ZOR BİR SORU.. VEKALETNAME HK.

Merhaba arkadaşlar motosikletim benim dedemin üstünde (sigorta ucuz çıksın diye) dedem farklı şehirde olduğu için bana eğer motosikleti satarsam diye vekaletname verdi. Ben bu vekaletnamenin süresini öğrenmek istiyorum ama araç vekaletnamesi ile ilgili hiç bir yerde bilgi yok. Tapu vekaletnamesinde süre yok yazıyor.

Bir notere gidip ben bu vekaletname ile bir satış yapacağım ama ne zaman kadar geçerlidir diye sorarsan öğrenebilirsin. Bildiğim kadarıyla da kendine satış yapamazsın. Eğer kendi üzerine alacaksan bir arkadaşının adına yeni bir vekaletname çıkarttır.

Merhabalar, bildiğim kadarıyla vekaletnamede süre ibraz edilmedi ise söz konusu vekaletnamenin bir süre kısıtlaması yoktur.

Bu vekâletname şu tarihe kadar geçerlidir diye bir ibare yoksa süre sınırı olmaz.

vekaletnamenin üzerinde şu tarihe kadar geçerlidir diye ibare olması lazım... daha önce çok vekaletname alıp verdiğim oldu..

Motosikleti
2018 SHERCO 250 2021 SYM Symphony 200 2024 TVS Ntorq.
Özellikle süre bakımından kısıtlanmadı ise süresiz geçerli. Azil, istifa vb. durumlar olmadıkça.

hepinize teşekkür ederim işten izin alıp notere gittim sordum ve süre yazmadığı için sürekli geçerlidir dedi. Belki konu birilerine yardımcı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar