omrozzn kullanıcısının son içeriği

1. O

Egzozdan çıkan is

Egzoz kağıt basınca böyle oluyor yağ mı yakıyor ?
  2. O

iyi bayramlar ve bir sorum var

Arkadaşlar önceki konumda sormuştum ama farklı yöne doğru gitti daha doğrusu asıl sorum değildi şimdi tam olarak o sorun hakkında bilginize, tahminlerinize ihtiyacım var tvs apache rtr 150 motor bu sıralar 110 / 112 km hıza gelince dairesel ses dediğim, yani vın vın vın sesi geliyor kesici...
  3. O

Dekompresyon

Arkadaşlar bu dekompreyon kelepçesi sanırım tam adı Okuduğuma göre marş esnasında egzoz subabını açıyormuş yada açık bırakıyormuş Peki ben kompreyon testi yapsam motora basınç düşük mü çıkacak? Daha doğrusu ölçüm yaptım 30 psı çıktı Bu kadar düşükse motorun gitmemesi lazım ama 110 a kadar...
  4. O

Videolu egzoz subabı

O beyazlıklar normal mi arkadaşlar 40 binde tvs apache rtr 150 https://youtube.com/shorts/Y5tX3Ud-XdA?feature=share
  5. O

Karbüratör arızalımı

Arkadaşlar tvs apache motorum Önceden bir şekilde karbüratör ayarı yapıyordum bu ara bir şey fark ettim artık saat yönünün tersine vida çıkana kadar çevirsemde stop etmiyor Etmesi gerekmez mi Saat yönüne çevirirsem stop ediyor onda sıkıntı yok Stop etmediği için o aralığı bulamıyorum...
  6. O

150 CC uzun yol sürüşü hakkında

150 cc bir motor uzun yolda uzun bir süre 100 altına düşmeden yada 90 km hızla gidilmesi ne kadar doğru Ya da 150 cc ile gerçekten uzun yol yapılır mı Yapanlar var elbet Uzun yoldan kastım bana göre toplam 150 km Motorum 9 rpm de kırmızı çizgi başlıyor 6000 rpm maks tork 8000 bin maks...
  7. O

Yakıt tüketimi yağ yakması

Tvs apache 150 motorum belirtilen değerlere göre (100 km de 2.10 - 2.70) 2.70 litre 100 km de tükettim ortalama 90 km hız ile Buradan yağ yakma olayının silindirden olmadığı kanısına varabilir miyiz ?
  8. O

Akü ölçümü hakkında

Selamlar Tvs apache rtr 150 motorsikletim var Aküsünü mültimetre ile çalışmazken ölçtüğümde 12.8 gösteriyor ki bu normal değer sanırım Marşa bastığımda ise 10.7 yada 11 e düşüp 20 saniye kadar sonra 14.0 / 14.1 / 14.2 değerlerine yükseliyor. Buda sanırım olması gereken şekilde ancak 10.7...
  9. O

statör nasıl ölçülür

tvs apache rtr 150 model motorun statörünü nasıl ölçebilirim portekizce olan klavuzdan çeviri yaptığım zaman çok anlaşılmıyor, hangi değerleri almam gerektiğinide bilmiyorum, youtube da ise anlayabildiğim bir video bulamadım statörden gelen 2 kablo cdı ya gidiyor 4 kablo bobine gidiyor yada...
  10. O

Vuruntu

Yeni bir sorun daha baş gösterdi bugün motorsiklet ile yok alırken 1 2 ve 3 viteslerde vites değiştirip gaz verince gaz yemekte zorlanıyor gibi oluyor kesinti yapar gibi sonra devir alıp ilerliyor Bu olay 1 saniye den fazla sürmüyor Karbüratörün vakumu sağlam acaba elektrik kesintisi mi oluyor...
  11. O

egzoz içinşn parçalanması hızı düşürürmü

egzozumun içi ısındıkça aşırı şekilde ses yapıyor parçalar titreşiyor içi bayağı parçalandı sanırım bu durum performansı ciddi hissedilir derecede etkiler mi ?
  12. O

iki sesi yorumlayabilir misiniz

ilk video da motor soğuk 2 dakika kadar çalışmış durumda gaz verirken duyduğunuz gibi gaz yiyemiyor sonradan toparlıyor bu durum soğuk olduğu için ateşlemeyi yapamama, yakıtı yakamama durumu mu oluyor? https://youtube.com/shorts/AnTPrlnhhGc ikinci videoda da yaklaşık 200 km mola vermeden...
  13. O

vites değiştirip gaz verince anlık yumulma

Daha önce olmamıştı böyle bir şey bir bu kalmıştı zaten bugün 3 4 ve 5 viteslere geçerken gazı tekrar açtığımda anlık bir gaz yememe gibi yumulma boğulma tarzı birşey oldu motora 1 saniyelik bir güçten düşme gibi birşey sanırım egzozta patlatıyordu ara sıra kaskdan duyabildiğim kadarıyla...
  14. O

tvs apache rtr 150

Arkadaşlar ana başlık ölü olduğu için buraya konu açmak durumundayım Tvs apache rtr 150 kullanan bir kaç kişi vardı sanırım Yakıt deposu musluğunu ben sürekli rezerv de kullanıyorum Şimdi tek çubuk kalıp yanıp sönmeye başladığında ana depodan yedeğe mi geçmiş oluyor motor teklemeye...
  15. O

redline

Selamlar arkadaşlar Tvs Apache rtr 150 sahibiyim kadranda 9 bin devir ve sonrası kırmızı olarak devam ediyor. Yani 9 bin devir redline oluyor motorum 8500 devire kadar rahat geliyor (kılavuzda maksimum güç 8500 d/dk yazıyor) ve sonrasında artık vın vın vın diye ses daireselleşiyor yani artık...

Yeni mesajlar