Zafer AK çay firkete dönüşü

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Belli bir zümreden olmadan çok zor be hocam. Türkiye'de her sınav yalan dolan.
Yaa işte bizim yaşadığımız ilçede bir fen lisesi varmış, çocuklar orayı istiyorlar. İstanbul'daki köklü liselere belki tutar puanları, fena değiller ama İstanbula gitmeyelim orada bıçaklanırız diyorlar. Bakalım, buradaki fen lisesi de yüksekmiş puanları, %3'le falan almış geçen yıl, umarım olur.

Aslında bu sınav stresi çok fena, eskiden çocukları zorlamayacağım lisede zaten zorlanacaklar diyordum ama diğer liseler de çok fena, devlet okullarında normal liselere anca bir yeri kazanamayan hiç bir beklentisi olmayanlar dolmuş, öyle bir yerde olmalarındansa en azından eğitimi daha iyi bir devlet okulu olsun dedik, özel okullara zaten para yetmez.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Yaa işte bizim yaşadığımız ilçede bir fen lisesi varmış, çocuklar orayı istiyorlar. İstanbul'daki köklü liselere belki tutar puanları, fena değiller ama İstanbula gitmeyelim orada bıçaklanırız diyorlar. Bakalım, buradaki fen lisesi de yüksekmiş puanları, %3'le falan almış geçen yıl, umarım olur.

Aslında bu sınav stresi çok fena, eskiden çocukları zorlamayacağım lisede zaten zorlanacaklar diyordum ama diğer liseler de çok fena, devlet okullarında normal liselere anca bir yeri kazanamayan hiç bir beklentisi olmayanlar dolmuş, öyle bir yerde olmalarındansa en azından eğitimi daha iyi bir devlet okulu olsun dedik, özel okullara zaten para yetmez.
Ozel okullarin fiyatlari bayadir sacmalik seviyesinde. Okuyup mezun olsa cocuklar napacaklar, beyaz yaka mi olacaklar kus kadar maasla. Yazik cocuklara, gercekten uzuliyorum.
Esnaf olup isleri de az biraz tutsa daha rahat ederler gibime geliyor. Bence beyaz yakaliligin son temsilcilerindeniz

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ozel okullarin fiyatlari bayadir sacmalik seviyesinde. Okuyup mezun olsa cocuklar napacaklar, beyaz yaka mi olacaklar kus kadar maasla. Yazik cocuklara, gercekten uzuliyorum.
Esnaf olup isleri de az biraz tutsa daha rahat ederler gibime geliyor. Bence beyaz yakaliligin son temsilcilerindeniz
Benim çocuğu @Nikkfurie yanına çırak vereyim gemi makinesini öğrensin veya Levent Usta'nın yanına çırak vereyim motosiklet ustalığını öğrensin. Bıçaklanmayacağı kadar düzgün bir lisede okutsam yeter, sonrasında okullara vermediğimiz ama fon yaptığımız paralarla dükkân açarız ona. Ben ufak ufak bu kafaya girmeye başladım. O milyonları fon yapsak zaten güzel bir sermaye ile atılacak iş hayatına. Asgari ücretin 1,5 katına beyaz yaka işe başlasın diye mi milyonlar dökelim? Bana saçma geliyor...

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bardak da boş yer varsa eğitim veririm ama bardak doluysa asla. Gördüğüm kadarıyla herkesin bardağı dolu.

Hep söylemişimdir stelvşyoya gerek yok zengin işi gidin uçmak dere falan yerlere deneyin debriyajı vs kim haklı değil görürsünüz.

Birisi görünürse ve çok lak lak yapıyorsa doğruyu söylüyor değildir her daim.

Yok artik Stelvio ile Ucmakdere nin ayni oldugunu söylemek biraz iddiali oldu sanki. Ucmakderede hepi topu iki tane gercek firkete var ve onlarinda sadece 1 tanesi Stelvionun hairpinleri ayarindadir. Cok ta sey yapmamak lazim.

Bu arada bendeki bardakta daha cok bos yer var , egitim almak isterim para vermem , asfalttan inmem .Toprakta yaptiklarini asfaltta görmek isterim.

Sevgilerimle

Benim çocuğu @Nikkfurie yanına çırak vereyim gemi makinesini öğrensin veya Levent Usta'nın yanına çırak vereyim motosiklet ustalığını öğrensin. Bıçaklanmayacağı kadar düzgün bir lisede okutsam yeter, sonrasında okullara vermediğimiz ama fon yaptığımız paralarla dükkân açarız ona. Ben ufak ufak bu kafaya girmeye başladım. O milyonları fon yapsak zaten güzel bir sermaye ile atılacak iş hayatına. Asgari ücretin 1,5 katına beyaz yaka işe başlasın diye mi milyonlar dökelim? Bana saçma geliyor...
Çocuğun mekanik işlere yatkınlığı varsa neden olmasın. Benim kuzenin babası bir kamyon para verdi okula(özyeğin) kız hostes oldu. O paraya kocaman servis açılır tamir ve expertiz işleri yapılır. Usta ve mekan iyi olursa çok iyi iş yapar.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Para dökme niyetin var ve geri almak istiyorsan, pilot yap çocuğu. Bizim arkadaş 2 ev yedi ama çocuk maşallah fazlası ile geri aldı.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Para dökme niyetin var ve geri almak istiyorsan, pilot yap çocuğu. Bizim arkadaş 2 ev yedi ama çocuk maşallah fazlası ile geri aldı.
Pilotluk için iyi bir eğitim / yüksek öğrenim ister. Pilot olabilecek çocuk zaten ders çalışma konusunda çok başarılıdır iyi bir yere burslu falan da girer.. (Uçuş eğitimleri kısmı ayrı tabi.) Benim kayınpederim Deniz Kuvvetlerinden Pilot Binbaşı emeklisi. Sonrasında 20 yıldan fazla THY'de pilotluk yaptı. İnanılmaz çalışıyorlar, sürekli yeni şeyler öğreniyor ve ezberliyorlar. Herkesin harcı değil o meslek. Sizin arkadaşın çocuğu için çok sevindim.

Ged

Motosikleti
Bugunun parasi ile ilkokul, ortaokul, lise ve universite yaklasik 16 milyon tl yapiyor. Fon ile degerlendirsen her sene okula odenecek rakami 20milyondan asagi olmaz ama devlet okullari o kadar leş ki seve seve ozel okula para bayiltiyorlar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bugunun parasi ile ilkokul, ortaokul, lise ve universite yaklasik 16 milyon tl yapiyor. Fon ile degerlendirsen her sene okula odenecek rakami 20milyondan asagi olmaz ama devlet okullari o kadar leş ki seve seve ozel okula para bayiltiyorlar

Motosikleti
Benim kuzen de Pilot oldu, bizim dedemden kalan ev mütahite verilirken halam kendi payına düşen daireyi almak yerine parasını alıp uzeni İspanya'ya pilot okuluna gönderdi, 4 senede mezun oldu kuzen, şimdi pilotluk yapıyor, bir yandan da kaptan pilot olmak içi ders çalışıyor ama en kötü havayolunun pilot maaşı bile hepimizden yüksek.

Biz İstanbuldayken ilkokulu hallice düzgün bir devlet okulu bulmuştuk ama ortaokula başlayınca çevredeki en iyi devlet okulu bile sınıflar 50-60 kişilik olduğunu öğrenince mecburen özel okula vermiştik, okulun binasının boya badanası düzgün olması dışında ve sınıfların 10 kişilik olması dışında bir avantajını görmedik. İstanbul'dan orta boy bir ilçeye taşınınca da burada eve uzak da olsa düzgün bir devlet okulu bulabildik, en uzak olan okul olmasına rağen okula yürüyerek ya da bisikletle gitme imkanları da var buranın ortamında. özel okula para vereceğimize devlet okuluna gitsinler LGS için özel ders aldırırız diyorduk.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha MT-25
abi bak çok samimiyetle bir üniversiteli olarak yazıyorum , lisenin iyisi de kötüsü de pek bir etki yaratmayacak çocuğun ileriki hayatına . bölgenizdeki averaj seviyede bir anadolu lisesinde 4 yıl takılsın, ha ondan sonra iyi bir üniversite için uğraşsın. Lise için gereksiz stres etmeye gerek yok çocukları , ben çalıştım , destek de aldık zamanında ama pişmanım. Onun yerine sevdiği bir çalgı olur , bir spor olur bir hobi olur ona odaklatın . Kendi hayatı için özgüveni için kesinlikle daha iyi olacaktır . Boktan hiçbişeye yaramayan sınav için kendini ve psikolojisini hırplamasınlar . En kötü berbat bi lise denk gelirse velisi olarak dilekçe verip farklı bir çevre okula nakil aldırırsınız. Hem hocalara tomarca para harcayıp kendinizi yormayın hemde çocuğunuzun psikolojisini yormayın . Lise sınavı tam bir öğretmen propogandası .

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Bana kalırsa hoca haklı baksanıza eşide eğitmenmiş hatta oğurllarıda belliki maden bulmuşlar işliyorlar :))

E neden olsa şile yolları madenleriyle ünlüdür.

Siz bu bilgilerle sürün benim acemilerle işim olmaz
Insanlar bilgileri arttıkça aslında ne kadar çok şey bilmediklerini fark ederler. Bu farkındalık onları mütevazi yapar. Farklı insanlar da vardır. Aşağıdaki gibi;

Bir motosiklet sürüş eğitmeni, kapalı alanda öğrencilerine "yavaş sürüş ve denge" çalıştırırken, yan taraftaki arazide antrenman yapan bir motokrosçu sürekli yanlarından geçip gaz açıyormuş. Her geçişinde de toz kaldırıp bağırıyormuş:
‎— "Hoca! Bırak bu işleri, motor dediğin altından kaçacak! Sen hala debriyaj tokatlıyorsun, gel burada havada takla atmayı öğreteyim sana!"
‎Eğitmen hiç istifini bozmadan devam etmiş. Akşamüstü motokrosçu, motosikletini römorka yüklerken eğitmenin yanına gitmiş ve alaycı bir tavırla:
‎— "Bak hoca, senin o anlattığın kontra tekniğiyle, altın elbiseli teorilerinle bu rampadan çıkamazsın. Bizim işimiz yürek işi, senin gibi acemiler ancak dubalar arasında dans eder," demiş.
‎Eğitmen gülümsemiş ve cebinden bir anahtar çıkarıp motokrosçuya uzatmış:
‎— "Haklısın, ben o rampadan uçamam. Ama senin römorkla getirdiğin o motoru, ben buradan İstanbul’a kadar sürerek götürebilirim. Sen ise daha otoyol gişelerinde rüzgardan şeridini şaşırıp 'Bu motor neden titriyor?' diye beni ararsın."
‎Motokrosçu "Ben yarışçıyım!" diye diklenince, eğitmen son noktayı koymuş:
‎— "Yarışçı olabilirsin ama henüz sürücü olamamışsın. Rampadan uçmak teknik gerektirir ama trafikte hayatta kalmak akıl gerektirir. Ben burada dubaları devirmemeyi öğretiyorum, sen ise henüz egonu devirmeyi öğrenememişsin."

Motosikleti
abi bak çok samimiyetle bir üniversiteli olarak yazıyorum , lisenin iyisi de kötüsü de pek bir etki yaratmayacak çocuğun ileriki hayatına . bölgenizdeki averaj seviyede bir anadolu lisesinde 4 yıl takılsın, ha ondan sonra iyi bir üniversite için uğraşsın. Lise için gereksiz stres etmeye gerek yok çocukları , ben çalıştım , destek de aldık zamanında ama pişmanım. Onun yerine sevdiği bir çalgı olur , bir spor olur bir hobi olur ona odaklatın . Kendi hayatı için özgüveni için kesinlikle daha iyi olacaktır . Boktan hiçbişeye yaramayan sınav için kendini ve psikolojisini hırplamasınlar . En kötü berbat bi lise denk gelirse velisi olarak dilekçe verip farklı bir çevre okula nakil aldırırsınız. Hem hocalara tomarca para harcayıp kendinizi yormayın hemde çocuğunuzun psikolojisini yormayın . Lise sınavı tam bir öğretmen propogandası .
işte burada her tür liseden birer tane var, öyle çok sayıda yok, buradaki fen isesine girebilecek gibi de görünüyorlar. Br de anadolu lisesi var ama orası da sakat.

Aslında uyuşturucuya falan alışmasınlar öyle arkadaşları olmasın yeter. Pangallıkta bira içecek arkadaşlar edinsinler, düzgün lise derken beklentim bu kadar yani.

Hobileri zaten var, okumayı çok seviyorlar. Resim yapmaya da merakları var, bu kadar test, kurs telaşı içinde bile canımız sıkıldı deyip tual falan çıkarıp resim yapıyorlar ya da sıkıldık biraz dinlenelim dediklerinde kitap okuyorlar.
Bir tanesi fen lisesini kasanırsam elektro gitar al metallica'daki adamlar çalıyorsa biz de çalarız dedi, yaza kursa başlatıcam onları.

Şu offroad, toprak, tarla, orman işlerinden sanırım aranızda bir ben tırsıyorum. İstanbul'a da sık sık geliyorum ama şu Honda'nın offroad eğitimi hep dolu, bir türlü tarihleri denk getiremiyorum.
Valla bu offroad işlerine bende çok meraklıyım ama 40 ında kırılan kemiklerde 20 yaşındaki gibi hızlı iyileşmiyor işte 😅 O yüzden köy yollarında ığıl ığıl sürmeye devam.

Motosikleti
cbf 150
Amatör eğitmenle eğitimli profosyonel farkı.

Türkiyede cahillik çok üst seviyede, iki laf yapanın parladıgı zamanlar ama sorgulama yok.

3 Tane okul değiştirdim 1i Meslek 2si Anadolu eğer lisede ki arkadaşlarını yanlış seçersen istemeden da olsa onlara ayak uyduruyorsun veya dışlanmamak için ayak uydurmak zorunda kalıyosun en kötü seçenekte de sınıfta 1 2 arkadaşı olan her gün okula gidip gelen bir ezikmiş gibi görünüyorsun . Sınıftakilerin derste ki gereksiz hareketleri yüzünden çoğu dersten geri kaldığımız da oluyordu bende çok okuma isteği yoktu kendimi geliştirmeye baktığım için çok takmadım ama ilerde güzel üniversiteye gitmek isteyen birisi için düzgün veya ortalama bir lise şart . Kötü lisede kavga vs. olayları da gereksiz ve çok oluyor kim çocuğunun bir kıza istek attı diye eski sevgilisi olan 2 3 hırt tarafından dövülmesini ister ki?

Ged

Motosikleti
Biz eski toprağız, bizim kemikler kırılmaz, en kötü uf olur, nazar değer :)
Uf derken un UFak mi demek istedin😂

Valla bu offroad işlerine bende çok meraklıyım ama 40 ında kırılan kemiklerde 20 yaşındaki gibi hızlı iyileşmiyor işte 😅 O yüzden köy yollarında ığıl ığıl sürmeye devam.
Zaten bu dedigin koy yollari icin alindi o gsler, africalar, transalpler. Bu tur adventure, dual spport vb alanlarin %95i asfalttan cikmiyordur.
Ben de zaten oyle hardcore offraod istemiyorum. Gercekci olmak lazim, bi yastan sonra yerini bilmek lazim😂

Yeteri kadar sevişilmeyen toplumlarda gereksiz muhabbetler çok uzar.
Ne seni okurum ne de Zafer i dinlerim.
Basarım gaza giderim.
30 sene motor sürdüm sadece 1 kere motoru son limitine kadar yatırdım.
Ne eksildim ne de çoğaldım.
...

Motosikleti
Uf derken un UFak mi demek istedin😂

Zaten bu dedigin koy yollari icin alindi o gsler, africalar, transalpler. Bu tur adventure, dual spport vb alanlarin %95i asfalttan cikmiyordur.
Ben de zaten oyle hardcore offraod istemiyorum. Gercekci olmak lazim, bi yastan sonra yerini bilmek lazim😂
Benim için en fazla off road köyler arası mıcırlı yollar işte. En azından çukurları faan hissetmeyeyim. Bir de bizim şehir içi yollar köy yollarından beter zaten.

Ged

Motosikleti
Benim için en fazla off road köyler arası mıcırlı yollar işte. En azından çukurları faan hissetmeyeyim. Bir de bizim şehir içi yollar köy yollarından beter zaten.
Bizim buralar da oyle, arabayla 3 saniyeden uzun sallanmadan gidemiyorsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar