Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuba Motor Superlight 200

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #2581

    Üyelik
    10 Şubat 2016
    ışık sigorta ferdi kaza sigortası ile toplam 950 tl 3 taksit, demir sigorta ise 924 tl 4 taksit yapıyor. Ki ben ilk defa yaptırıyorum adıma..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2582

    Üyelik
    29 Ocak 2016
    Şehir
    beyoğlu
    Motosikleti
    kuba süperlight 200
    Abi ben baya acemiyim bana istanbulda iyi bi motorcu önerirmisin götürüp hallettirsem dün alarm taktırmak için biyere gittim adam sanki silah zoruyla yapıyodu paramızla rezil oluyoruz şöyle iyi bi motorcu önerrsen sevinirim tık sesidr şey abi hani çoğu motorda ön frene dokunduğunda böyle bi ses geliyo direk stoplar devreue giriyo bennde o ses yok işte bisiklrt freni sıkar gibi resmen :D

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------

    Shadow abi sana yazıcaktım ama forumdada acemiyim etiket atmayı becerememişim :D

  3. #2583

    Üyelik
    08 Şubat 2016
    BlackGhost ve joviden çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

    Anladığım kadarıyla ikinci el alabilirsin demişsin. İkinci el risk olmucak diyorsanız İzmir içi birkaç modele baktım ve şu motor dikkatimi çekti.

    Fiyat, kullanılmışlığı ve temizliği dikkate alındığında sizce nasıl?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...28687516/detay

    Bu motor bu hale nasıl gelebiliyor bunun açıklamasını yapabilir miyiz bi de :D
    https://www.youtube.com/watch?v=CbSTHHn8tTs


    Son olarak sormayı unuttugum en onemli soruyu sormak istiyorum Superlight 200 ile aralıksız yazın kaç km yol yapabilirim? ve dinlendirerek gün içinde ne kadar yol yapabilirim ?

  4. #2584
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @fatih ; benim servisim Maltepe'de, Maltepe motor diye ararırsan çıkar. Her servisin kendine has avantaj ve dezavantajları var, genelde elektrik işi sevmezler, elektrik işleri için Bostancı sanayide bir usta var, ben gitmedim ama giden arkadaşlar memnun. Senin fren olayın servis işi ama elektrikçi işi değil.

    @sanlı ; ilandaki motor temiz görünüyor. Videoda bir custom bobber modifikasyon var. Mono sele, çantalar sökülmüş, arka çamurluk kesik. Şahsen arka çamurluğu kestirmeni önermem. O iş kuru ve çamursuz ortamlarda iyidir, bizim ülkede kaskına kadar sırtın çamur olur.

    Tek silindir ve 13 beygir bir motor SL200. Performans sürüşü yapacağım diye zorlamazsan 90-100 km/h ile durmadan 1,5-2 saat gidersin. Benim yazın max tek seferde yolum 245 km. 4 günde 2.500 km gezdim problemsiz. Birkaç sayfa öncesinde de kış yolculuğumuz var. @ghost ile birlikte geçen hafta sonu, yağmur, kar, rüzgar, çamur, soğuk 4 mola ile Eskişehir'den geldik. Molalar bizim dinlenme ve ısınmamız içindi. Ben aynı yolu tek mola ile gittim...

  5. #2585

    Üyelik
    11 Şubat 2016
    Herkese merhaba, kolay gelsin. Siteye yeni kayıt oldum ama henüz motorumu almadim. Aklımdaki soru işaretlerini buraya yazmak istiyorum işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Yardımcı olan, olmak isteyen herkese çok teşekkür ederim.
    Aylardır sl200 araştırıyorum, videoları izliyorum. Çünkü yıllarca biriktirdiğim parayı verip alacağım.
    2.el alacağım ama korkum şu acaba km hilesi yapılmış mıdır yada oraya yazmış rodajı itinayla yaptım itinnayla yağ değişimi yaptım diye ama bunu insan artık kimseye güvenemiyor bilemiyoruz. Bu 2 sorunumu ustaya götürdüğümde rahatça anlayabilir miyiz yoksa ustanında anlayamacağı konular mıdır acaba bakımların yapılması? Yahut bakımı, rodajı sağlıklı yapılmamış bir sl200 kısmet olursa aldığımdan itibaren ben herşeyini düzenli yapmaya başlarsam motor kendini toplar mı biraz? Umarım sıkıntım sorunum anlaşılmıştır.

  6. #2586
    Gotin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba Superlight 150
    İyi günler Arkadaşlar .
    Uzun lafın kısası .
    Küba Superlight sahibiyim .
    Resimdeki hale getirmek istiyorum.
    İstanbul'da Bunu yapacak yerleri tavsiye eder misiniz.
    Tahmini maliyet , zaman vs. bilgisi paylaşırsanız da çok makbule geçer.

  7. #2587

    Üyelik
    08 Şubat 2016
    Peki bişey daha gündeme geldi dün,
    falcon freedom 250 ile SL200 arasında goruntu anlamında uçurum göremedim ( resimlerden ) sizcede oyle mi ? ve ayrıca falcon çok daha iyi performansa sahip iken (sahibindende ilandaki rakamlar üzerinden konuşuyorum ) sl200 e gore cok daha ucuz? yani motor goruntusunde fark yok ve performans anlamında falcon cok iyi durmasına ragmen daha dusuk fiyat cekilmiş motora. ikisini kıyaslayabilecek bilgisi olan birileri var mıdır ?

  8. #2588

    Üyelik
    10 Şubat 2016
    yni sl 150 ile başladım. fren balatası, hava filtresi değişimi ve zincir gerdirme yapmam gerekiyor sanırım.daha doğrusu bakıma girmesi lazım sanırım.Maltepe motor fiyat ve hizmet olarak uygunmudur?

  9. #2589

    Üyelik
    14 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    @SANLIULAS motorumu almadan önce falcon freedom 250 araştırmıştım az çok bu işlerden anlayan ve motoru inceleyen kişiler malzeme kalitesi olarak superlight ı daha kaliteli buldular ve tavsiye ettiler.

  10. #2590
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @emre0712 ; uygundur, gitmeden randevu al bazen çok yoğun oluyorlar, Oğuz'a benden selam söyle

  11. #2591
    canneerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ekim 2015
    Alıntı KnSrt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @SANLIULAS motorumu almadan önce falcon freedom 250 araştırmıştım az çok bu işlerden anlayan ve motoru inceleyen kişiler malzeme kalitesi olarak superlight ı daha kaliteli buldular ve tavsiye ettiler.
    +1

    Aynı araştırma sürecinden ben de geçtim..

  12. #2592

    Üyelik
    22 Ocak 2016
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Alıntı mobidik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende yeni aldığım motorum ile aranıza katılmış bulunmaktayım arkadaşlar öncelikle forumu işimden arta kalan zamanlarda elimden geldiğince okumaya çalışsam da şimdiye kadar göremediğim bir kaç sorum olacak motorumu 500 bakımı için yağ ve hava filtresinin değişmesi gerekiyor mu ve bunları internet den nereden sipariş edebilirim, bizim motorların motor yağ haznesi ne kadardır yani netten kaç litre yağ siparişi vermem gerekiyor.

    Kuba SL 200'de yağ filtresi yoktur, yağ süzgeci vardır. Süzgeç özellikle sıfır motorlar için ilk yağ değişiminde, sökülüp benzinle yıkanarak takılmalıdır. Sonra da her iki yağ değişiminde bir temizlenmesinde fayda vardır. Yağ süzgecine erişim için, motorun solunda, vites pedalını, vites değişim sistemine aktaran parlak renkli beyaz kolun arka mafsal bağlantısının sökülmesi gerektiği için servislerinize özellikle hatırlatmazsanız bu işlemi yapmazlar ...
    Ve yine yağ miktarı ise 1 LT yeterli, 900-950 CC alır hazne kısmında cevaplar buldum bunları buraya tekrar yazıyorum ki benim gibi yeni motor almış ve forum sayfaları çok fazla olmasından dolayı okumaya fırsatı olmayan arkadaşlara yardımcı olsun hava filtresi kısmını bende bulamadım. Bu arada cevapları shadowmaster'ın eski gönderilerinden buldum.

  13. #2593
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @mobidik ; geçmiş sayfalarda hava filtre sisteminin temizliğini de fotoğraflı olarak anlattım ...
    Hava filtresi sağdaki üçgen kapak, kapak alrından çıkan röle ve filtre sistemi vidaları sökülerek yapılır. Sistemi ve içindeki süngeri sabunlu suyla yıkamak ve takarken hafifçe yağlamak yeterlidir.

  14. #2594

    Üyelik
    22 Ocak 2016
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    shadowmaster ; Teşekkür ederim malum işten arta kalan zamanlarda foruma girebildiğimiz için detaylı arama imkanımız olmuyor.

  15. #2595

    Üyelik
    12 Şubat 2016
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Superlight 200
    Yaklaşık 3 aydır sl200 sahibiyim sıfır aldım motoru. Benim sıkıntım motor 5 viteste 7bin devirde susuyor daha üstüne çıkmıyor.Oda takribi 105km/h yapıyor.Max hız 110-120km/h arası demişsiniz.

  16. #2596
    afu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mayıs 2014
    Şehir
    çorlu/tekirdağ


    Herkese merhaba sissy bar arayanlar kargo dahil 130 tl ye motosikletsepeti.com dan sipariş verebilirler.

    Birçok sissy bar gördüm ve çoğu başka motorlardan uydurma olduğu için ya geriye çok yatık ya çok uzun ya da çok çirkindi. Bu parçayı almadan mesajla sordum ve birebir uyumlu dediler gerçekten de cuk oturdu. Link verebilirim bulamayan olursa.

    Diğer uzun süredir araştırdığım konu ise egzoz. Ben sanayiye gidip 20 tl ye iki egzozun dışındaki susturucuları kaynakla kestirerek çıkardım. Ses çok güzel oldu video yüklemiyorum çünkü videodaki sesten birşey belli olmuyo. Ama matkapla delen arkadaşlardaki gibi yüksek devirde ses tizleşmiyo pata pata helikopter gibi gidiyorum rölantide ise ses rahatsız edici değil. Durum benim içime sindi tavsiye ederim.
    Exclusive34 bunu beğendi.

  17. #2597
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @afu ; güle güle kullan

    @kubilay ; susuyor ne demek ? Devir kesici gibi bir anda güçten mi düşüyor motor yoksa o aralıkta tıkanıyor mu ? 7000 RPM'de olmamalı bu. Muhtemelen buji piposu ya da kablosu akım kaçırıyor ve hava ayarında bir sorun var. Motoru orta sehpaya al boşta iken 7.000 RPM çevir bakalım ne olacak ?
    afu35 bunu beğendi.

  18. #2598
    afu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mayıs 2014
    Şehir
    çorlu/tekirdağ


    Aynasından memnun olmayanlar için de bu aynaları tavsiye ederim. Sahibinden de motorium39 nickli üyede var kişi değil mağazadır getli alışverişi var. Gayet sağlam ve açısı çok güzel ama uzatma aparatıyla birlikte takmak lazım. Ben uzatma aparatından sonra bile orjinal aynalarla birşey göremiyordum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------

    Alıntı Adi Kubilay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaklaşık 3 aydır sl200 sahibiyim sıfır aldım motoru. Benim sıkıntım motor 5 viteste 7bin devirde susuyor daha üstüne çıkmıyor.Oda takribi 105km/h yapıyor.Max hız 110-120km/h arası demişsiniz.
    Düşük ihtimal ama jikle açık olabilir mi? Bende ilk aldığımda jikle açık olduğundan yüksek devirde sıkıntı yaşıyordum. Siyah ucu en alta getirmen gerekli

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

    Bu arada egzozdaki susturucuları çıkarınca veya deldirince motor hızlanır mı yavaşlar mı tork düşer mi artar mı diyenler için kendi motorumda öncesi ve sonrasını ölçtüm. Tabi rodajın sonlarında olduğum için çok zorlamadım belli bi devirde ölçtüm.

    Susturucu sökülmeden önce 80 km hızda tam 5.750 devirde gidiyordum. Söküldükten sonra 80 km hızda 5.900 devirde gitmeye başladı. Motorun torku düşmüş gibi hissediyorum. Ama son hız sanırım bi 5 km kadar arttı bu da motorun rahat çalışmasından dolayı sanırım. Belki rüzgar vs de etkilemiş olabilir. Ama aldığım güzel sese değdi.

  19. #2599

    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Merhabalar benim benzin musluğum en aşağıda duruyor.Ben yedek depoyu mu açık kullanıyorum şu anda?

    Depo göstergem çalışmıyor o nedenle içinde kaç litre benzin var bilemiyorum.Yedek depo 2 litre ise mesela örnek veriyorum depoya 5 litre benzin aldığımda musluğu yukarı çeksem 3 litreyi mi kullanıyorum?

    Google da yazdım ama benzin musluğu ile ilgili bir bilgiye ne yazık ki denk gelemedim buradan yazayım da dedim o nedenle.

  20. #2600
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @iders ; burada ve facebook sayfasında fotoğrafla en az 5 kere paylaştım. Musluğun kısa ucu yukarı bakacak. Bu normal kullanım şekli. Musluk yerle paralel olursa benzin kapanır ve motor çalışmaz. Kısa uç aşağıda olursa yedek depo ile 15-25 km gidersin. Depoyu fulleyince şehir içi 350 km rahat gidersin. Ayrıca dokuyucu ticarette yedek gösterge paneli de var, oradan temin edebilirsin...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)