Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Beşiktaş'ta trafik kazası

Motovento
    REKLAM ALANI

Arkadaşlar bende merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.
    Daha önce okuduğum bir yazıda gelişmiş avrupa ülkelerinde motorsikletlere saygı gösterilmesinin nedeninin motorsiklet kullanımının çok artmış olmasıdır.Hemen tüm araç kullanıcılarının aynı zamanda motorsikletleri de bulunmasıdır.Yada en yakınlarının motorsiklet kullanmasıdır.O yüzden önceliği motorsikletlilere vermektedirler.Zaten şu Türkiye'nin yaşanmaz hale gelmesinin nedeni empati kuramamamız değilmidir.Bir düşünün bakalım.
    Bence o taksicilere verilecek en büyük ceza kendilerini motorsiklet ile yaşamaya mahkum edilmeleridir(Motorsikleti bir mahkumiyet olduğunu düşündüğümü sanmayın).Ne dersiniz uygar ve onların bakış açısı ile ızdırap veren bir ceza olmaz mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Alıntı bcoskunsoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence o taksicilere verilecek en büyük ceza kendilerini motorsiklet ile yaşamaya mahkum edilmeleridir(Motorsikleti bir mahkumiyet olduğunu düşündüğümü sanmayın).Ne dersiniz uygar ve onların bakış açısı ile ızdırap veren bir ceza olmaz mı?
    On numara bir ceza; avrupa ülkelerinde olsa bu tarz cezalar verilebilir belki ama TR'de böyle bir cezanın verilmesini beklemek hayalden öte bişey olmaz...
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

player77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki 2006 DL650 K6 (Satıldı) ,Honda 2011 CBF150
    Söyleyecek çok şey var da...Gel sen şimdi motosiklet kullanmak için aileni ikna et....Yok abi biz kullanamayacağız orası kesin.Kullanmak isteyenleri cesaretlerinden dolayı kutluyorum.Kelle koltukta gidiyorsunuz.Motosiklet kazasından vefat edenler için ayrı bir şehitlik istemek lazım ..En azından yetkililer bu kadarını yapsın!!!!

""Sizde taksiye biniyorsunuz.Sizde görüyorsunuz adamlar kırmızı ışık dinlemiyorlar.Sinyalmiş o da ne?Kafalarına estiklerini yapıyorlar.Eminim bir çoğu düzgün bir sınav yapılsa ehliyet alamayacaklar.Bununda kaynağı istanbul'a gelip hiç birşey yapamazsan şöfor olursun mantığında yatıyor.Adam çiftçilik ile kazandığı paradan daha fazla kazandığını zannediyor ilk başta ..Öyle olmadığını sonra anlıyor ama iş işten geçmiş oluyor..Hiç bir iktidarda ilgilenmiyor.Yazık ki!!!
    Bu hükümet problemidir.Acildir...İlgilenilmesi gerekmektedir.

Öneri: Daha fazla ilgi çekmek ......Etkili eylemler yapmak...Bence yolların kapatılması anlık tepkiler tabiri caizse "gazı almaya" yarıyor.Anahaberlerde 2 dakikalık yer kaplıyor.Sonra magazine meze oluyorsun.Mesela bir sanal karakter yapılsa çocukların büyüklerinde sevebileceği.Çıkartmalarını herkesin yapıştırmak istediği...Tv önündeki kişilerin sponsor olacakları belki çizgi dizi.Dikkat çekecek bir karakter.İlginç mesajlar veren ...Belki biraz edepsiz.Akıllı espriler yapan... Gerçek kişiler ile akıllı birşekilde dalga geçen....Muhalif...Eğlenceli bir karakter.Dikkat çekmek lazım...Bir gece bütün arabaların camlarına yapıştırıp beni yaşat gibi...Mesela ölecek bir karakter ilgi ile yaşayabilecek.ne bileyim...Aklınıza başka birşeyler gelirse alın size fikir..Yeşertip uygulanabilirse... Harika birşey olur.Bu fikirler geliştirilebilir yardımınızla...Yanlışmı düşünüyorum...
    İşlerin yolunda gidiyorsa ,sakın endişenme hemen geçer :!:Morphy :-)
    http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/106287-2012-dogu-karadeniz-gezimiz-3850-km.html

limp65 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok kötü çok allah rahmet eylesin...Hayvan bile yapmaz bunu allahlarından bulsunlar

player77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki 2006 DL650 K6 (Satıldı) ,Honda 2011 CBF150
    Özür dilerim,kızgınlıktan atladım vefat eden kardeşimize allah rahmet eylesin.Yakınlarına sabır versin...Bu tür haberlerimizi duymak istemiyorum,üzgünüm arkadaşlar.
    İşlerin yolunda gidiyorsa ,sakın endişenme hemen geçer :!:Morphy :-)
    http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/106287-2012-dogu-karadeniz-gezimiz-3850-km.html

Allah rahmet eylesin,umarım bu soruna dikkat çekecek bir çözüm üretebiliriz.

patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eylemler halkın dikkatini bir noktaya çekmek için yapılır. Motorsikletlerin de trafikte varolduğunu halka göstermek amacımız, ve bunun polisi veya hükümeti eleştirmekle ilgisi yok.
    Siz yurtdışında steril bir ortamda yaşıyor olabilirsiniz, ama burada Türkiye'de, ciddi bir trafik terörü mevcut.
    Ve bu ise direkt olarak bizim canımızla ilgili bir konu. Böyle bir konuya gözümüzü kapatmamızı nasıl beklersiniz?

Alıntı songokhu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siyaset nasıl yapılır sen biliyormusun? Aynen şöyle: X kişinin başbakan X partinin iktidarda olduğu zaman böyle şeyler olmuyordu, fakat ne zaman Y kişi ile Y parti iktidar oldu başımıza bunlar geldi. Siyaset yapmak budur.

Ben ehliyet alalı 11 sene olmuş, birçok yurtdışındaki büyükşehirde araç kullandım hatta 2 ayrı ülkenin ehliyetinede sahibim fakat trafikte insanların resmen cinayete kurban gittiği, otoritenin olmadığı bizim memleket gibi biryer görmedim.

Asıl siyaseti sen yapıyorsun, sırf bu hükümete karşı olmasın diye insanların protesto etmemesini, haklarını kullanmamasını, tavuk gibi oturmasını istiyorsun.

İŞTE SİYASET BUDUR.

Bu arada topik kurallara aykırıysa tabiki kilitlenir, onuda modlar bilir.
    Topikle ilgili sansür talebin varsa pm den modlara ulaş.
    Alıntı Tencere adlı üyeden alıntı Mesajı göster

http://www.motosiklet.net/forum/gunc...tirilacak.html

Daha iyi yönetemezler eminim.. Çok güzel çoookk

Allah müstehakınızı versin emi.

Alıntı maviergün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    patriote "Kilitleyin bu topiği" derken kara mizah yapmış en azından ben öyle
    algıladım. Siyasetin etkilemediği bir alan varsa bir zahmet birileri anlatsın,
    insanın değerini tartıştıracak düzeyde kötü yasalar varsa, iyi düzenlenmemiş,
    yanlış eğitim politikaları uygulanıyorsa ve bunların sonucunda insanlar ölüyorsa,
    buna rağmen bu konular siyasete giriyor aman tartışmayalım diyenler çıkmaz.

Budur....

Arkadaşlar, içimiz acıyor.
    Gün geçmiyorki güneydoğudan, şehit cenazesi gelmesin.
    Hergün yollarda gencecik insanlarımız can veriyorlar.
    Bunun sorumlusu hakkında bir şeyler yazmaya kalkınca, konu siyasete döndürülüyor deyip, topic kilitleniyor.
    Halbuki siyaset yaşamımızın her anında var.
    Bundan uzak kalabilmek için bitkisel hayatta olmak gerekiyor.
    Amacım görevlerini yapamaya çalışan moderatörlerin dikkatini çekmektir.
    İki tane seviyesiz küfür etti diye topic kilitlenmez.
    Atarsın forumdan, silersin mesajlarını.
    Bu çok zor birşey değil.

Tabii ki eylem yapacağız,bağırıp çağıracağız, kulak tıkayanlara sesimizi duyurmaya çalışacağız.

Fakat açılan şehit topiclerine düşünce ve eleştirilerini yazmaya çalışan arkadaşlarımız, susturuldu.

Sansür kurumu böyle işler.
    Önce göze çarpmayan konularda fikir ve görüşleriniz kilitlenir.
    Sonra da diğer konulara sıra gelir.
    Yarın motosiklet kazaları da dahil, hiç bir konuda sesinizi çıkaramaz hale gelirsiniz.

Şu çok kullanılan Jargona bakın;

"Şehitler üzerine siyaset yapan şerefsizdir."

Neyin üzerine siyaset yapılacak?Peki...

Yarın da şöyle denecek,

"Trafik kazasında ölenlerin üzerine siyaset yapan şerefsizdir"

Sonra,

"Fakirler üzerine siyaset yapan şerefsizdir"

Devam edelim mi daha???
    .
    .
    .
    .

Eğer bir insanın hayatını kurtarabilecek bir şeyler yapabileceksek,

Yapmayan şerefsizdir......

Başımız sağolsun...

celebi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X8 250 Siyah
    allah rahmet eylesin valla bana hareket yapan arabalar oldugu zaman durduruyorum motoru iniyorum adamin yanina gidip derdini soruyorum simdiye kadarda hep ozur aldım. bizimde canımıza tak etti ama

Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Alıntı APV41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    izmirde bu şekilde bir el ilanı yaptırıp arabaların sileceklerine sıkıştırmayı düşündük faydalı olursa belki birimizi kurtarır
    Ön yüzüne bu yazıyı, arkasına da renkli olarak bendeki kaza sonrası insanların hallerinin fotoğraflarını koyarsak çok etkili olur. Gazetelere bile çıkarız.

Aslında bunu taksi duraklarına 2-3 motorcu bıraksa iyi olur. Arkada bir yerde de gizli bir yerde 30 tane motorcu sotede bekletecek ki eğer "Neden bize böyle bir yazı getirdiniz?" derlerse ve girişmeye çalışırlarsa ayırmak için.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı MrCool adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön yüzüne bu yazıyı, arkasına da renkli olarak bendeki kaza sonrası inasaların hallerinin fotoğraflarını koyarsak çok etkili olur. Gazetelere bile çıkarız.

Aslında bunu taksi duraklarına 2-3 motorcu bıraksa iyi olur. Arkada bir yerde de gizli bir yerde 30 tane motorcu sotede bekletecek ki eğer "Neden bize böyle bir yazı getirdiniz?" derlerse ve girişmeye çalışırlarsa ayırmak için.
    abi hiç sotede beklemeye gerek yok zaten şunun şurasında sayılı taksi durağı var hepsine birden girip eline geçeni dövmek lazım. Tabi durağa bağlı olmayanlarda onlardan ibret alıp taksiciliği bırakıcaklar. illa bırakmayız derlersede yolda gördüğümüz taksilerede saldırırız

Motosikleti
    yamaha x-max ''06''
    İnşallah bu taksiciyi de HUMVEE nin biri aracıyla altına alıp,kaynak makinasıyla kesilmeden çıkamayacak şekilde press yapsın.Kimine dua ,böyle hayvanlara da
    bayramda ancak böyle beddua edilir.
    binbasi nayman x-max ''06
    Yamaha Touching Your Heart.
    Safety First,then RIDE..!

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Aklıma küçükken babamın anlattığı bir hadise geldi. Ben çocukken, yani 30 yıl önce filan, Tr'de fazla motor da yok o zamanlar, Almanya'dan motorlarıyla turistler geliyorlar İzmir cıvarına. Bunlara trafikte birisi yanlış yaptığı zaman gazlıyorlar hemen, bir kaç km uzaktan U dönüşü yapıp 200 küsür km/h ile karşı yönden gelip ön cama minik bir taş bırakıveriyorlar...

Nedense aklıma geliverdi bu sözleri babamın...
    Üç boyoz bir kola

Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Alıntı bybrut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi hiç sotede beklemeye gerek yok zaten şunun şurasında sayılı taksi durağı var hepsine birden girip eline geçeni dövmek lazım. Tabi durağa bağlı olmayanlarda onlardan ibret alıp taksiciliği bırakıcaklar. illa bırakmayız derlersede yolda gördüğümüz taksilerede saldırırız
    Yok benim amacım dövmek değil de sadece güvenlik için adam bulundurmaktı. Çünkü taksicilerin düşünce düzeyi 1-2 alt seviyedeki evrim katmanına sahip atalarımıza ait gibi gözüküyor. Böyle 1-2 kişi ile gidip sakince bir not versek bile duraktaki 15 taksici sürü mantığıyla saldırmayı düşüneceklerdir. Bu sefer 30 motorcu ile gitsek tehdit etmiş gibi olacağız. O da olmaz. Halbuki güvenlik elemanlarımız gizli bir yerde durursa o zaman adamına göre konuşmuş oluruz. Yani efendi konuşmaya efendi cevap verirlerse sorun yok, ama sözcülerimizi/elçilerimizi dövemeye çalışırlarsa o zaman da sadece ayırmak için oraya gidilir ve gaza gelinip onlar gibi yapmayız. Aksi taktirde gazetelere yansır ve daha kötü duruma düşülür. Haklıyken haksız olunur. Zaten bu tip forumlar hem şu anda hem de ileride okunabilir. Bir şey yapacak olan burada konuşmaz. Akıllı davranmak için aklımıza ilk gelen şey yapılmamalı. Çeteci oluşumlar bize zarar getirir, sakin olmalıyız. Ya da en iyisi taksi duraklarına posta ile atabiliriz.

maGma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vefat eden arkadaşımıza, Allah' tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

Umarım, yakın bir zamanda taksiciler için yaptırım gücü olan bir yasal düzenleme gelir de bu son zamanlardaki, taksicilerin trafikdeki dengesiz hareketleri bir son bulur, yoksa halimiz harap...

songokhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı patriote adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili moderatör arkadaşlar.!!!!
    Siyasetin yer almadığı steril bir dünyada yaşadığımız için bu topiğin de diğer şehit topicleri gibi kilitlenmesini rica ediyorum.

Çünkü bu topicte de siyaset yapılıyor.
    Polisin görevini yapmadığı öne sürülerek, eylem yapmaktan bahsediliyor.
    Eylem kime karşı olacak?
    Bu ülkeyi güzel güzel yöneten hükümetimize karşı.

Olmaz.

Bu topic siyasi bir hal almıştır.
    Kilitleyin....

Ölen pırıl pırıl bir genç arkadaşımız.
    Kendisine Allah'tan Rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum...
    Allah müstehakınızı versin emi.

Budur....

Arkadaşlar, içimiz acıyor.
    Gün geçmiyorki güneydoğudan, şehit cenazesi gelmesin.
    Hergün yollarda gencecik insanlarımız can veriyorlar.
    Bunun sorumlusu hakkında bir şeyler yazmaya kalkınca, konu siyasete döndürülüyor deyip, topic kilitleniyor.
    Halbuki siyaset yaşamımızın her anında var.
    Bundan uzak kalabilmek için bitkisel hayatta olmak gerekiyor.
    Amacım görevlerini yapamaya çalışan moderatörlerin dikkatini çekmektir.
    İki tane seviyesiz küfür etti diye topic kilitlenmez.
    Atarsın forumdan, silersin mesajlarını.
    Bu çok zor birşey değil.

Tabii ki eylem yapacağız,bağırıp çağıracağız, kulak tıkayanlara sesimizi duyurmaya çalışacağız.

Fakat açılan şehit topiclerine düşünce ve eleştirilerini yazmaya çalışan arkadaşlarımız, susturuldu.

Sansür kurumu böyle işler.
    Önce göze çarpmayan konularda fikir ve görüşleriniz kilitlenir.
    Sonra da diğer konulara sıra gelir.
    Yarın motosiklet kazaları da dahil, hiç bir konuda sesinizi çıkaramaz hale gelirsiniz.

Şu çok kullanılan Jargona bakın;

"Şehitler üzerine siyaset yapan şerefsizdir."

Neyin üzerine siyaset yapılacak?Peki...

Yarın da şöyle denecek,

"Trafik kazasında ölenlerin üzerine siyaset yapan şerefsizdir"

Sonra,

"Fakirler üzerine siyaset yapan şerefsizdir"

Devam edelim mi daha???
    .
    .
    .
    .

Eğer bir insanın hayatını kurtarabilecek bir şeyler yapabileceksek,

Yapmayan şerefsizdir......

Başımız sağolsun...
    Anlayamadık senin güzel hükümetine karşı eylem yapalımmı yapmayalımmı.
    Topiği isteğin üzerine kilitlesinlermi kilitlemesinlermi
    ÇÖKMEDİKÇE ÜSTÜMÜZE MAVİ GÖK GÖÇMEDİKÇE BASTIĞIMIZ TOPRAK TÜRK OĞLU TÜRK'ÜZ BİZ ATATÜRK'ÇÜYÜZ

ümmet perkitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 150
    artık bıktık bu tip terbiyesiz insanlıkdışı şöförlerden,inş yaptıklarının karşılığını çok geçmeden görürler.hayatını kaybeden kerdeşimize allahtan rahmet diliyorum sevnlei,yakınları ve ailesinede dayanma gücü versin allah
    -geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
    www.perkitan.com
    BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT

tyler_durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT225
    arkadaşlar az önce haberlerde, acımızı çok çok az da olsa dindirecek bir haber verildi. Sarp kardeşimizin katillerinden birisi tespit edilmiş. araç bulunmuş fakat şoför kayıp. aranıyormuş şimdi. umarım verilecek en büyük ceza verili,. o adam bizim elimize verilir
    Ama yapmayın diyordu Tanrı, o daha bir çocuk...!!!
    Nükleere H A Y I R!!!!!
    **01 JJ 743**

flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650
    allah rahmet eylesin. valla bu taksicileri ne yapmak lazim bilmiyorum. genelleme yapmamak lazim, ama gercekten adamlarin suruslerinden ziyade kisilikleri de vasat.

Alıntı MrCool adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok benim amacım dövmek değil de sadece güvenlik için adam bulundurmaktı. Çünkü taksicilerin düşünce düzeyi 1-2 alt seviyedeki evrim katmanına sahip atalarımıza ait gibi gözüküyor. Böyle 1-2 kişi ile gidip sakince bir not versek bile duraktaki 15 taksici sürü mantığıyla saldırmayı düşüneceklerdir. Bu sefer 30 motorcu ile gitsek tehdit etmiş gibi olacağız. O da olmaz. Halbuki güvenlik elemanlarımız gizli bir yerde durursa o zaman adamına göre konuşmuş oluruz. Yani efendi konuşmaya efendi cevap verirlerse sorun yok, ama sözcülerimizi/elçilerimizi dövemeye çalışırlarsa o zaman da sadece ayırmak için oraya gidilir ve gaza gelinip onlar gibi yapmayız. Aksi taktirde gazetelere yansır ve daha kötü duruma düşülür. Haklıyken haksız olunur. Zaten bu tip forumlar hem şu anda hem de ileride okunabilir. Bir şey yapacak olan burada konuşmaz. Akıllı davranmak için aklımıza ilk gelen şey yapılmamalı. Çeteci oluşumlar bize zarar getirir, sakin olmalıyız. Ya da en iyisi taksi duraklarına posta ile atabiliriz.

bende hep boyle bir organizasyonu dusunuyordum. bir gun toplanip belli basli buyuk taksi duraklarini onceden kararlastirip en azindan konusarak anlatillma olmasa bile bir yazi ile bir dikkat cekilebilir. ama dediginiz gibi toplu halde bir hareket ceteci bir yaklasim gibi gozukebilir. bu da taksicileri hakli cikarir.

cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    Sevgili moderatör arkadaşlar.!!!!
    Siyasetin yer almadığı steril bir dünyada yaşadığımız için bu topiğin de diğer şehit topicleri gibi kilitlenmesini rica ediyorum.

Çünkü bu topicte de siyaset yapılıyor.
    Polisin görevini yapmadığı öne sürülerek, eylem yapmaktan bahsediliyor.
    Eylem kime karşı olacak?
    Bu ülkeyi güzel güzel yöneten hükümetimize karşı.

Olmaz.

Bu topic siyasi bir hal almıştır.
    Kilitleyin....

Ölen pırıl pırıl bir genç arkadaşımız.
    Kendisine Allah'tan Rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum...

Trafik cezalarımızın 'yaptırım' vasfı cok düşük. Trafik polislerimiz İstanbul için ya az sayıdalar, ya da işlerini yapmiyorlar. Bunlar acı gercekler. Kabul etsen deee etmesen de!!

Bu konunun siyasi bir içerigi olduğunu düşünmüyorum,

Sarp, canim,bi tanem, seni hiç tanımıyor olsam da, bir parçam kopmuş gibi hissediyorum. Bunlari hiç okuyamayacak olsan bile, yazmak istiyorum:( Faillere lanetler okuyorum. Yakınlarına sabır diliyorum...
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

az önce haberlerde gördüm forumada konusu açılmıştır diye bakıyım dedim..Bi insanı ezip kaçmak kolaymı ya.Hayvan çıksa önümüze kendi canımızı tehlikeye atmak zorunda kalsak bile o hayvana zarar vermiyoruz.Bu kadar insan canı değersiz oldu.
    Allah rahmet eylesin..

REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)