Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeteri kadar sevişilmeyen toplumlarda gereksiz muhabbetler çok uzar.
Ne seni okurum ne de Zafer i dinlerim.
Basarım gaza giderim.
30 sene motor sürdüm sadece 1 kere motoru son limitine kadar yatırdım.
Ne eksildim ne de çoğaldım.
...
Pilotluk için iyi bir eğitim / yüksek öğrenim ister. Pilot olabilecek çocuk zaten ders çalışma konusunda çok başarılıdır iyi bir yere burslu falan da girer.. (Uçuş eğitimleri kısmı ayrı tabi.) Benim kayınpederim Deniz Kuvvetlerinden Pilot Binbaşı emeklisi. Sonrasında 20 yıldan fazla THY'de pilotluk yaptı. İnanılmaz çalışıyorlar, sürekli yeni şeyler öğreniyor ve ezberliyorlar. Herkesin harcı değil o meslek. Sizin arkadaşın çocuğu için çok sevindim.
Türkiye'de pilot olmakta, iş bulmakta çok kolay değil. Sonuçta belli bir limit var, sonsuz sayıda havayolu yok. Yabancı şirketler de 0 donanımlı pilot almak istemez. Belli bir uçuş saatini doldurmuş olman gerekiyor. Yabancı ülkelerde bu saatlerini doldurmaya çalışanlar genelde Afrika'da ya da Güney Doğu Asya'da bush pilot olarak çalışıyor. Türkiye'de nasıl yapacaksın?
Pilot olurum, çok gezerim diye düşünenler de, sürekli sağlık testleri, simülatör eğitimleri, gerekirse type-rating eğitimleri vs. bakınsın derim. Hayat öyle basit değil.
Bir de her dönemin kendine göre meslekleri var. Bir dönem bankacılık gözde meslek idi, bir dönem yazılımcılık, doktorluk vs. vs. Türkiye ve dünyada oluşan en küçük ekonomik krizler önce havayolları vuruyor. Daha geçen hafta Spirit bitti gitti.
Aklima gelenleri yazdım, belli bir sıralaması, planlaması vs. yok.
bir videosuda daha var, ona ne diceksiniz çok merak ediyorum gene başrolde debriyaj var.
Hoca diyorki kuru zeminde giderken irde karşınıza yaş zemin geldi sizde bunu fark ettiniz. Hemen debriyaja basın diyor sonrada bırakın.
Durun ya normal mi bu? motorun gücünü keselim yani lastikler eşitlensin diye. neden eşitliyoruz lastik hızlarını?
Hoca sanırım nehir geçişi yapmamış normaldir hep asfaltta sürüyor motorun itiş gücü her daim olmalı. Siz dik ve ileri ve düzgün bir hızda gidiyorsanız hiçbirşey olmaz boşuna komplikasyonlara girmeyin.
esas kazaya davetiye budur sen sürücü olarak bazen ıslak zeminin ne zaman bittiğini anlıyamazsın çünkü ıslaklık bölgesel değildir dagılır oradan başka araçlarda geçiyor. Sen ıslaklık geçti hadi ypaıştırim debriyajı dersen lak yere düşersin. o yüzde gazı sabir çıktıktan sonrada düzgünce arttırmak normdür.
Bunlar gerçekten nerden eğitim almış hayret ediyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
mt7 amt yada tracer amt veya bmw otomatiklerde motor stop etmez ama motor fly by wire oldugu için gazıda geç açar. sen stop ederek düşmezsin ama momentumu koruymadıgın yuvarlanırsın.
Kural çok basit, virajların hızları bellidir, o hıza inersin viraja gelmeden sonra bakarsın dengeni sağlarsın çıkarkende gazlarsın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
gözünüze çarpmıştır belkide hocanın yeni motoru, eski motoru bir sormak lazım ducatiye ne oldu diye.
Zafer Akcay en azindan iki uluslararasi kurumdan akredite bir hoca , orkun sadece sosyal medyada tiklanma kovalayan bos beles ,adini büyük harfle baslatmaya bile degmeyecek bir adam .
Zafer Akcay en azindan iki uluslararasi kurumdan akredite bir hoca , orkun sadece sosyal medyada tiklanma kovalayan bos beles ,adini büyük harfle baslatmaya bile degmeyecek bir adam .
Orada degildin , orada olan biriyle dahi konusmadin , egitim alanlardan tek negatif dönüs bulamadin gittin bir tarafindan element uydurup ikarus sendromuna bagladin.
Cekinme sor o egitimi alanlara , egitimden sonra yapmalari gerekenler kac defa anlatilmis onlara.
Ayrica az sabirli ol iki üc güne yollarlar seni bana katlanmak zorunda kalmazsin. Ama o güzel güne kadar benimmmsinnn.
Yani birsürü şey oldu hangi birini anlatayım. ACT forumu boşladı çok takılmıyor artık. Ama en büyük gelişme fatih.met forumun bir kısmına rest çekerek forumdan ayrıldı.
Yani birsürü şey oldu hangi birini anlatayım. ACT forumu boşladı çok takılmıyor artık. Ama en büyük gelişme fatih.met forumun bir kısmına rest çekerek forumdan ayrıldı.