Vuruntu

Yeni bir sorun daha baş gösterdi bugün motorsiklet ile yok alırken 1 2 ve 3 viteslerde vites değiştirip gaz verince gaz yemekte zorlanıyor gibi oluyor kesinti yapar gibi sonra devir alıp ilerliyor
Bu olay 1 saniye den fazla sürmüyor
Karbüratörün vakumu sağlam acaba elektrik kesintisi mi oluyor gerçi devir aldıktan sonra ilerlerken stabil bir şekilde ilerliyor

Sadece gaz verirken oluyor bu durum nereyi kontrol etmem gerek acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:30 ----------

Az önce statörden gelen kablolar pipo vesayre kataloğa göre ölçüm yaptım değerler normal çıktı

Motor tvs apache rtr 150

Buji temiz görünüyor şekil bozukluğu yada tortulanma kurumlanma yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

1. Vites kalkerken vır vır 2 3 kere hafif kafa atar gibi tekleme yapıp sonradan devirleniyor özellikle 1 2 3 viteslerde belirgin yani etkisi azalıyor vites yükselttikçe
Yolda giderken sıkıntı yok ama
Dediğim gibi vites değiştirip gazı ilk verdiğim de kerkiniyor sonra dümdüz devam ediyor saat gibi

Gaz yeme esnasında bir sıkıntı var subap ayarlarım yeni zaten öncesinde yoktu dünde yoktu mesela bugün meydana çıktı

Karbüratör vakumu sağlam temizlikte yaptım

Karbüratör bağlantıları hava bağlantıları hortumlar kontrol edildi çatlak kaçak göçek yok

güncelliyorum

karbüratör vakumun lastiğini tutan alttaki plastk bilezik çıkmış onu takınca düzeldi

Motosikleti
Honda cb250r
Motor boşta rölantide çalışırken bazen vuruntu yapıyor. Sonra geçiyor. Kısa süreli de olsa bu durum, önlem almam gerekir mi? Daha büyük bir arızaya işaret olabilir mi?

Motosikleti
Honda cb250r
Buji veya hava filtresi
Motoru yeni aldım ve yağ, yağ filtresi, hava filtresi değişimi yaptım. Hava filtresi çok kötü durumdaydı. Acaba temiz olana geçiş yapınca motorun ayarı mı kaçtı. Bujiyi de benden önceki sahibi değişmiş. Kolay yerde olmadığından çıkartıp bakamıyorum. İnternetten enjektör temizleyici sipariş ettim. Yakıta koyup onunla deneyeceğim. Vurununtu kesilmez veya artarsa o zaman bujiye bakacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar