Bana kalırsa hoca haklı baksanıza eşide eğitmenmiş hatta oğurllarıda belliki maden bulmuşlar işliyorlar

)
E neden olsa şile yolları madenleriyle ünlüdür.
Siz bu bilgilerle sürün benim acemilerle işim olmaz
Insanlar bilgileri arttıkça aslında ne kadar çok şey bilmediklerini fark ederler. Bu farkındalık onları mütevazi yapar. Farklı insanlar da vardır. Aşağıdaki gibi;
Bir motosiklet sürüş eğitmeni, kapalı alanda öğrencilerine "yavaş sürüş ve denge" çalıştırırken, yan taraftaki arazide antrenman yapan bir motokrosçu sürekli yanlarından geçip gaz açıyormuş. Her geçişinde de toz kaldırıp bağırıyormuş:
— "Hoca! Bırak bu işleri, motor dediğin altından kaçacak! Sen hala debriyaj tokatlıyorsun, gel burada havada takla atmayı öğreteyim sana!"
Eğitmen hiç istifini bozmadan devam etmiş. Akşamüstü motokrosçu, motosikletini römorka yüklerken eğitmenin yanına gitmiş ve alaycı bir tavırla:
— "Bak hoca, senin o anlattığın kontra tekniğiyle, altın elbiseli teorilerinle bu rampadan çıkamazsın. Bizim işimiz yürek işi, senin gibi acemiler ancak dubalar arasında dans eder," demiş.
Eğitmen gülümsemiş ve cebinden bir anahtar çıkarıp motokrosçuya uzatmış:
— "Haklısın, ben o rampadan uçamam. Ama senin römorkla getirdiğin o motoru, ben buradan İstanbul’a kadar sürerek götürebilirim. Sen ise daha otoyol gişelerinde rüzgardan şeridini şaşırıp 'Bu motor neden titriyor?' diye beni ararsın."
Motokrosçu "Ben yarışçıyım!" diye diklenince, eğitmen son noktayı koymuş:
— "Yarışçı olabilirsin ama henüz sürücü olamamışsın. Rampadan uçmak teknik gerektirir ama trafikte hayatta kalmak akıl gerektirir. Ben burada dubaları devirmemeyi öğretiyorum, sen ise henüz egonu devirmeyi öğrenememişsin."