Scooter'da yamuk koltuk sorunu

Benim motorun dertleri bitmiyor, ucuz yollu çin malı motor almak isteyenler açtığım konulara göz gezdirebilir :D
Arkadaşlar mondial marka 110cc bir scooter'ım var ve koltuğu gözümle ortaladığım zaman ucu hafif sola bakıyor. Bu benim motoru kullandıkça oturuşumu dengeleyememekle beraber yolculuk sırasında ağırlığımın sağa kaydığını hissetmemle ortaya çıktı. Kendime güvenemedim motoru inceledim gözle görülür bir yamukluk vs. yok. Arka teker ortalı her şey yerli yerinde ama koltuk bildiğin sola bakıyor. Koltuğun montaj sırasında yanlış konumlandırılma gibi bir ihtimali var mıdır yoksa bana sanayi yolu gözüktü mü? Motorun sıfır olduğunu belirtmek istiyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Koltuğun menteşesinde veya kilit mekanizmasında yamukluk olabilir.

Motosikleti
Ns200 15"
hocam bariz bi şekilde yamuk oturmasını sağlayacak kadar kayabilir mi bu menteşeler onu merak ediyorum, kasada bir problem olup olmadığını çıplak gözle nasıl anlayabilirim? Bi tekniği var mıdır?

Koltuğun fotoğrafını bizlerle paylaşırsanız sizlere daha net cevap verebiliriz. Motosiklet sıfırsa motosikletin servisine gidip bu durum hakkında yardım talep edebilirsiniz.

Eğer dediğin kadar yamuksa muhtemelen selenin bağlandığı şasedeki parçaları yamuk yada kaçık kaynatmış olabilirler.Yani imalat hatası olabilir.Bu kötü senaryo.Daha iyisi selede sorun olabilir.Değiştirirsen düzelebilir.Aynı motordan olan birinden yada serviste başka motordan söküp sizin motora takıp teşhis yapmak lazım.

Eğer dediğin kadar yamuksa muhtemelen selenin bağlandığı şasedeki parçaları yamuk yada kaçık kaynatmış olabilirler.Yani imalat hatası olabilir.Bu kötü senaryo.Daha iyisi selede sorun olabilir.Değiştirirsen düzelebilir.Aynı motordan olan birinden yada serviste başka motordan söküp sizin motora takıp teşhis yapmak lazım.

Bu kötü senaryoda nasıl bir yol izleyebilirim peki? Çevremde bu motora sahip birisi göremedim. İnternette bakabildiğim kadar birkaç inceleme videosuna baktığımda o motorlarda da üç aşağı beş yukarı koltuğun ucunun sola baktığını gözümle seçebildim. Fabrikadan hepsi böyle mi çıktı bilmiyorum ama yolculuk sırasında kendimi ister istemez sağa doğru attığımı hissedince rahatsız olmaya başladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar