redline

Selamlar arkadaşlar

Tvs Apache rtr 150 sahibiyim

kadranda 9 bin devir ve sonrası kırmızı olarak devam ediyor. Yani 9 bin devir redline oluyor
motorum 8500 devire kadar rahat geliyor (kılavuzda maksimum güç 8500 d/dk yazıyor) ve sonrasında artık vın vın vın diye ses daireselleşiyor
yani artık çevirebileceği son devire mi gelmiş oluyor tahminimce ondan sonrası kol çıkarma durumu oluyor doğrumu biliyorum?

araç sollamak durumunda kalabiliyorum yol ve rüzgar durumuda müsaitse 9 bin yada 10 bine çıkabiliyor bazen
bu rpm lere kadar zorlarsam bu vın vın vın sesi gelirken aslında boşamı zorlamış olurum devir kesici yok zaten apachelerde sanırım

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1980 lerden itibaren devir kesici olmayan arac duymadim gormedim.hic sanmiyorum sizde devir kesici olmasin.genel olarak soyle olur,senin motor 8500 de 15 beygir uretiyorsa,8500 devirde sinra her cevrilen devir beygirsizdir guc uretmez.bosa motoru yorarsin.kol cikarma dedigin krank kirilmasi ya da piston ezilmesi uzun sureli ani max devir cevrilmelerinde ve yagsizlikda oluyor genelde.bazende subap kapaklarinin zamansiz acilmasiyla.siz her ihtimale karsi 8000 devirdeb fazla cevirmeyin ve maksimum 7 bin devirde vites atmaya ozen gosterin spor kullaninda.notmal kullabimda 5 bin devirde vites atin yeterli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar