Zafer AK çay firkete dönüşü

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Edit: Paylaştığınız videoda Stelvio Pass'te çoğunluk sizin dediğiniz yöntemle çıkıyor. İtalyan adam da "Biz böyle yapıyoruz" demiş. Onlar daha iyi biliyordur. Stelvio Pass özelinde konuşacak olursam sizin dediğiniz yöntem kulağa daha sağlam geliyor.
Videonun sahibi İtalyan değil, aksanı ve nidâları "Ben bir Macarım" diye bağırıyor. :D

Motosikleti
cbf 150
Bence italyan ingilizce aksanından belli romende olabilğr ama macar bilmiyorun

hadi zafer hoca tukaka e uğur hoca da mesela yarım debriyaj diyor?

amacım toksiklik yapmak değil :D doğrusunu öğrenip kendimi ona göre şekillendirmek. zira en korktuğum şey motosiklet sürerken. hatırlayanlarınız vardır. ispir - yedigöller'e giderken (ilk offroad deneyimim) mal gibi manzaraya bakarken firkete virajı fark edemeyip motosikleti stop ettirip devirmiştim. o gün bu gündür bir fobidir gidiyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Videonun sahibi İtalyan değil, aksanı ve nidâları "Ben bir Macarım" diye bağırıyor. :D
Aksanı çok eğlenceli ama. oy oy oy deyişi komik, biz de oradan geçelim bize de oy oy oy desin. :)

Stelvio pass'den geçen arkadaşım öyle atla deve değil abartıyorlar demişti. hem yazın hem de kışın kardan kapanmadna önce henüz yol kenarlarında kar varken cb500x ile geçmişti.

Aslında benim de niyetim var oraya gitmeye, Yunanistan'dan Feribot'la İtalya'ya geçip gidilebilir, bir haftalk bir süre yeter o geziye. Tabi İtalya'ya gibip müze falan turistik yerleri görmektense oraları bilen biri olsa yanımda daha kolay cesaret ederim. Tek ggiidersem turist tuzağı yerlerde takılıp hiç bir şey anlamadan dönermişim gibi geliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bence italyan ingilizce aksanından belli romende olabilğr ama macar bilmiyorun
İtalyan değil, instagramdan takip ediyorum onu. Videoları çok eğitici aynı zamanda. Macar ya da o çevre ülkelerden.

Bu yarım debriyaj mevzusu da, biraz mantık yürütünce öyle tam yarım debryaj değil, yokuş yukarı 1. vites bile olsa motor stop etmesin, yavaş hızda devir çok düşmesin diye hafif debriyajı ayarlamak, yan öyle bri dönüşte sabit gaz ama hızı debryajla ayarlayıp dönülür, hiç debriyaja basmadan dönemk için daha güçlü motorla belki o da olur bilemedim.

Bu viraj kadar firkete viraj değil ama şehir içinde dik yokuşlu ve keskin dönüşlü, ara sıra karşıdan araba gelince durup yol vermeli dar sokakları olan hem de arnavut kaldırımı tarzı şehir içi yolda artçı da varken motor yüklüyken eğitimde dar dönüşlerde öğrettikleri yarım debriyaj arka fren kombinasyonu ile sorun çıkmadan tepeye kadar çıkabilmiştim.

Bu virajları d akıcı ve kesintisiz bir şeklde dönmek mümkün ama o şekilde dönemeyecek biz acemiler için de yavaş hızda keskin dönüş yavaş hız manevraları tarzı dönmek gerekiyor, o çok düşük hızlarda gazı ayarlamak zor bu yüzden gazı sabit tutup debriyajla hafif hafif sıkarak ayarlayıp motorun durmasına fırsat vermeden dönmek lazım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Yahu arkadaş, ben ne güzel nefes almak gibi iç güdüsel olarak çıkıyordum yokuşlu yolları kafa yormadan.
Bu konu yüzünden şimdi durduk yere beynime "dik yokuşlu firkete virajından dönerken motoru stop ettirme" kaygısı yüklendi şakkadanak diye 😆

Motosikleti
cbf 150
Bürşey yüklemene gerek yok zihnine, çıkıyorsan zaten sorun yok.

1000 kişiden biri düşüyor zaten çokda atla deve değil.

Buraları feyz vermelerindeki neden biz buralarda sürüyoruz koçino demek için.

Ben bu eğitmen muhabbetlerinden geliyor bakınız tek bildikleri konu dtelvivoyays gittik bürde nordkappa o kadar.

paylaşılan uğur ertekin'in videosunda dikkatimi çekti, 2. vitesin altına hiç düşmediler.
benim de kastettiğim buydu.
1. viteste motorun gaz tepkileri çok sert olur, 2. viteste ilerlemek sanki daha kolay.

• Beğen
Tepkiler: pea
Motosikleti
cbf 150
paylaşılan uğur ertekin'in videosunda dikkatimi çekti, 2. vitesin altına hiç düşmediler.
benim de kastettiğim buydu.
1. viteste motorun gaz tepkileri çok sert olur, 2. viteste ilerlemek sanki daha kolay.
Kendim 2 ile çıkıyorum çünkü motorum kuvvetli ama cc düşük ve yüklü lerde 1 le çıkılabilir. Bir kere honda monkeyle denedim 1 vites uzundu çok rahat çıktı düşük cclerde 1. Vites çok kararsız olmuyor ama büyük cclerde 1 vites dalgalı oluyor helekğ elektonik gaz kontrol varsa.

Gördüğünüz gübi tellü yada wireless olması bile farkenttirğyor

Şimdi sizin için eski videolarımdan buldum, videoda ellerime dikkat edin dönüş sırasında sol elimle selamın aleküm çakıyorum motorcuya sağ elim trail braking yapıyor ve tam sakata gelme noktasında bırakıyorum. olay doğru konumlanma bakış kafa dik ve momentum

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar benim gördüğüm bu işte pek çok ekol, pek çok görüş var. Hepsi doğru ama hepsi de yanlış. Hepsi birbirini bokluyor. Aynı virajı benzer hızlarda dönebilmek için farklı farklı yöntemler var. Hele böyle ayı gibi bir motoru sünepe gibi 20-30 ile dönebilmek için bir yönteme ekstra bir çabaya ihtiyaç yok, zaten en yeteneksizimiz bile bir şekilde döner. Hali hazırda kocaman motor alıp yol yapıyorsak zaten eblek gibi motoru stop eden yanlış motor sürüyordur. Burada marifet aynı firketeyi 20-30 değil de 60-70 ile dönebilmeyi öğrenmek. Tempo nasıl arttırılır onun peşinde olmalıyız, yoksa böyle hımbıl gibi 20-30 dedem de döner.

Motosikleti
cbf 150
viraj hızı diye bir olgu var tommy,stelvioyuyu 60 70 le dönemezsin fizik kuralları el vermiyor ne yazıkki yada benim döndüğüm aşa eğimli virajı. denemesi bedava ama fizik kuralları ne yazıkki değişmiyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
viraj hızı diye bir olgu var tommy,stelvioyuyu 60 70 le dönemezsin fizik kuralları el vermiyor ne yazıkki yada benim döndüğüm aşa eğimli virajı. denemesi bedava ama fizik kuralları ne yazıkki değişmiyor.
Dönemiyorsam mok var gibi oraya gitmem. Stelvio'da sürmek şart değil.

Uçmakdere, Tiremiti, Demirköy ya da Sakar'da da benzer yerler var, ok 20-30 ile dönelim ama eğitmen 20-30 ile dönebilmek için bizi eğitmesin.

Motosikleti
cbf 150
orda zaten bir numara yok , sadece manzarası var 48 50 tane viraj var hepsi biriinin aynı 3 tanede zorlu viraj var.

ana fikir zaten eğitmenin illa debrijaı sıkıcan demesi ve geri kalan dinamikler es geçmesi.

3 havalı sözle eğitmen olunmuyor zaten, kendin göstericeksin önce.

Her virajda eğitmende olsa 60 70 le dönünmez.

Bana bazen arazide dizin değiecek diyorlar nereye değiyor abicim gel değdir bakalım 300kg motorla dizini toprağa. bu 100 liloluk 2 zamanlı yarış motoru değil.

İnternette herkes çok heyecanlı gerçek hayatta o heyecanı göremiyoruz ama. 21 ön jantlı motoru hızl kullanmanın anlamı yok hızlı kullanmak zaten ustalık değil. Viraja girmekde ustalık değil. iyi fren yapmakda ustalık değil.

Bunların hepsini doğru yerde doğru zamanda yapabiliyorsan usta oluyorsun.

Bunların hepsini bilipde kendinde birşeyler katıyorsan üstüne musabık oluyorsun. Moto gpye kadar yolun var hayırlı olsun.

dark birşey vardı yazardı abi gazlasana diye , neden gazlim tek şeritli gezi yolunda? otobanmı? yarışıyormuyum. Çevreyi çekmeye çıkmışım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mesela ben araziye çıkmıyorum, motor kullandığım süre boyunca da çıkmayacağım. 19 belki olabilir ama hiçbir zaman 21 jant motorum olmayacak. Ben asfalt meraklısıyım.

Zafer Hoca iyidir, hoştur, videolarını severim ama bu şartlar altında kendisinden eğitim alsam bana hayal ettiğim anlamda katkısı olmayacak.

Şimdi sizin için eski videolarımdan buldum, videoda ellerime dikkat edin dönüş sırasında sol elimle selamın aleküm çakıyorum motorcuya sağ elim trail braking yapıyor ve tam sakata gelme noktasında bırakıyorum. olay doğru konumlanma bakış kafa dik ve momentum

Nasıl dönüleceğini hocalar daha iyi bilir ama nasıl dönülmeyeceğini ben söyleyim. Yeni başlayan birisi, yeteli pratik ve eğitim yok diyelim, tam gidiyorsun karşına yokuş aşağı bir firkete geliyor, ne yapacağını bilmiyorsun sonra aklına "aa forumda biri bir video paylaşmıştı, ön fereni çekmişti, ben de çekeyim" diyorsun. Sonra merhaba fizik, dünya meğerse düzmüş :)

Zafer hoca veya diğer hocalar bu bilgiyi "başlangıç" seviyesi olarak söylüyor. "Bu şekilde yapmazsan asla ve asla firketeyi dönemezsin" minvalinde değil. Temeli U dönüşü ile benzer, sadece yüksek devir, doğru vites. Zaten pratik yapıp bu işi çözdükçe yarım debriyaja vs gerek kalmadan güvenli hızda dönülebilir. Kafada bu kadar büyütmeye gerek yok. O yüzden Zafer Hoca'nı veya diğerlerinin şahsını boş yere b*klamaya da gerek yok, saygı elzem.

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
Valla kamyoncu ne dediğini ne demek istediğini anlamadım. Zafer hocanın söylediklerinde yanlış bir şey de göremedim. Firkete viraj dönerken arka fren destekli yarım debriyaj yapılır zaten bunda yanlış olan ne?

Motosikleti
cbf 150
Nasıl dönüleceğini hocalar daha iyi bilir ama nasıl dönülmeyeceğini ben söyleyim. Yeni başlayan birisi, yeteli pratik ve eğitim yok diyelim, tam gidiyorsun karşına yokuş aşağı bir firkete geliyor, ne yapacağını bilmiyorsun sonra aklına "aa forumda biri bir video paylaşmıştı, ön fereni çekmişti, ben de çekeyim" diyorsun. Sonra merhaba fizik, dünya meğerse düzmüş :)

Zafer hoca veya diğer hocalar bu bilgiyi "başlangıç" seviyesi olarak söylüyor. "Bu şekilde yapmazsan asla ve asla firketeyi dönemezsin" minvalinde değil. Temeli U dönüşü ile benzer, sadece yüksek devir, doğru vites. Zaten pratik yapıp bu işi çözdükçe yarım debriyaja vs gerek kalmadan güvenli hızda dönülebilir. Kafada bu kadar büyütmeye gerek yok. O yüzden Zafer Hoca'nı veya diğerlerinin şahsını boş yere b*klamaya da gerek yok, saygı elzem.
trail braking yapmasınlar diye anlattım zaten. öğrenince ne isterlerse yapabilirler.

Alp, Zaferin söylediği Stelvio özelinde tamamen yanlış. Stelvio gibi dik sağ dönüşlerde yarım debriyaj ve yüksek rpm ve zımpk gibi motora oturursan düşersin. Zaten nasıl dönülmesi ve dönülmemsiyle ilgili tonla video var görülebilir.

Tamam herşey ideal koşullarda, bu virajı yamaha amt li bir motosikelt nasıl dönücek?

Motorda Debriyaj kolu yok, sürücü mod butonunda yavaş gaz tepmesinimi seçecek? Tamam rain modunu aktive etti daha sonra napıcak amt modunda manuel moda alması lazımki motor devirlenin vites atmasın diye.

Nasıl olcak bana anlatsnıza?

Benim dediğim yöntemle her daim her türlü motor o dönüşü döner. Gazı stop etmicek kadar ayarla oturuşunu değiştir ve kafan çıkışa baksın yürü git.

Motosikleti
K 1600 GTL
trail braking yapmasınlar diye anlattım zaten. öğrenince ne isterlerse yapabilirler.

Alp, Zaferin söylediği Stelvio özelinde tamamen yanlış. Stelvio gibi dik sağ dönüşlerde yarım debriyaj ve yüksek rpm ve zımpk gibi motora oturursan düşersin. Zaten nasıl dönülmesi ve dönülmemsiyle ilgili tonla video var görülebilir.

Tamam herşey ideal koşullarda, bu virajı yamaha amt li bir motosikelt nasıl dönücek?

Motorda Debriyaj kolu yok, sürücü mod butonunda yavaş gaz tepmesinimi seçecek? Tamam rain modunu aktive etti daha sonra napıcak amt modunda manuel moda alması lazımki motor devirlenin vites atmasın diye.

Nasıl olcak bana anlatsnıza?

Benim dediğim yöntemle her daim her türlü motor o dönüşü döner. Gazı stop etmicek kadar ayarla oturuşunu değiştir ve kafan çıkışa baksın yürü git.
Yahu otomatik motor zaten stop etmez arka fren destekli dönersin ne var bunda... b
Burada yarım debriyaj viraj içinde motoru stop ettirip düşmemen için otomatik motorda zaten böyle bir dert yok...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar