bence gerek yok.
çok oldu mu bunu takalı?
Ucunu nazikçe zımparaladım çok ufak, benzin ile de parlattım. Öncesinde karbüratörü komple söküp temizlemiştim hava ayar vidasının da contası olmadığı için oraya conta gibi bir şey yapıp oturttum. Yani hava ayarınıda yarın yapıcam bu forumdan ve sağdan soldan okuduklarıma göre
Hava filtrem yeni
Kara olmasının sebebi o zaman öncekini yapamamışım hava ayarını ben demekki
Conta derken hangi contayı kastettiniz anlamadım ama karbüratörün tüm bağlantılarını kontrol edip sıkıştırdım kaçak delik yok ( önceki kontrol edişimde )
Yani gözle görülen deforme yok plastik bağlantılarda
Yarın bi hava ayarı yapıcam elimden geldiğince teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
Bu arada fabrikadan ilk çıktığı gibi hava ayarını nasıl yapabiliriz yöntemi var mı kitapçıkta bunlar belirtiliyor mu oran olarak varsa bu oranı nasıl yapıcaz
Bende kitapçık yok internetten bakıyorum sıkıştırma oranı 9.5:1 yazıyor bu bahsettiğim şey ile mi alakalı acaba sanırım değilSizdeki kitapçıkta yazmaz, service manuelinde yazar muhtemelen. Facebook grubunda bulabilirsiniz motosikletin, internette baktım da göremedim.
Bende kitapçık yok internetten bakıyorum sıkıştırma oranı 9.5:1 yazıyor bu bahsettiğim şey ile mi alakalı acaba sanırım değil
Karbüratörün altındaki contalar ( bazı modellerde bakalit olur sizin motorda ne kullanılmış bilmiyorum ) sağlam ise sorun düzgün yapılmamış ayardan kaynaklanıyordur , hava ayarını normalde egzoz gazı analiz cihazı kullanarak yapmak gerekli ama büyük servisler haricinde bu cihazı görmedim , ortalama bir ayar için gaz kelebek ayar vidasından rölantiyi 2500-3000 arasında bir yere yükseltin , sonra hava ayar vidasını motor devri sizin ayarladığınız devirden bir miktar daha yükselene kadar gevşetin , yani siz rölantiyi gaz kelebeğinden 3000 devire getirdiyseniz sonrasında hava ayar vidasıyla 3500 ü gördüğünüz an artık hava ayar vidasına hiç müdahale etmeden gaz kelebek ayar vidasını eski pozisyonuna yani olması gereken rölanti devrine getirin..