110CC Scooter Yakıt Tüketimi

Arkadaşlar iyi forumlar. Henüz 78 KM'de olan sıfır motorum mondial fury 110i yaklaşık 3 ay full depo benzinle yattı. Ehliyeti yeni aldığım için biraz biraz turlamaya başladım. Yakıt göstergesinde 5 dişlik bar var ve depom 5 litre (her diş bir litreye eş değer anlayacağınız) ben bu meretle 10 km yol gidiyorum ve 1 diş yarılanmış oluyor 78 km'de ve 1.5 diş (sanırım 1.5 litre) yakıt kaldı depoda. Sizce bu normal mi? Rodaj yakıt tüketimini bu kadar etkiler mi? 3 ay beklemiş yakıt özelliğini yitirir mi? Sorular biraz arttı kusura bakmayın :D

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Arkadaşlar iyi forumlar. Henüz 78 KM'de olan sıfır motorum mondial fury 110i yaklaşık 3 ay full depo benzinle yattı. Ehliyeti yeni aldığım için biraz biraz turlamaya başladım. Yakıt göstergesinde 5 dişlik bar var ve depom 5 litre (her diş bir litreye eş değer anlayacağınız) ben bu meretle 10 km yol gidiyorum ve 1 diş yarılanmış oluyor 78 km'de ve 1.5 diş (sanırım 1.5 litre) yakıt kaldı depoda. Sizce bu normal mi? Rodaj yakıt tüketimini bu kadar etkiler mi? 3 ay beklemiş yakıt özelliğini yitirir mi? Sorular biraz arttı kusura bakmayın :D

3 Ay dir hic lastik havalarini kontrol ettiniz mi ?

Hocam lastik havalarını ( eğer kastettiğiniz ölçüm almaksa) hayır tekerlere tekme atarak baktım sadece taş gibi geri sektiriyor ayağımı

Motosikleti
Hocam lastik havalarını ( eğer kastettiğiniz ölçüm almaksa) hayır tekerlere tekme atarak baktım sadece taş gibi geri sektiriyor ayağımı

Lütfen üreticinin verdigi degerlerde olup olmadigini kontrol edin. Düsük lastik basinci yakit tüketimini arttirir ve özellikle virajlarda kendinizi dengesiz hissetmenize sebep olur

Sevgilerimle

Teşekkür ederim cevabınız için. Peki rodaj bu durumu etkileyebilir mi? Veyahut beklemiş benzin özelliğini yitirir mi?

Motosikleti
Teşekkür ederim cevabınız için. Peki rodaj bu durumu etkileyebilir mi? Veyahut beklemiş benzin özelliğini yitirir mi?
Elbette rodaj döneminde az da olsa yakıt tüketimi yüksektir. Motorlar ideal yakıt tüketimine 3-5 bin km sonrasında ulaşırlar.

3 ay yatan motorda benzinde işlevini yetirmiştir az çok. Depoyu bir daha fulleyip gezersen ve lastik basınçlarını kontrol edip denersen daha doğru sonuca varırsın. Benim herodada 5 diş gösterge var. 5 ten 4 e düşene kadar 100 km gidiyor.4 diş 120km yapıyor. Motorun dilinden anlamak lazım.

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Göstergeler yazdığınız gibi çalışmaz. Her motorda farklıdır. Kaç kmde hangisinin söndüğünü kullandıkça öğrenirsiniz

Bu matematikle depoda 1.5 lt kaldıysa 78 km de 3.5 lt yakmış olmalı ki bu çok zor o cc için. Bence bu rakamlar için göstergeye güvenmeyin, pomada depoyu fulleyerek ölçün. Benzin göstergeleri şamandıranın hassasiyetiyle alakalı, depoyu yarı göstersede 1/3 olabiliyor mesela, oysa bakıyorsunuz o kalan 1/3 önceki 2/3 ten fazla götürebiliyor. Benzin sezonsal bozulur ama 3 ayda pek birşey olmaz gibi. Üstüne ekleyip kullanırsanız içindekini de düzeltmiş olursunuz öyle bir tedirginlik varsa eğer.

Son düzenleme:
Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Şamandıra doğru göstermiyor olabilir depoyu fulleyip yol yapıp tekrar fulleyip ölçmek lazım 100kmde 2.5litreyi geçmemesi lazım o motorun

F54

çin malı scooterlar tam bir benzin canavarı oluyor hatta hatta sym kymco da aynıydı son zamanlarda onlarda ekonomik scooterlar yapmaya başladılar yakıt olarak fiyat olarak japon dan pahalıya mal satıyorlar veya satmaya çalışıyorlar
mondial de 3 4 lt arası benzin yakar

Benim 50 cc Kuba twister scooterim 3 litreden aşağı düşmüyordu. Dediğiniz ölçüm metodu hiçbir şey ifade etmez ama bu çinlilerde de yakıt işi aynı markanın aynı modelinde bile değişebiliyor. En iyi hesap ful doldurup belirli kilometre sonra tekrar fulleyip tüketime bakmakla anlaşılır.

Cevaplar için teşekkür ederim. Depoyu fulleyip bakmak en sağlıklısı sanırım. İyi forumlar iyi geceler :)

Şamandıram kafasına göre takılıyor sanırım bugün depoyu tekrar fullediğimde (160.km yol gittikten sonra) 3.740 litre benzin aldı. Ortalama yakıt tüketimine ulaştığımı düşünüyorum.

Şamandıram kafasına göre takılıyor sanırım bugün depoyu tekrar fullediğimde (160.km yol gittikten sonra) 3.740 litre benzin aldı. Ortalama yakıt tüketimine ulaştığımı düşünüyorum.

Şamandıranın suçu yok :) motosiklet depoları şekil olarak üstü altı farklı olur girintili çıkıntılı olur , dikey çalışan şamandıra bu sebeple ilk 50 km de iki diş düşerken sonraki 50 de üç diş düşebilir , vitesli motorlarda ise genelde tersi oluyor çünkü deponun üst kısmı baya geniş oluyor aşağı doğru depo iki ayrı parçaymış gibi daralıyor hatta büyük depolu bazı motorlarda sağlı sollu iki tane şamandıra ve benzin pompası bulunmakta..

Şamandıranın suçu yok :) motosiklet depoları şekil olarak üstü altı farklı olur girintili çıkıntılı olur , dikey çalışan şamandıra bu sebeple ilk 50 km de iki diş düşerken sonraki 50 de üç diş düşebilir , vitesli motorlarda ise genelde tersi oluyor çünkü deponun üst kısmı baya geniş oluyor aşağı doğru depo iki ayrı parçaymış gibi daralıyor hatta büyük depolu bazı motorlarda sağlı sollu iki tane şamandıra ve benzin pompası bulunmakta..

valla olabilir hocam genel olarak depoya baktığımda benzinin ne zaman biteceğini tespit etsem bana yeter sanırım :D hareket halinde benzin göstergesi oryantal yapıyor adeta. şamandıranın tam ucuna denk geldiğinde içinde 1.5 litre benzin kalıyor o hesaba göre hareket edeceğim :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar