere götürücem motoru aklımda şimdilik olan problemler şunlar

    *Bazen 2 ile 3 arasında boşa düşüyor.
    *Çok yakıyor. 500 kmde aşağı yukarı 100 liralık benzin yiyor.
    *Vites geçişleri tıkırtılı diskler aşınıcak diye içim gidiyor.
    *Yüksek viteşlerden düşerken (bi anda durma gibi durumlarda) Vites kilitleniyor. Yani sanki 1.vitese almışım gibi oluyor ama aslında 2 ya da 3. debriyajı bırakıp tekrar sıkıp indirmemle falan düzeliyor.
    *Motorun orijinal çantalarını çıkardım vidaları yerine takarken uzun geldi bu yüzden sıkışmadı ve müthiş iğrenç bi tıkırtı yapıyor.
    *Rölanti 2000 civarında mümkünse düşürmek var aklımda.
    *Artçı için amörtisör ayarlarına bir daha baktıracağım.

    Bu sorunların dışında aklımda yaptırmak istediğim belli başlı ufak şeyler var

    *Bujiyi NGK DPR7EA-9 ile değiştireceğim.
    *Yağ olarak aklımda motul 15w40 var.
    *Lastiklerin havasına baktıracağım özellikle.

    Genel olarak yaşadığım problemler bunlar belki aranızda bakıma girecek varsa yardımcı olur bunun dışında şunlara da mutlaka baktır diyebilceğiniz bişey varsa lütfen beni aydınlatın.

    NOT: Acil planlarım arasında olmasa da aklımda seleyi teklemek ve kromaj kısımların çoğunu mat siyah yapmak gibi görsel değişiklikler var. Eğer tanıdığınız bu işlemleri yapabilecek custom ile uğraşan bir yer varsa lütfen benimle özelden irtibata geçin.
    Bu çarşamba veya perşembe bende Şirinevler de bakıma gidicem yakınsan veya gün uyuyorsa haberleşelim hocam.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1182
    458-25-243 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Superlight 200
    @shadowmaster çok sağol abi anadoluda oturduğum için bana en yakın kadıköy motozer yetkili servis hakkında bi bilginiz var mı acaba iyi midir? Yoksa önerdiğiniz bi yer var mı?

    @fangelus tamamdır olan bütün problemleri ve 500 sonrası ne hale geldiğini ayrıntılı olarak aktaracağım

    @HaktanAksu sormayın ya ben tahmin edemedim öyle bişey olabileceğini dün bütün gece artçıyla öyle dolaştık bişeyin sürttüğünü farkettim ama allahtan lastiği patlatmamış tamamen çıkardım şimdi çanta aksamını yan taraftan bobber bi görünüm elde etti şimdilik :D aklımda daha ince motora daha bitişik bi çanta modeli takmak var (üçgenlerden olabilir) Orijinal çantaları çok kaba duruyor. Ayrıca yağmurda çanta aksamındaki demirlerin ve motordaki bazı vidaların paslandığını farkettim bu da üzdü beni..

    @exteras Kadıköy tarafındayım henüz hgs işlemlerini yapamadığım için geçemiyorum ama eğer bu tarafa gelirsen beraber gitmeyi ben de çok isterim.


    NOT: Bu arada servise gidince -benim gördüğüm kadarıyla- acemiyim demeyin. Genel olan bütün sorunları 'ya bu senin ilk motorun ya ondan sen şaapamıyosundur şimdi ehe ehe.' tarzı bi üslupla kontrol bile etmiyolar. Mümkünse yapılmasını istediğiniz bütün bu işlemleri yazın verin ve orayı terkedin acemi olup olmadığınızı anlamasınlar daha iyi.

    NOT 2: Bütün bu bakım işlemleri aşağı yukarı ne kadar tutar? Garanti kapsamında olması para ödemememizi gerektirmiyor yanlış bilmiyorsam.

  3. #1183

    Üyelik
    11 Temmuz 2015
    merhabalar bende artık sl200 kullanıcısıyım. direk tecrübe yazmam ayıp olacak ama:D arkadaşlar fatihten hatay(iskenderun)a bu motorla uzun yolumu yaptım saat başı dinlenerek gittikten sonra ne şişme ne zorlanma gordum. sevdim ancak tork a karşılık sürat olmaması üzücü:D gs1200 ler deli dalga geçti yolda:D

  4. #1184
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Benim söylediklerimi normalde ücretsiz bakım diye yapmıyorlar, bunlar için ek ödeme yapacağım de gözleri parlar, Motozer'i bilmiyorum ek işlemlere 30 TL ver en fazla, benim servis Maltepe'de. O maddelerde yazanları göstererek talep edersen zaten acemi diyemezler sana

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------

    @31makif31; hoşgeldin, hayırlı olsun, GS motordan başka birşeydir, yatay eksende çalışan boxer motor ve şaft dengesi mükemmeldir, İstanbul Bağdat caddesinde bir Pazar trafiğinde sürdüklerinde de ben bir tarafımla gülüyorum onlara, her yerlerinden ter damlarken ben türkü söyleyerek geçiyorum yanlarından

  5. #1185
    MoKo777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    @458 ben de ilk bakıma motozere gitmiştim 80 tl almıştı benden.50 tl olması gereken yerde.Ayrıca lastiklerin havasına bakın dediğimde pompa yok bizde demişti.Hızlı bi şekilde yağı değiştirip uzaktan zincire spreyle yağ sıkıp yollamıştı beni.Bi de rölanti ayarını düzelttirmiştim.(fazla benzin yakman o yüzden)Bir daha da oraya bakıma gitmedim zaten gitmeyi de düşünmüyorum.Avcılara gidiyorum artık.

  6. #1186
    458-25-243 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Superlight 200
    @shadowmaster abi maltepeye gidebilirim bu yakada sonuçta ben ilyastan almıştım oraya gitmemi mi önerirsin yoksa senin gittiğin servise mi götüreyim?

    @Moko777 o zaman ben de kesinlikle gitmeyeyim çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için.

  7. #1187

    Üyelik
    15 Haziran 2015
    @458 bende yarın gidicektim motozere ancak @moko777 yorumundan sonra vazgeçtim bende buji; zincir falan düşünüyorum sana da uyarsa bu hafta haberleşip birlikte gidelim maltepe ye öyle daha iyi olabilir..

  8. #1188
    Rhodoks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XV950-R
    Alıntı Rhodoks adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Kuba SL ailesi..
    Aracımı ( Sl 200) teslim alalı 5 gün oldu, 220 km sürdüm. Alışamadığım, zorluk çektiğim bir yanı olmadı, rödaj devam ediyor. 500 km bakımını yaptıktan sonra 1250 km'lik bir yola çıkacağım. Sakin bir karakterim var, sürüş tarzım da bununla parelel. Uzun yol tecrübesi olan bir üyemiz (Shadow abiden bir hamle bekliyorum) uzun yola çıkacak ben ve çıkmayı planlayan arkadaşlara yol gösterici tüyolar, fikirler verirse çok sevinirim.
    Not: Daha önce 60-70 km'lik tecrübelerim oldu.
    Elazığ-İstanbul seferimi sağ salim tamamlamış bulunmaktayım
    1428 km yol, Totalde sürüş olarak 28 saat gidon başındaydım, Çok net bi rakam olmamakla beraber 206 Tl yakıt sarfiyatım oldu.
    Aşırı bel ağrısı veya konforsuzluk yaşamadım. Her ihtimale karşı yanımda kalın bi mat vardı uzanmak için.
    Motorumdan yana bi sıkıntı yaşamadım.
    Bu yolculuk beni epey kendime getirdi, herkese tavsiye ederim
    cenkito bunu beğendi.

  9. #1189
    HaktanAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Arkadaşlar şimdi bahsedeceğim konuda hepinizin görüşleri benim için önemli. Normalde kendi bildiğim tamamdır benim için ama aşağıda eklediğim fotoğrafta benim istediğim gibi olmadı. Daha önce ön cama jokerin bir resmini kaplama yaptıracağımdan bahsetmiştim. Joker iyi durmadığından başka bir resme karar verdik ama yaptırdığım yere silüet şeklinde ve şeffaflık olmasını söylemiştim. İçi gözükmeli, önden bakınca motoru görebilmeliyim demiştim. Siparişimi alıp bugün basılıp kuruyacak yarın da gelirsin giydirmesini yaparız dediler. Ama bir gün sonra gittiğimde malzeme istediğim gibi değildi. Parasını ödemiş ve bastırmıştım. Şimdilik takın beğenmezsem sökerim dedim. Çok içime sinmedi bu haliyle ama sizde bir göz atar fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. Çok mu kötü olmuş?



  10. #1190
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    dostum zevk meselesi önemli olan senin beğenmen.ben şahsen rüzgarlık kullanmıyorum sürüşümü etkiliyor çünkü.

  11. #1191
    HaktanAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Alıntı BlackGhost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum zevk meselesi önemli olan senin beğenmen.ben şahsen rüzgarlık kullanmıyorum sürüşümü etkiliyor çünkü.
    Bu iş benim istediğim gibi olmadı. Buradaki herkeste sl200'cü olduğundan motorda hoş durup durmadığını merak ediyorum. Tabiki zevk meselesi ama yine de kimse tevazu göstermeden gerçek fikrini paylaşırsa sevinirim. İyi durmuşsa iyi kötüyse bok gibi olmuş diyebilirsiniz, sıkıntı yok

  12. #1192
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    şimdi şöyle söyleyeyim, chopper motorlar kullanıcısının karekteristik özelliklerini taşır her zaman.harleycilerde bir söz vardır mesela,derlerki her harley birbirine benzemez çünkü her harley kullanıcısına benzer diye bir deyiş vardır.
    Bunu chopper makinelerin geneline taşımak mümkün.

    aşşağıdaki makine benim motorum mesela ama herkezin sıklıkda dile getirdiği "sisi bar taksana" düşüncelerini çok kaileye almadım çünkü sisi bar sevmiyorum bu motorda benim karekteristik çizgilerimi taşıdığı için bu şekle getirdim,birkaç eklemede yapacağım bayram sonrası.


    kısacası şayet benim rüzgarlık kullanmam gerekseydi bu şekilde bir stiker çalışması yapmazdım.illaki yapacak olsaydımda bu şekilde olmazdı muhtemelen.dediğim gibi zevk meselesi ama ben bu şekilde kullanmazdım.

  13. #1193
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @458, ben de İlyas'a gidiyorum zaten ama oranın deneyimli ustası ayrıldı. 2 genç eleman ve servis şefi var, şef düzgün adamdır, iyi muhabbet ederseniz işlerinizi yapar ve yaptırır, selam söyleyin benden, sisybar'ı modifiye eden gıcık yazar abimiz derseniz hatırlar

    @Haktan; desen güzel, ancak biraz daha koyu ve tranparency daha fazla olmalıydı, opak basmışlar yarı geçirgen olsaydı daha güzel duracaktı. Bok gibi falan da değil ayrıca sıkma canını bir süre kullan...

  14. #1194
    Rhodoks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XV950-R
    Alıntı HaktanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar şimdi bahsedeceğim konuda hepinizin görüşleri benim için önemli. Normalde kendi bildiğim tamamdır benim için ama aşağıda eklediğim fotoğrafta benim istediğim gibi olmadı. Daha önce ön cama jokerin bir resmini kaplama yaptıracağımdan bahsetmiştim. Joker iyi durmadığından başka bir resme karar verdik ama yaptırdığım yere silüet şeklinde ve şeffaflık olmasını söylemiştim. İçi gözükmeli, önden bakınca motoru görebilmeliyim demiştim. Siparişimi alıp bugün basılıp kuruyacak yarın da gelirsin giydirmesini yaparız dediler. Ama bir gün sonra gittiğimde malzeme istediğim gibi değildi. Parasını ödemiş ve bastırmıştım. Şimdilik takın beğenmezsem sökerim dedim. Çok içime sinmedi bu haliyle ama sizde bir göz atar fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. Çok mu kötü olmuş?

    http://i.hizliresim.com/rQqp6a.jpg
    http://i.hizliresim.com/g5Np20.jpg
    Hoş duruyor, akşam sürüşünde daha gizemli olacaktır

  15. #1195

    Üyelik
    15 Haziran 2015
    @HaktanAksu hocam bende beğendim ki önemli olan senin beğenmen ayrıca seni dün boğaziçi köprüsünde gördüm motorundan tanıdım Superlight ailesinden birini görünce nasıl sevindim metrobüsten inemedim yoksa gelicektim yanına

  16. #1196
    458-25-243 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Superlight 200
    @HaktanAksu Abi ben senin motorun rüzgarlıksız halini daha çok beğenmiştim öyle ki senin motoru görür görmez dışarı çıktım ve ben de çantaları çıkardım çok daha mükemmel bi görüntü elde ettim senin sayende. Ama açıkça fikrinizi belirtin dedin diye söylüyorum ben pek beğenmedim. Bana göre motor ne kadar sadeyse o kadar estetik oluyor. Yanlış bişey söylediysem kusura bakma ne olur açıkça söyleyin dedin diye yazmak istedim.

    @shadowmaster tamamdır abi söylerim selamını. Zaten motoru oradan aldığım için herhalde bi sorun olacağını düşünmüyorum. Umarım fiyat konusunda da beni yakmazlar :D

  17. #1197

    Üyelik
    27 Mayıs 2015
    Hakanaksu

    biraz apaçivari olmamışmı hocam? sen beğendiysen kimseyi önemseme tabi.

  18. #1198
    HaktanAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Kesinlikle öyle oldu @marvel23, benim istediğim böyle değildi zaten. Şimdi memleketten reklamcı-tabelacı arkadaşımla konuştum. UV baskı cihazı olan reklamcılarda uv baskı yaptıracakmışım. Tecrübe oldu böylece. Bayram falan da çıksın da sonra istediğim gibi yaptıracağım.

  19. #1199
    458-25-243 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Superlight 200
    Farın altındaki iki adet sis lambası gibi iki tane zımbırtı var ne işe yaradıklarını anlayamadım beni bi aydınlatabilir misiniz?

  20. #1200

    Üyelik
    22 Haziran 2015
    Şehir
    kars
    gidon bir tuhaf olmuş. ön cam varmı bilmiyorum ama motordan önde duruyor izlemi vermiş.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)