Sym xpro arıza ışığı hakkında

Merhaba 2022 model Sym xpro 125 motorum var kuryelik yapıyorum motorum yokuş aşağı inerken bazen arıza ışığı yakıyor herzaman olmuyor 3 4 günde bir oluyor sadece yokuş aşşağı inerken yapıyor biraz sürdükten takriben 2 ila 5 km kadar sonra tekrar çalıştırıdığımda sönmüş oluyor neden yapar birisi rakım değişikliğinden oksijen sensörü anlık arıza algılıyor diyor ama yokuş çıkarken yapmıyor

Not: Arıza ışığı yakınca motorun çalışmasında gaz yemesinde rolantisinde hiçbir anormallik olmuyor kadrana bakmasam anlamam yani ışığın yandığını

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Sensör arızası olabilir, bunu da yokuş aşağı inerken yapıyor olabilir konumu dolayısıyla. İstanbul'da isen SEVPA özel servisine götür mutlaka hallederler.

Sensör arızası olabilir, bunu da yokuş aşağı inerken yapıyor olabilir konumu dolayısıyla. İstanbul'da isen SEVPA özel servisine götür mutlaka hallederler.
Motorum yaklaşık 20 binde 3 4 binden beri yapıyor trabzondayım servise ve birkaç iyi motorcuya gösterdim servis eğer yakınca çalışmasında problem yoksa sorun olmaz anlık arıza algılıyor bazı kymcoların da bazen böyle sorunları olabiliyor dedi diğer motorcularda anlık arıza algılıyor sorun olmaz dedi belki bir gidip oksijen sensörünü temizletirim

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Motorum yaklaşık 20 binde 3 4 binden beri yapıyor trabzondayım servise ve birkaç iyi motorcuya gösterdim servis eğer yakınca çalışmasında problem yoksa sorun olmaz anlık arıza algılıyor bazı kymcoların da bazen böyle sorunları olabiliyor dedi diğer motorcularda anlık arıza algılıyor sorun olmaz dedi belki bir gidip oksijen sensörünü temizletirim
Benim teorim enjeksiyon sisteminde bir sorun olabilir, sensörler oksitlenmiş olabilir. Gittiğinde enjeksiyona baktır, bir de kesinlikle oksijen sensörüne özellikle baktır.

motorun odb girişi varsa oraya cihaz bağlayarak arıza kodu tespit edilebilir. Motorun vereceği kodla internette aşağı yukarı neyden kaynaklandığı da ortaya çıkar. Eğer oksijen sensörü falan bişey çıkarsa hiç umursamayın devam.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sadece yokuş aşağı giderken arıza ışığı yakıyorsa acaba depodaki yakıt şamandırasıyla ilgili bir durum mu?

motorun odb girişi varsa oraya cihaz bağlayarak arıza kodu tespit edilebilir. Motorun vereceği kodla internette aşağı yukarı neyden kaynaklandığı da ortaya çıkar. Eğer oksijen sensörü falan bişey çıkarsa hiç umursamayın devam.
Öyle yapacağım ancak motorcuya gidene kadar ışık sönnüş oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece yokuş aşağı giderken arıza ışığı yakıyorsa acaba depodaki yakıt şamandırasıyla ilgili bir durum mu?
Valla bilmiyorum ancak şamadıra olduğunu düşünmüyorum dediğim gini mptorun gisişinde va hiçbir değişiklik olmuuor sadece ışık yakıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valla bilmiyorum ancak şamadıra olduğunu düşünmüyorum dediğim gini mptorun gisişinde va hiçbir değişiklik olmuuor sadece ışık yakıyor

SYM motorlu Django'da da olan bu durum için ''gazdan elini çekerek ilerlediğinden sensör fakir karışım görüp uyarı veriyor olabilir, yani aslında arıza olmayan bir arıza'' demişti biri. Tam doğru değilse bile bir fikir verebilir bu görüş.

Motosikleti
R12 nineT 2024
bence ışık sönüyor diye tamamen boşlamak yerine bir kere arıza kodunu okutmak en mantıklısı. sadece yokuş aşağı gaz kapalı giderken yapıyorsa oksijen sensörü fakir karışım algılıyor olabilir ya da enjeksiyon/sensör bağlantılarında anlık temassızlık olabilir. motorun gidişinde, rölantisinde ve gaz yemesinde sorun yoksa büyük ihtimalle ciddi bir arıza değildir ama kuryelikte sürekli kullandığın için riske atma derim. oksijen sensörü, soketler ve enjeksiyon tarafı temizlenip kontrol edilirse kafan rahat eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar