- Motosikleti
- BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bazıları yapar hatta çok fena yaparGenelde demo da yapmazlar kapali alanda.
Bazıları yapar hatta çok fena yaparGenelde demo da yapmazlar kapali alanda.
Videonun sahibi İtalyan değil, aksanı ve nidâları "Ben bir Macarım" diye bağırıyor....
Edit: Paylaştığınız videoda Stelvio Pass'te çoğunluk sizin dediğiniz yöntemle çıkıyor. İtalyan adam da "Biz böyle yapıyoruz" demiş. Onlar daha iyi biliyordur. Stelvio Pass özelinde konuşacak olursam sizin dediğiniz yöntem kulağa daha sağlam geliyor.
Senin demo şahaneydi. Anlatmak istediklerini kendin de yaparak göstermen bence çok güzel.
Aksanı çok eğlenceli ama. oy oy oy deyişi komik, biz de oradan geçelim bize de oy oy oy desin.Videonun sahibi İtalyan değil, aksanı ve nidâları "Ben bir Macarım" diye bağırıyor.![]()
İtalyan değil, instagramdan takip ediyorum onu. Videoları çok eğitici aynı zamanda. Macar ya da o çevre ülkelerden.Bence italyan ingilizce aksanından belli romende olabilğr ama macar bilmiyorun
Çok iyi Macarca konuşan bir İtalyan olabilir tabi, durup dururken Macara konuşası gelmiş türden bir tanesiBence italyan ingilizce aksanından belli romende olabilğr ama macar bilmiyorun
Kendim 2 ile çıkıyorum çünkü motorum kuvvetli ama cc düşük ve yüklü lerde 1 le çıkılabilir. Bir kere honda monkeyle denedim 1 vites uzundu çok rahat çıktı düşük cclerde 1. Vites çok kararsız olmuyor ama büyük cclerde 1 vites dalgalı oluyor helekğ elektonik gaz kontrol varsa.paylaşılan uğur ertekin'in videosunda dikkatimi çekti, 2. vitesin altına hiç düşmediler.
benim de kastettiğim buydu.
1. viteste motorun gaz tepkileri çok sert olur, 2. viteste ilerlemek sanki daha kolay.
Dönemiyorsam mok var gibi oraya gitmem. Stelvio'da sürmek şart değil.viraj hızı diye bir olgu var tommy,stelvioyuyu 60 70 le dönemezsin fizik kuralları el vermiyor ne yazıkki yada benim döndüğüm aşa eğimli virajı. denemesi bedava ama fizik kuralları ne yazıkki değişmiyor.
Nasıl dönüleceğini hocalar daha iyi bilir ama nasıl dönülmeyeceğini ben söyleyim. Yeni başlayan birisi, yeteli pratik ve eğitim yok diyelim, tam gidiyorsun karşına yokuş aşağı bir firkete geliyor, ne yapacağını bilmiyorsun sonra aklına "aa forumda biri bir video paylaşmıştı, ön fereni çekmişti, ben de çekeyim" diyorsun. Sonra merhaba fizik, dünya meğerse düzmüşŞimdi sizin için eski videolarımdan buldum, videoda ellerime dikkat edin dönüş sırasında sol elimle selamın aleküm çakıyorum motorcuya sağ elim trail braking yapıyor ve tam sakata gelme noktasında bırakıyorum. olay doğru konumlanma bakış kafa dik ve momentum
trail braking yapmasınlar diye anlattım zaten. öğrenince ne isterlerse yapabilirler.Nasıl dönüleceğini hocalar daha iyi bilir ama nasıl dönülmeyeceğini ben söyleyim. Yeni başlayan birisi, yeteli pratik ve eğitim yok diyelim, tam gidiyorsun karşına yokuş aşağı bir firkete geliyor, ne yapacağını bilmiyorsun sonra aklına "aa forumda biri bir video paylaşmıştı, ön fereni çekmişti, ben de çekeyim" diyorsun. Sonra merhaba fizik, dünya meğerse düzmüş
Zafer hoca veya diğer hocalar bu bilgiyi "başlangıç" seviyesi olarak söylüyor. "Bu şekilde yapmazsan asla ve asla firketeyi dönemezsin" minvalinde değil. Temeli U dönüşü ile benzer, sadece yüksek devir, doğru vites. Zaten pratik yapıp bu işi çözdükçe yarım debriyaja vs gerek kalmadan güvenli hızda dönülebilir. Kafada bu kadar büyütmeye gerek yok. O yüzden Zafer Hoca'nı veya diğerlerinin şahsını boş yere b*klamaya da gerek yok, saygı elzem.
Yahu otomatik motor zaten stop etmez arka fren destekli dönersin ne var bunda... btrail braking yapmasınlar diye anlattım zaten. öğrenince ne isterlerse yapabilirler.
Alp, Zaferin söylediği Stelvio özelinde tamamen yanlış. Stelvio gibi dik sağ dönüşlerde yarım debriyaj ve yüksek rpm ve zımpk gibi motora oturursan düşersin. Zaten nasıl dönülmesi ve dönülmemsiyle ilgili tonla video var görülebilir.
Tamam herşey ideal koşullarda, bu virajı yamaha amt li bir motosikelt nasıl dönücek?
Motorda Debriyaj kolu yok, sürücü mod butonunda yavaş gaz tepmesinimi seçecek? Tamam rain modunu aktive etti daha sonra napıcak amt modunda manuel moda alması lazımki motor devirlenin vites atmasın diye.
Nasıl olcak bana anlatsnıza?
Benim dediğim yöntemle her daim her türlü motor o dönüşü döner. Gazı stop etmicek kadar ayarla oturuşunu değiştir ve kafan çıkışa baksın yürü git.