Yeni Triumph Trident 800

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115

Geçtiğimiz günlerde Triumph 2026 yılı için 29 yeni model tanıtacağını duyurmuştu , bugün ise modern classic klasmanında Trident 800'ü bizlerle buluşturdu. Anlaşılan ingilizler global olarak çok iyi giden satışlar vesilesi ile olsa gerek ki hızını alamadı ve 2026 yılında çok ağır bir dominant pazar payına sahip olmak istiyor. Eski bir japon hayranı ve yeni bir ingiliz atı sever olarak baya bir heyecanlandım.

Triumph gibi köklü bir marka keşke Türkiye'de de hak ettiği değeri görebilse ... Gerçi gördüğüm okuduğum kadarıyla sürücüler değer vermek istiyor da bazı distribütörler bunu elinden geldiğince zorlaştırıyor neyse hayırlısı.

Specs :

Yurtdışı tahmini satış fiyatı : 9,995 pound.
Motor: DOHC, sıvı soğutmalı, 4 zamanlı sıralı 3; silindir başına 4 valf.
İddia Edilen Beygir Gücü: 113 beygir @ 10.750 devir/dakika.
Hacim: 798cc
İddia Edilen Tork: 62 lb.-ft. @ 8.500 rpm.
Çap x Strok: 78mm x 55,7mm
Sıkıştırma Oranı: 13.2:1
Şanzıman/Son Tahrik: 6 vites, Triumph Vites Desteği, X-ring zincir.
Debriyaj: Islak, çok plakalı, kaydırma ve destek.
Şasi: Boru tipi çelik çevresel şasi.
Ön Süspansiyon: Showa 41 mm ters ayrı fonksiyonlu büyük pistonlu (SFF-BP) çatallar, ayarlanabilir sıkıştırma ve geri tepme sönümlemesi.
Arka Süspansiyon: Showa monoshock RSU, ayarlanabilir ön yük ve geri tepme sönümlemesi.
Ön Fren: Çift 310 mm yüzer disk, 4 pistonlu radyal kaliperler, viraj ABS'si.
Arka Fren: Tek 220 mm sabit disk, tek pistonlu kayar kaliper, viraj ABS'si.
Jantlar, Ön/Arka: Döküm alüminyum alaşımlı 5 kollu, 17 x 3,5 inç/17 x 5,5 inç.
Lastikler, Ön/Arka: 120/70-R17 / 180/55-R17.
Eğim/İz: 24,5°/4,25 inç
Dingil mesafesi: 55,2 inç
Sele Yüksekliği: 86 cm
Yakıt Kapasitesi: 11,7 litre
Ortalama Yakıt Tüketimi: 50 mpg
Beyan Edilen Islak Ağırlık: 201,9 kg
etc.
kendim çeviriyle uğraşamadım direk translate copy paste.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
660 serisine bye bye mı diyoruz acaba?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Tiger Sport'taki gibi olursa 660 devam eder. Çok güzel makine gerçekten.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bonneville grubunda 6 tane yeni model olacakmis:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yeni model derken 6 model guncellenmis diyim, yanlis anlasilmasin

660 serisi güzeldi
Tiger ile 800e geçtiler ama daha istenilen düzeyde satamadı (Tr pazarı için konuşuyorum)
800 trident inş böyle olmaz
Eski 660 trident sahibi olarak ben motordan çok memnundum
Triumph'ın kötü yanı yeni motorla seriyi geliştiriyorsun ama fren ve amortisörler hala eski motorla aynı. Bari buralarda ufak değişiklikler yapsaydınız :)

triumph yine bol süslemeli cillop gibi ama satışı az olacak bir motor cıkarmış.

yavvv hadi italyanlar ve avusturyalılar ayakta zor duruyor ve işletme maliyetleri yuksek.

bu triumph i neden ingilizler dışında alan yok ?

alla alla... ya bu almanlar italyanların 2.dunya savasından kalma dertleri mi var bu ingilizlerle ?

arastıracam bu konuyu..

Motosikleti
triumph yine bol süslemeli cillop gibi ama satışı az olacak bir motor cıkarmış.

yavvv hadi italyanlar ve avusturyalılar ayakta zor duruyor ve işletme maliyetleri yuksek.

bu triumph i neden ingilizler dışında alan yok ?

alla alla... ya bu almanlar italyanların 2.dunya savasından kalma dertleri mi var bu ingilizlerle ?

arastıracam bu konuyu..
Almanlar neyse de italyanlar önce kendi mallarını alsınlar sonra ingilizleri düşünebilirler :D Ducatinin global satış rakamları da ilginç nasıl ayakta durabiliyor nasıl bu kadar motosiklet sporlarına yatırım yapabiliyor anlayamıyorum (20 bin 50 binler yazıyor globalde) -ki kawasaki sadece 2025'in ilk yarısında 230 bin küsür bir satış rakamına erişmişti . Almanlara gelirsek bmw 'lerine yeterince sahip çıkıyorlar o yüzden Triumph'a çok da ihtiyaç yok sanırım. Triumph her yıl güçlenerek geliyor her kesime uygun modelleri mevcut rocket 3 gt ile speed 400 arasındaki boşlukta çok seçenek var . hindistan pazarında bile söz sahibiler bajajda ürettikleri modeller sayesinde. Ben biraz fanatik biraz fazla duygusal mı oldum diye düşünüyorum bazen de sayısal verilere bakınca gerçekten çok iyi ilerliyorlar.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Triumph eyidir, hastır. Efenim İngiliz atları beygirler camiasında neyse Triumph da motosikletler camiasında odur diyelim🤪 Alın, furun kırbacı😉

Son düzenleme:
Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Nerde daytona 765. Geç bu modelleri ya kim niye alsın bu ara motorları.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Naked da yuvarlak far hep favorimdir. Yakışıklı olmuş.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şimdi fark ettim; sele yüksekliği 86cm yazılmış; bir naked için yüksek sanki. Doğru mu o sayı? 24º'lik dik kaster açısına bakınca neredeyse 11cm iz mesafesi de yüksek geldi gözüme...

Motosikleti
Şimdi fark ettim; sele yüksekliği 86cm yazılmış; bir naked için yüksek sanki. Doğru mu o sayı? 24º'lik dik kaster açısına bakınca neredeyse 11cm iz mesafesi de yüksek geldi gözüme...

Şimdi sen söyleyince tekrar baktım resmi hesabından 6 cm daha kıssaymış.
Seat Height : 31.6 in =80.2 cm
Farklı bir siteden direk copy paste yapmıştım Specsleri yanlışlık olmuş .

Motosikleti
cbf 150
Para olsa alınır durun la para var ahaha alıyorum derken korlas korlas korlas sözleri kulağımda yankılanıyor. Korlas varsa almam şunu triumph ı başkası getirse ulen cfmotou getirenler bile getirse alırım

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Para olsa alınır durun la para var ahaha alıyorum derken korlas korlas korlas sözleri kulağımda yankılanıyor. Korlas varsa almam şunu triumph ı başkası getirse ulen cfmotou getirenler bile getirse alırım

Hocam Korlas i savunmak icin soylemiyorum yanlis anlasilmasin. Korlas ile yasadiginiz bir durum varmi sizin? Neden korlas olsa alinmiyor mesela?

Ben hicbir sorun yasamadim, okadar parca zamaninda geldi ve ustalarda gayet tecrubeli insanlar. Belki onceleri ama suan bence bu durum soz konusu degil. Ama bu algi dillere dusmus, cok eskidenmis muhtemelen.

evet ne yasadın diye sordular.. senin hiç dukatin triumph ın olmadı..

hayatın yalan yaa

ben mesela satıştaki ibibiğe uyuz olmustum.

yok biz honda değiliz, bizim motorlarımız paketci motoru değilll..

kimsiniz olm siz ? honda sizin markalarınızla top diye oynar lann

bi de kol gibi fatura odemiştim ona da bozuldum tabi.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
evet ne yasadın diye sordular.. senin hiç dukatin triumph ın olmadı..

hayatın yalan yaa

ben mesela satıştaki ibibiğe uyuz olmustum.

yok biz honda değiliz, bizim motorlarımız paketci motoru değilll..

kimsiniz olm siz ? honda sizin markalarınızla top diye oynar lann

bi de kol gibi fatura odemiştim ona da bozuldum tabi.
Adama ne dediysen artik. Bende de honda var ama ducatidekiler de truimphdakiler de gayet kibar ve ilgiliydi.

Adama ne dediysen artik. Bende de honda var ama ducatidekiler de truimphdakiler de gayet kibar ve ilgiliydi.

yaa ne diycem.. "bende honda varken servise motoru bıraktığımda 1-2 saate bana motoru veriyolardı, siz neden motoru sabah bırak aksam gel al diyorsunuz" a verdiği cevap buydu..

allahın amatoru hondanın nasıl bir marka oldugunu bile bilmiyor sddhdf

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
yaa ne diycem.. "bende honda varken servise motoru bıraktığımda 1-2 saate bana motoru veriyolardı, siz neden motoru sabah bırak aksam gel al diyorsunuz" a verdiği cevap buydu..

allahın amatoru hondanın nasıl bir marka oldugunu bile bilmiyor sddhdf
Hocam nihayetinde kimse korlasin daha dogrusu triumph in servis agi daha fazla, parcasi daha cok demiyorki. Japon 200 bin adet satiyorsa bunun 90% si muhtemelen 250 cc altidir. Triumph sattigi motorlarin 90% 3 silindir ve 600 CC uzeri. Tabiki isciligi digerine gore daha zahmetli. Bekleme konusunda ben bugune kadar 3 saatin uzerinde yillik bakim beklemedim. ama ekstra ekipman vs taktirmak istedigimde maksimum 4 saatti bu. Ama gunun sonunda servis sayisi az diye auidisini yada mersedesini birakip kimse renault a gecmiyor. Buarada marka yermiyorum, bana gore motosiklet piyasasinin audisi mersedesi ducati yada triumph tir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar