Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar abiler ustalar sa öncelikle
iki şey soracağım fazla konu başlığı olmasın diye
birincisi
motor 1 vites kompresördeyken yani 1. viteste gaz verip az ilerleyip gazı bırakıp kendi kendine giderken motora biniyor ya o sırada tarif etmeye çalışacağım saçma olabilir böyle fülü fülü fülü...
tvs için bosch ur5ddc çift tırnak buji bulamıyorum üretimi yok herhalde çoğu internet satış mağzazı stokta yok diyor
emsal olarak ne alabilirim
motosikletçilerde ngk buji var ama hepsi tek tırnak ve 0,6 mm tırnak aralığında yok çoğunda tırnak aralığı bilgisi bile yazmıyor
önceden buji...
bu alet çalışmıyorsa nasıl anlaşılır arkadaşlar motor çalışırken çubuğu çekip bıraktım biraz kurcaladım motor bir değişiklik meydana gelmedi çalışmıyor mu acaba
dekompresyon kelepçesi nedir arkadaşlar bu parça ne iş yapar en fazla ulaşabildiğim konu vurgun hastalığı tıbla ilgili oradan yola çıkarak motorda nasıl iş görür bu parça
resimdeki vida nın adı sanı nedir arkadaşlar bilen varmı şu an yerine plastık boru sokup tutturulmuş vazıyette boru eskidiği için kaliper ses yapıyor oynuyor
https://youtube.com/shorts/jFtiLu2o83Y?feature=share
Bu videoda zincirde sürtme yok bilginize anahtar olmadığı için açamadım kapağı
https://youtube.com/shorts/4_EssV1DvUs?feature=share
Bu videoda ise ilk gazı verdikten sonra gelen küt küt ses normal mi bir şeyler mi vuruyor
Arkadaşlar karbüratör hava yakıt karışım vidası bir bende mi 16 tur çevirince düzelir (gibi) oluyor
Açtığım konuları görmüş olabilirsiniz
Motorun subab ayarlarıyla oynamadan öncede bu böyleydi ve usta sorun yok diyordu oynadıktan sonrada hala aynı
Şimdi motorumun subablarına baktırdım kaçak...
Motor ısındıktan sonra (150cc karbüratörlü) 1 yada 2 dakika sonra rölanti zayıflayıp stop etmesinin nedeni ne olabilir
- hava kutusu elle kapatınca anında stop ediyor yani bir yerden hava aldığını düşünmüyorum
-supapları ayarlandı
-buji değişti
-bujiye elektrik veren parçanın adını unuttum...
Arkadaşlar resimdeki o açık yerden öğrendiğim kadarı ile volanın üzerindeki işareti görmemiz gerekiyor sentede olması için
Ben işareti ayarladım resimdekine göre biraz daha ortaladım tabi
bu sırada emme subabı boşta oluyor ama egzoz subabı sıkı oluyor bu işaret kaybolunca egzoz subabı açık...
Arkadaşlar gördüğünüz üzere içerisinden kenarından bir katman şeklinde kalkmış parçalanmış hani vida sıyırırda yuvanın içinden daire şeklinde Demir halkalar gelir ya aynı öyle bu parçaları alabildiğim kadar alıp temizledim orayı
Fakat ileride motorun içine kaçma zarar verme ihtimali var mıdır
iyi akşamlar
motorun fabrika çıkışı karbüratör ayarı var mı?
bu bir oran olarak sayısal ifade ediliyor mu ?
nasıl ulaşabilirim nasıl karbüratöre uygulayabilirim
örn. kitapçıkta yazan 9.5:1 sıkıştırma oranı karbüratörden gelen hava yakıt karışımı ile alakalı mı ?
Yoksa her yerde yazan sağ sola...
Selamlar
Sübap eskimesi, yıpranması veya herhangi bir sebebten ötürü rölanti dalgalanması ile bir ilişkisi varmıdır 7 yıllık 36 bin km lik bir motor bu ( karbüratör vakum lastiği sağlam )