yine felaket!

bu ne ya ........
Allah ım inanamıyorum ya

Ve hala yetkililer !!! birşey yapmıyor öylemi. Yazık ya yazık ::angry2::

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
geride kalan yakınlarına sabır versin

karubila>>
Sabahtan beri benimde benzer şeyler aklımdan geçmiyor değil ama bahsettiğin olay ciddi anlamda organize edilecek olsa bile 500-600 motorcuyu bu tarz bi eylem için toplamak imkansız die düşünüyorum. Ben şahsım adına son iki bariyer faciası ile ilgili başta belediye başkanı ve belediyenin şikayet maillerine varip veriştirdim. umarım bu konu ile ilgilenirler. Bu tarz yapısal Öfkemi kustum. Bu tarz yapısal ihmalkarlıkların can alması çok kötü :(
Haberi geçen sitelerde yorumlarına bakıyorum da gerçekten çok cahilce yazılar var. Bu havada motorla yola çıkarsan böle olur diyenden sol şerittye motorun ne işi var diyene kadar . Nerdeyse ohh iyi olmuş yazacaklar. Maalesef görüyorumki içinde bulunduğumuz toplumda motorcu imajı hala çok kötü. Arkadaşlar motora binmekten korkmak istemiyorum ben içim acıyo yaa

ilk gördüğümde önceki kaza sandım sonra ismini görünce bu kadar da olamaz dedim.Allah rahmet eylesin.motorcu dostu bariyerler ne zaman kullanmaya başlayacaklar acaba 100 kişi ölüncemi???Allah kahretsin böylelerini...:pale:

arkadaşlar yetkililerin bu olaya el atması için aynı olayın kendı yakınlarından bırının basına gelmesı gerek galıba bu neyaaa 1 haftada 2 kişi :pr:

Bir yazı daha vardı aradım ama bulamadım... Yine normal bariyerlerin altına yapılan ek kısımlar vardı onda da bir kaç ülkede bazı yerlerde uygulanmış... Bariyeri tutan ayaklara gitmemizi engelliyor böylece boyun kırılmasının önüne geçiyordu... Bulabilen biri koyuversin linki bir zahmet yeri gelmişken herkes görüp okur belki...

Bak şu yorum cok dikkatimi çekti.. mahkemenin seyrini etkiler bu yorum .. !

Baya bir zamandır bu bariyer dizaynları sitemizde yayınlanmaktadır.HAtırlarsınız,doktor'umuzuda standart bir bariyere sıkıştırıp öldüren bir panelvandı.Doğmamış yavrusunu göremeden aramızdan göçüp gitmişti.Kadıköy'deki protestomuzda gazete ve tv'lerde bolca yer almıştı.Sonuçta ne oldu?;Basiretsiz yerel yönetici müsvetteleri ne o bariyerleri düzeltti(bunlar sadece belediyeler değil karayollarıda sorumludur.),nede yeni yapılan bariyerleri uygun şekilde oluşturdu.Hemde daha beterini yaptılar.Şİmdi külliyen kafamızı koparmaya başladılar.(Yazılarımızı kardeşlerimizin akrabaları okuyorsa kusuruma bakmasınlar,bu adamlar normal ifadeden anlamıyor çünkü.)Yukarıda verilen bariyer örneklerini uygulamak ne kadar zor olabilir?Hemde plastik bariyerler çelikten daha ucuzken.Kafanız hiçmi çalışmıyor?(Bu laf tabiki yetkililere)

ilhan taş ('vitaminikabugunda' tüm yorumları) 26.01.2009 11:04:49
Onur sual kazasında motosiklet arkadan çarpmamıştı.minibüs motosikleti çelik bariyerle ön tamponu arasında sıkıştırmıştı.ben o minibüsün iki arkasındaydım.

Onur'un başsağlığı başlığındada yazdım,ehliyetini kilo hesabı domates usulü alan odunlar,kendilerine zarar veremeyecek araçların üzerine çıkmakta hiçbir sakınca görmüyorlar.Bide metrobüs garabetine istinaden yolları düdük gibi küçülten belediyeler olunca alın size motorcu katliamı.Bu yazıyı yazanın bulunup mutlaka ifade vermesi sağlanmalıdır.

Bu başlığa konu olan kardeşimizede Allah'tan rahmet,ailesine sonsuz sabır dilerim.Mekanı cennet olsun inşallah.

Bide şunu merak ediyorum:Biz burada kendi kendimizemi yazışıp duruyoruz? Yoksa bir yetkili bunları okuyup sonuç çıkarmaya uğraşıyormu?(Pek zannetmiyorum.Nasıl olsa maaşlarını her şekilde alıyorlar.)

Allah'tan ölen kardeşimize rahmet, ailesine ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum. Allhım şu istanbul trafiğinde hergün motor kullanan bizleri de koru.(amin)...

Emniyet şeritsiz yol

Dünyanın en geri kalmış ülkelerinde bile görülemeyecek bir uygulamaya malesaf ülkemizde şahit oluyoruz.

EMNİYET ŞERİTSİZ YOL olamaz. Emniyet şeritsiz yol ASLA EMNİYETLİ olamaz.

Popilizm uğruna, hiç bir CAN kaybı gözardı edilemez.

Bu uygulama, SADECE MOTORSİKLETLER İÇİN DEĞİL, tüm vasıtalar ve insanlar için daha büyük felaketlere GEBE.

Geç olmadan ÖNLEMLER alınmalı. :pr:

Bu uygulamaya karşı yapılabilecek tüm yasal protesto ve eylemlere katılmaya, desteklemeye söz veriyorum.

bu motosikletliler hakkında saçma sapan yorum yapan adamlara sadece şunu söyleyeceğim ; SİZ MOTOSİKLETİ SEVMİYOR VE BUNA SAYGI DUYMUYOR OLABİLİRSİNİZ... AMA BİR GÜN ÇOCUĞUNUZ MOTOSİKLET SEVDALISI OLABİLİR.. İŞTE O GÜN BAŞLARSINIZ ÇOCUĞUNUZ İÇİN DUA EDİP MOTOSİKLETLİLERE SAYGI GÖSTERMEYE... daha onurun acısı geçmeden bir arkadaşımız daha can verdi.. allah rahmet eylesin.. geride kalanlara sabır versin...

birbirinin kopyası iki kaza :pale: metrobüs projesini yapan yetkililer ONUR ve UĞUR kardeşlerimize kazayı yaralı olarak atlatma şansı tanımadılar. inanılmaz...

Metrobüs gereklidir - gereksizdir, avantajları çoktur - yoktur, bizim ilgilendiğimiz konu metrobüs 'ten ziyade bu sisteme bağlı olarak;

Emniyet şeritlerinin kalkması,
Mevcut şeritlerin daralması,
Beyaz şerit çizgilerinden hariç bazı noktalarda fazladan sarı şerit çizgileri gelmesi, insanların hangisini baz alıp o şeridin içerisinde duracağını bilmemesi,
Çalışma yapılan yollarda ışıklandırmanın kalkması,
Çalışma yapılan bölgelerde ki ikaz ve uyarıların yetersizliği,
Eski bariyerlerin kesilmesi, şeritlerin değişmesi sebebiyle şerit ortasında kalan bariyer çıkıntıları,
Kazınan şerit çizgilerinin asfaltta yaptığı kot farkı,,
Metrobüs hattını yoldan ayıran çelik halat bariyerler.

Avrupa çok örnek veriliyor, aşağıda ki fotoğraf Meksika 'dan;

metrobusmexicoqs2.jpg

Bogota, Kolombiya:

brt_bogota.jpg

Tahran, İran

tehran_brt_stations.jpg

Çin

brt028.jpg

Lagos

lagos4.jpg

Genelde çelikten veya sertleştirilmiş kalın sactan üretilen altı açık bariyerler ile gerilmiş çelik halattan yapılmış bariyerler bir giyotinden farksızdır. Uygulanan bu sistemlerde 2 tekerlekli araçların sürücülerinin yerde sürüklenme ihtimalleri göz önünde bulundurulmamaktadır!

Metrobüs dolayısıyla ortaya çıkan çarpıklıklar olarak bakalım demişsin, iyi de demişsin abi fakat...

Gördüğünüz gibi hepsi 3. dünya ülkeleri.Yukarıda verilen ülkelerde insan hayatına verilen değer Türkiye'den fazla değil...Kısaca 3. dünya ülkeleri deniyor.İşte bizi yöneten zihniyetin örnek aldığı ülkeler.Daha ne diyeyim ? Meksika, Kolombiya, İran, Çin, Laos...Bu mudur? E buymuş demek ki...

Tam diyecektim ki günlerdir olan başlığı görmüyor musun sonra dikkatli bakınca baktığıma bakıcağıma pişman oldum.

Nedir bu ya! çelik halatları boyunlarına dolansın, başlarına çalsınlar metrobüslerini.

Yazık yazık iki üç sıyrıkla kurtulcak iki insan kafası koparak feci şekilde can veriyor, şaka gibi.

İstanbulun ulaşım sorununu kafadan çözdüler, tebrik ediyorum....

Alah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.:pale:

Bende tam böyle diyecektimki Okuyunca yıkıldım..Allah rahmet eylesin...Yakınlarına sabır versin

3. dünya ülkelerinde görülen aptal bir sistemi istanbul kaosuna adapte etmeye çalıştılar. ama her açıdan ellerinde patladı.

elimizde 3 şeritli ve 1 emniyet şeritli bir otoban vardı. şuanda emniyet şeridi bile olmayan 2 şeritli kıtalararası bir otobanımız var. dünyanın hiçbir yerinde böyle kepazelik olmaz. tabi onlar da haklı, bu ülke vatandaşı kim ki metroya binsin... hali hazırda en kolay çözüm buydu.

bana göre bu olaylar sadece bir başlangıç. olan zavallı masum insanlara oluyor, malesef olmaya devam edecek :( inşallah yanılırım.

Son düzenleme:
gürkan okyar ('retire' tüm yorumları) 26.01.2009 14:45:11
BU KAFA KOPMASINA KASK NEDEN OLMASIN ACABA ALLAH RAHMET EYLESİN.

Bakınız bu ölümlere yada dilim varmıyor söylemeye ama kafa kopmalarına bariyerler değilde, dikkatsizlikler değilde bir arkadaş farklı bir yorum getirip kaskın neden olabileceğinide düşünmüş... Tabi kask olmasaydı kafasıda kopmazdı tek parça ölürdü. Töbe yarabbim yaa. Yok yok böyle bir toplumda yaşarken hiç bişey demeye gerek yok.. . Böyle bir memlekette artık Allah korusun diyip yola devam etmek daha mantıklı heralde...

Allah rahmet eglesın hakkatende boyle olmaz bu yaw saka gıbı bası kopan kopana...

Skullhunter;1407695 Ayrıca bu kısa vadeli protestolar motosikletlerin fark edilmesi adına bize fazla birşey kazandırmayacaktır. Daha önce sitemizde de duyurusu yapılan Motosikletleri Fark Edin Proje yarışmasını biliyorsunuz. Bu tarz bir çalışmaya girip çok daha geniş kitlelere özellikle diğer araç sürücülerine ulaşmayı düşünüyoruz. Ne kadar acı ki burada veya farklı konularda (bir arkadaşımız hayatını kaybettiği zaman) duyarlı olan motorcu arkadaşlarımızdan ne bir fikir ne de işimize yarayacak bir proje üretilip bize gönderildi. Ben de bu projeye destek oluyorum demekten öte ufacıkta olsa fikir üretip proje sayfasından yetkili kişilere iletilmedi. Malesef çoğu zaman destekler sözde kalıyor. [/QUOTE' Alıntı:
Tamam Skull, ürettim proje;

Madem federasyon yarış düzenlemekten başka bir şey bilmiyor, madem Savaş KAYAN'ın adlarını verdiği STK'lar yetersiz kalıyor,...

Biz de kendi derneğimizi-klübümüzü kuralım.

Daha önce de yazmıştım, Türkiye'nin eknomik ve sosyal merkezi İstanbul.Bu iş İstanbul'dan başlasın, kuracağımız derneğin merkezi İstanbul olsun, yetki verin burada İzmir Şubesini ben kurayım, bir şube de Ankara'da açarız.

Daha önce de yazmıştım, zaten sıkıntı bu 3 büyükşehirde (Büyük köyde desem daha doğru).

Diğer motosiklet sitelerinden bir şey beklemeyelim, niye;

1-motosiklet.net'in üye sayısı daha fazla,
2-Oralardaki üyelerin bir çoğu motosiklet.net'e de üye (Örneğin, Ben, 2 siteye daha üyeyim, ama, motosiklet.net'e hergün girdiğim halde, o sitelere ayda yılda bir giriş yapıyorum.

Skull, diyeceksin ki :-"Eee...Bu işler parayla olur"

tamam, ondada haklısın, biz de kuracağımız kuruluşun üyeliğini paralı yaparız, mesela aylık 15-20 TL gibi bir rakam.

Aramızda hukukçu üyeler var, adam gibi bir teşkilat kuralım, avukatlarımız olsun, bir üyemiz kaza geçirdiğinde bu avukatlar müdahil olsun (Av.lere aylık bir miktar para verilir, bir dava açtıklarında dava başına para verilir)

Şimdilik aklıma gelen sadece bunlar.

offff diyorummm haykırıorum.bu ne arkadaş ya böle.:salut:Bu ne çahillik bu ne kendini haklı çıkarma çabası,bu ne saygısızlık.

Arkadaş hergün en az bir kaza atlatıyorum.Delirmemek içten değil.En sonunda seri katil olucam çıkıcam..

Arkadaşlar bu farkedilme olayı iice zirve yaptı.Bu motorcuların başına gelenler ne ya :salut:yazık bu insanlara,salak saçma herifler yüzünden başımıza gelenlere bak ya.

Bişiler yapmak gerek.Bi ses çıkarmak gerek.Ben yarından itibaren montumun üzerine sarı Reflektörlü Yeleğimi giyiyorum.Bu hem farkedilme hemde protesto aracımdır.Hepinizi davet ediyorum

Sevgili Maverick35 ürettiğin projenin hayata geçirilebilirliği iyice araştırılmalı bence ama şöyle söyleyeyim eğer olurda ok yapılabilir bir uygulama denirse, bilinki ben ve eşim desteğimizi esirgemeyeceğiz.

Tamam Skull, ürettim proje;

Madem federasyon yarış düzenlemekten başka bir şey bilmiyor, madem Savaş KAYAN'ın adlarını verdiği STK'lar yetersiz kalıyor,...

Biz de kendi derneğimizi-klübümüzü kuralım.

Daha önce de yazmıştım, Türkiye'nin eknomik ve sosyal merkezi İstanbul.Bu iş İstanbul'dan başlasın, kuracağımız derneğin merkezi İstanbul olsun, yetki verin burada İzmir Şubesini ben kurayım, bir şube de Ankara'da açarız.

Daha önce de yazmıştım, zaten sıkıntı bu 3 büyükşehirde (Büyük köyde desem daha doğru).

Diğer motosiklet sitelerinden bir şey beklemeyelim, niye;

1-motosiklet.net'in üye sayısı daha fazla,
2-Oralardaki üyelerin bir çoğu motosiklet.net'e de üye (Örneğin, Ben, 2 siteye daha üyeyim, ama, motosiklet.net'e hergün girdiğim halde, o sitelere ayda yılda bir giriş yapıyorum.

Skull, diyeceksin ki :-"Eee...Bu işler parayla olur"

tamam, ondada haklısın, biz de kuracağımız kuruluşun üyeliğini paralı yaparız, mesela aylık 15-20 TL gibi bir rakam.

Aramızda hukukçu üyeler var, adam gibi bir teşkilat kuralım, avukatlarımız olsun, bir üyemiz kaza geçirdiğinde bu avukatlar müdahil olsun (Av.lere aylık bir miktar para verilir, bir dava açtıklarında dava başına para verilir)

Şimdilik aklıma gelen sadece bunlar.

Evet bu iş ancak böyle olur. Gerektiğinde bir protesto da yapılacaksa, bunu dernek olarak yapmak çok daha etkili olur.

Dernek kurulması yönünde bir başlangıç yapılırsa kuruluş işlemleri, tüzük, dernekler masası başvurusu vs konularında yardımcı olabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar