yeşil ışık sonrası sarı ışıkta geçmek

Motosikleti
Yok
nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum, ancak bulunduğum bölgede önce yeşil ışık yanıp sönmeye başlıyor, daha sonra sarı yanıyor, akabinde kırmızı.
bu döngü 3-4 saniye sürüyor. yani 100 metre öteden yeşilin yanıp sönmeye başladığını görüp de o aracı durdurabiliyor olmanız gerekli.
sürücü kursunda şehir içinde 50-70 km/s hızı geçmediklerini de düşününce, her türlü durması gerekirdi diye düşünüyorum.

Istanbul'da cogu isikta sari yanmaz bile, yesilden kirmiziya, kirmizidan yesile donen cok fazla kavsak var. Trafigi yavaslatmamak adina yapiliyor muhtemelen.

Yanıp sönen yeşil ışıkta kimse yavaşlamak zorunda değil. Mevzuatta öyle bir yanış şekli yok. Bağlayıcılığı da yok.

hocam trafik öyle bir şey ki, herkes "böyle yapmak zorunda değilim" kafasında olsa ortalık allak bullak olur.
mevzuatta olmayabilir, ben aracı durdurmak için yeterli süre olduğunu belirtmek için yazdım.

O yanıp sönen yeşil ışık milletin gaza basmasına sebep oluyor, mevzuatta yok ama insan psikolojisi öyle.
Sonuçta, trafik kültürü kat kat gelişmiş ülkelerde yeşilin yanıp sönmesine gerek görülmüyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
bir yerde ışık varsa zaten orada hız sınırı 30 falandır diye düşünüyorum, yani açık konuşayım bilmiyorum ama ışık olan bir yerden hızlı geçilmez...

misal bizim burada D-100 yolunda ışıklar var ve bazen yol boş oluyor, yol boş iken yeşil ışığa baya gerilerde denk geliyorum bazen ve yaklaşmaya başladıkça içimden bir ses "bassana olum gaza, lan bassana yeşil sönecek şimdi" diye beynime girmeye çalışıyor, dürtüklüyor habire...

bende inadına hızımı ışıklara yaklaştıkça düşürüyorum ve en fazla 40 ile geçiyorum ışıklarda, ışıklarda geçmeye yakın turuncu yanar ise duruyorum, turuncu yanmaz ise geçiyorum zaten..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar