Zincirden gelen ses..

Arkadaşlar selam, bir sorum olacaktı. Haftasonu moturun zincirine bakım yaparken birşey dikkatimi çekti.
Ön dişli ileri geri biraz fazla haraket ediyor gibi geldi bana. Normalde 10 mm oynaması lazım galiba.
Zinciri yağladıktan sonra zincir boşluğunuda ayarladım. Biraz ses yapıyordu çünkü.
Ayardan iki gün sonra yine ses yapmaya başladı zincir. 6000 bakımına götürdüğümde usta ön dişlinin arkasına
pul taktım demişti, fazla bol gelmiş galiba. Zinciri çıkarırkende bakladan ayırarak çıkarmış, yerine geri takarkende
tam oturtmadan kapatmış baklayı, biraz yamuk duruyor oradaki bakla. Bu sorun açarmı bana??
Birde bu zincirden niye hala ses geliyor, bu ön dişlinin oynamasından yapar mı?

disli.jpg

benim innovada zincir patlattı bi kez..
Zincir muhafazayı bile deldi o derece diyim...Aynı senin gibi olmuştu o yamuk yer yüksek hızda açıldı birden ve neye uğradığımı şaşırdım..
Ama ybr'nin zincileri daha ucuz 15 tl gibi bişey. (orjinali mi onu bilmiyorum ama)
40 Tl vermiştm ben sadece zincir'e... :(

En kısa zamanda göstereyim o zaman, tırstım vallaha şimdi..
İki tane vida gevşetmemek için baklayı ayırdı adam yaa. Nasıl ustalar var hayatta..

Zincir boşluğu 2-3 cm olmalı.Link veriyorum linkte 3-4 cm demiş, o motor için o ölçüyü vermiş (enduro motor) ama normalde 2.5 cm uygundur.

http://dr650.zenseeker.net/Chain.htm

Resimdeki gibi baklada sıkışıklık varsa onun düzeltilmesi gerekir.Zincir komple sökülür, bir tasa bir miktar solvent konulup zincir yıkanır ufak diş fırçası veya ufak bir fırça ile, o şekilde sıkışmış baklalar el ile yukarı aşağı yaparak sıkışma giderilir.Sonra tekrar bezle kurulanıp zincir yağıyla yoksa motor yağıyla fazla olmamak kaydıyla yağlanır.Fazla yağın zincire faydası var ama motorun heryeri yağ olabiliyor sıçrayacağı için.Zincir için üretilmiş yağların çoğu çok yapışkan ve koyudur.Solvent bulamazsanız mazot oda yoksa benzinle temizleyip-yıkayabilirsin zinciri.Sökmedende zinciri yerinden yapabilirsin o şekil bir iki yer sıkışmışsa.

Zincir çıkarılırken kilit yeri vardır oradan açılması gerekir.Yukarıdaki Resimdeki gibi sizinkide yamuksa bakla sökülüp fazla zarar vermeden düzeltilip tekrar yerine takılması gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar