bücürmotor kullanıcısının son içeriği

1. B

Otobüs ile Scooter taşımacılığı

Arkadaşlar selamlar. Çanakkale'den Ankara'ya götürmek üzere 110cc Scooterımı çok adı duyulmayan bir x firma ile anlaşarak götürmeye ikna ettim. Motoru taşırken sıkıntı yaşamamam adına sizler neler önerirsiniz? Motoru muhtemelen dik konumda bir ip aracılığıyla bagaja sabitleyerek bu 12 saatlik...
  2. B

Araç vergisi gecikirse ne olur?

Arkadaşlar scooter'ım var 110cc vergiye tabi. Bu vergiyi ödemediğimiz süreçte faiz ekleniyor buraya kadar sıkıntı yok. Peki bu vergiyi ödemek için sınırlı süreye mi sahibiz? Gecikirse faiz binmesi haricinde ne olur? Saygılar efenim.
  3. B

Scooter'da kombine fren ne kadar sağlıklı?

Arkadaşlar iyi pazartesiler :O 110cc çan çin fury 110i motorumda kombine fren sistemi mevcut. Arka freni sıkmadığımı yeni yeni fark etmemi sağlayan bir fren sistemi oldu benim için. Arka freni hafif sıktığımda ön frenin mandalının da sertçe çekildiğini hissediyorum ve bu beni korkutuyor. Her...
  4. B

Yağmurda lastiği kaydıran unsurlar

Arkadaşlar bununla ilgili çok fazla tartışma dönüyor muhtemelen benim katkımla dönmeye de devam edecek :) Yağmurda lastik ebatlarının küçük olması bir etken midir? Mesela scooterların tekerleri küçük olduğu için vitesliye göre yağmurlu havalarda daha büyük bir tehdit midir? Benim mantığıma göre...
  5. B

Sıfır scooter ilk bakımı servis sorunu

Arkadaşlar bizim bıcırın ilk bakımı geldi çattı. Lafı uzatmadan konuya gireyim. Motorun koltuğu bi tık sola bakıyor otururken net bi şekilde hissedebileceğim bir yamukluk söz konusu. Ön disk sürtme sorunu var ve gidonum çok ağır, motorum Mondial fury 110i. Servis ön disk ötmesinin normal...
  6. B

Park halindeki scotterımı çizmişler

Arkadaşlar motor park alanına scooter'ı park ettim. Geri döndüğümde sol ön sinyal kapağı ve hemen üzerinde siyah bir leke kalmış. Tırnak girmiyor elleyince hissedilmiyor ama silince de geçmiyor, boyayı kaldırmış sanırım. Sinyalim zaten blurlanmış bir nevi. Gözüm gibi baktığım scooter'a çok...
  7. B

Scooter'da yamuk koltuk sorunu

Benim motorun dertleri bitmiyor, ucuz yollu çin malı motor almak isteyenler açtığım konulara göz gezdirebilir :D Arkadaşlar mondial marka 110cc bir scooter'ım var ve koltuğu gözümle ortaladığım zaman ucu hafif sola bakıyor. Bu benim motoru kullandıkça oturuşumu dengeleyememekle beraber yolculuk...
  8. B

Scooter gaz kesince frenleme yapması

Vitesli motosikletlerde gazı kesince sanırım motor freni (emin değilim) devreye girdiğinden dolayı yavaşlama olduğuyla ilgili birkaç konu okudum, scooterlarda böyle bir konu varsa bile ben denk gelemedim. Peki bizim minik scooterlarda gaz kesince otomatik devreye giren bir fren sistemi mevcut...
  9. B

Scooter'ın Kontak kapattıktan sonra geç çalışması

Arkadaşlar iyi forumlar. Scooter yağmurun çamurun altında 2 hafta kalsın ilk marşta tık diye çalışıyor hiç sorun yok. Lakin motor çalıştırılıp 3km yol sonra kontak kapatıp tekrar çalıştırdığımda ilk marşta zorlanıyor ve almıyor, 2 marşta azar azar kuvvet geliyor ve yine almıyor en son 3.marşta...
  10. B

Scooter lastiği güvensiz hissettiriyor

Arkadaşlar ben ehliyet alırken (A2) 200cc pulsar motorla sınavı deneyimledim. Motora bindiğim anda ağırlığından vs. olsa gerek aşırı güven veriyordu bana. Keza gel gör ki benim 110cc lik scooter, pulsardan sonra yerden teması kesilmiş boşta süzülüyormuş hissiyatı veriyor. Lastiklerin üzerinde...
  11. B

Prohel Colombia mont scooter için

Arkadaşlar forumda Prohel Colombia omuzları titanyum korumalı montlar ilgili birkaç konu okudum. Cevap aradığım husus ise ben bir scooter kullanıcısıyım. Bu mont sanırım racing tip motorlar için kısa kesim üretilmiş. Scooter kullanan birisi olarak bu mont ihtiyaçlarımı karşılar mı yoksa abes mi...
  12. B

Scooter ön amortisör paslanması

Arkadaşlar ön amortisörlerin sadece soldakinde tırnak kadar pas mevcut. Arkadaşıma soruyorum 5000 km 'deki scooterında tek bi leke yok. Benimkisi henüz 84 km'de amortisörde az da olsa pas olması normal midir? Bakımını nasıl yapmamı önerirsiniz? (sadece renk olarak duruyor girinti çıkıntılı değil)
  13. B

Scooter seyir halindeyken gelen sürtme sesi

Arkadaşlar motorumu çalıştırıp hareket ettirdiğimde sürtme sesi (metalimsi bir ses tam olarak açıklayamıyorum :( ) geliyor. Bunu arkadaşlarımda fark etti, motoru hareket ettirdiğim andan itibaren belli belirsiz bi ses geliyor. Sanki zincir sesi gibi garip olan ben scooter kullanıyorum :D Orta...
  14. B

110CC Scooter Yakıt Tüketimi

Arkadaşlar iyi forumlar. Henüz 78 KM'de olan sıfır motorum mondial fury 110i yaklaşık 3 ay full depo benzinle yattı. Ehliyeti yeni aldığım için biraz biraz turlamaya başladım. Yakıt göstergesinde 5 dişlik bar var ve depom 5 litre (her diş bir litreye eş değer anlayacağınız) ben bu meretle 10 km...
  15. B

Acemi bir motorcunun cevap aradığı sorunsallar(motorcu montu ve scooter dengesizliği)

Arkadaşlar 3 ay evvel 110cc bir scooter aldım ve yaklaşık 3 aydır bu forumda misafir olarak birçok konuya göz gezdirdim. Yeterli bilgi edinemediğim bazı sorunlar var onlardan bahsedip bilginize danışmak istiyorum. Öncelikle motorum çin malı :) sıfır aldığım fury 110i. Motorumun selesinin ucu...