CFMOTO 450 MI XMAX 250 TECHMAX Mİ?

2 ay önce Fuzulev'e girdim ve motor almak için 400 bin TL'lik bir organizasyona katıldım. Kötü yanı şu ki sıfır motor şartı var ve bu fiyata seçenekler az. Aralık ayında motoru alacağım. Daha zaman var ama şimdiden araştırıyorum.

Aslında bu iki motor aynı klasmanda bile değil, yani birbirleriyle kıyaslamak biraz saçma olabilir. Ama yine de 450 sr ile XMAX 250 techmax arasında kaldım.
450 sr, A2 sınırları içinde performans olarak benim için manyak bir performansa sahip. Gidişi güzel, tipi ve tasarımı aşırı hoşuma gidiyor, frenleri iyi, ekranı dolu dolu ve genel parça kalitesi de iyi seviyede. Grenaj, ayna gibi yedek parçaları da bulunuyor. Ama aklımı kurcalayan konu motor bloğunun parçası bulunabilir mi? ne kadar gider? vs. vs.

Öte yandan XMAX çok konforlu. İki kişi kullanımda çok rahat, taşıma kapasitesi yüksek, 450 Sr'a göre daha dayanıklı. Parça kalitesi iyi, yedek parça ağı geniş ve servis konusunda da cfmotoya göre çok daha iyi zaten kaçınılmaz bir gerçek bu.

Dediğim gibi bu iki motor aynı sınıfta bile değil ama ben performans seven biriyim. Motoru sert kullanırım. Yolunu bulursam gazı açmayı severim. Fakat 450 Sr'ı alıp şöyle 5 yıl kullansam dayanır mı yada 5 yıl sonra servis ağı ne durumda olur parça bulabilir miyim gibi konular kafamı kurcalıyor.

Çevremde 30-35 bin kilometrede 450 sr kullanan kişiler var sıkıntı yaşamadılar. Ama gene de ne kadar almak istesem de, çevremde kullanan tanıdıklarım olsa da, kullanmış olsam da, aklımda birkaç soru var:

1-35 bin kilometreden sonra bu motor 55-60 bin kilometreleri sorunsuz görebilir mi?

2-tamam, çevremde yüksek kilometre yapan birkaç kişi var ama her 450 sr aynı olacak diye bir şey yok. Benim alacağım motor da o kilometrelere sorunsuz ulaşır mı?

3-diyelim ki 3-4 yıl sonra blokta ciddi bir arıza çıktı. Grenaj, ayna, ekran gibi parçalar bulunuyor ama krank, piston, silindir, egzantrik, eksantrik zinciri gergisi, subap gibi motor içi parçaları rahat bulabilir miyim?

XMAX tarafına gelirsek; yazdığım gibi çok konforlu, tam bir şehir içi motoru. Servis ağı güçlü, oldukça dayanıklı ve 450 sr için düşündüğüm parça endişelerinin çoğunu bunda yaşamam büyük ihtimalle. Ama güç olarak ve sürüş hissi olarak bana çok hitap etmiyor. Hatta büyük ihtimalle aralık'ta XMAX alsam, 2 ay sonra "keşke 450 sr alsaydım." diyeceğime neredeyse eminim. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Ne tavsiye edersiniz?

Bu arada R25 veya MT-25 önerecekler olursa o motorları balon olarak görüyorum. Bana göre fiyatlarını hak etmeyen balonlar o motorları alacağıma 450 sr/nk alırım hadi Japon alalım diyeceksem de Kawasaki z400/ninja 400 alırım. O motorlar yerine 450 sr veya 450 nk almayı daha mantıklı buluyorum. 450 sr - R25 - MT25 modellerini kullandım XMAX kullanmadım ama Forza 250 kullandım evet aynı motorlar değiller ama hissiyatını tahmin edebiliyorum.

Yazıyı bayağı bir uzattım kusura bakmayın ama cidden fikir almak istiyorum.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Hayatımda Xmax'in CFMoto ile kıyaslanabileceğini görmek istemezdim.

Sosyal medyada ne zaman bir yağ sızıntısı, motor yeme, elektronik problemlerle alakalı komik videolar görsem 100 tanesinden 90'ı CFMoto. Bakın Mondial'den alırım, ki zamanında aldım. Ama CFMoto'ya asla bulaşmam. Çevremde kullanan da oldu, onların yaşadığı sorunları da bizzat görmüş oldum.

R25 veya MT-25 yani balon dediğin bu iki motor iyi bakıldığı halde sana asla sorun çıkarmayacak iki Japon motorudur. Gidip CFMoto'ya bulaşacağıma bunları alır en azından kafamı rahat ettirirdim.

3-diyelim ki 3-4 yıl sonra blokta ciddi bir arıza çıktı. Grenaj, ayna, ekran gibi parçalar bulunuyor ama krank, piston, silindir, egzantrik, eksantrik zinciri gergisi, subap gibi motor içi parçaları rahat bulabilir miyim?
Bulsan bile o parçanın fiyatları rakipleri olan Japon ile ya aynı olur ya da daha pahalı olur. Bulma sürecine girmek bile istemiyorum.

Öte yandan XMAX çok konforlu. İki kişi kullanımda çok rahat, taşıma kapasitesi yüksek, 450 Sr'a göre daha dayanıklı. Parça kalitesi iyi, yedek parça ağı geniş ve servis konusunda da cfmotoya göre çok daha iyi zaten kaçınılmaz bir gerçek bu.
Kendi soruna cevabı burada vermişsin aslında. Zaten aralarında kaldığın iki motorun da türü o kadar bambaşka ki. Hani Savaş uçağı mı alayım yoksa yolcu uçağı mı satın alayım sorusuyla aynı şey bence.

Xmax araba gibidir, torkludur, güçlüdür. İyi yakar ama yolda bırakmaz. Arkaya atarsın 58 Litre kocaman bir çanta, yanlara da isteğine göre heyben olur. İster uzun yol, ister şehir içi istediğin yere gidersin. Parçaları ucuz diyemem, hatta pahalıdır. Ama kalitelidir. Görünüşü güzeldir, piyasa bu motor için aksesuarla dolup taşıyor.

Hani "siz olsanız hangisini tercih edersiniz?" sorusu bu iki motorla alakalı değil. Biri Maxi Scooter, diğeri sport model. Hani bambaşka, birbirinden tamamen uzak, hiçbir benzerliği olmayan iki tür bu. Senin kişisel zevkine kalmış. "Forza 250 mi? Xmax mi?" diye sor, buraya dağları atayım ama iki farklı klasmana sahip motoru sen zevkine göre seçeceksin.

Burada kendine şu soruyu sor; Konforlu, ölümsüz, taşıma kapasitesi üst düzey olan bir Maxi Scooter mı tercih etmeliyim? Yoksa parça kalitesi çok daha aşağıda olan, servis ağı Küba'lar Mondialler ile aynı olan, ama daha sport görünen daha yüksek CC bir makine mi istiyorsun?

Sosyal medyada ne zaman bir yağ sızıntısı, motor yeme, elektronik problemlerle alakalı komik videolar görsem 100 tanesinden 90'ı CFMoto. Bakın Mondial'den alırım, ki zamanında aldım. Ama CFMoto'ya asla bulaşmam. Çevremde kullanan da oldu, onların yaşadığı sorunları da bizzat görmüş oldum.
Evet abicim, CFMOTO tamam, bir Japon değil. Sıkıntıları Japonlara göre daha fazla ama şöyle de bir şey var: biraz abarttığınızı düşünüyorum. Yani dediğim gibi, CF sıkıntılı bir marka, tam bir şans işi ama 100 motordan 90'ının sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum.

Bir de şöyle bir şey var; CF'nin 250 serisi aşırı kötü motorlara sahip, ona lafım yok. Fuardaki sıfır motora bindiğim zaman bile SIFIR MOTORDAN gıcırdama sesleri geldiğini biliyorum. Ama 450 serisi SR'da yağ soğutucu problemi var, evet. Fakat yeni modellerinde çok çok azaldı. Hatta ben şahsi olarak hem sosyal medyada hem de gözümle 2025 sonrası 450 SR ile soğutucu patlatan kişi sayısının iki elin parmağını geçtiğini görmedim. Önceki modellerde patlatan çoktu, lafım yok ama yeni kasalarda hiç görmedim.

450 NK'dan konuşalım. 450 NK'da şu zamana kadar ben 1 tane bile yağ soğutucu patlatan ya da blok kitleyen görmedim. Böyle kornanın takılı kalması, bazı küçük elektronik problemler gibi küçük problemleri var. He, 1 tane büyük problemi var; o da arka ABS'nin kafayı yemesi. Ama onu yaşayan kişiler de genelde teker yapan kişiler. Düzgün sürüp problem yaşayan görmedim.

SR'da bazı sorunlar vardı, evet ama yeni kasalarında çoğu çözüldü. Bir de ben özellikle 2026 model alacağım için sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

R25 veya MT-25 yani balon dediğin bu iki motor iyi bakıldığı halde sana asla sorun çıkarmayacak iki Japon motorudur. Gidip CFMoto'ya bulaşacağıma bunları alır en azından kafamı rahat ettirirdim.
Bu konuda ise R25 ve MT-25'e balon deme sebebim abartılmaları ve fiyatlarının absürt olması. İkisi de aynı blok ve şaseyi kullanıyor, o yüzden tek motor gibi konuşayım.

Bu motora balon deme sebeplerim:
1- Yazdığım gibi abartılıyorlar.
2- Abartıldıkları için piyasaları çok yüksek. 250 cc sıfır teknoloji 10 yıldır değişmeyen bir motor 400 bin TL nasıl olabilir?
3- 250 cc bir motordan biraz daha güç almak için gereğinden fazla devir çevirdiğini düşünüyorum vs. vs.

Genel olarak toparlayacaksam, zorlamaya gelmeyen bir motosiklet olarak görüyorum. Gazı açtığında verdiği hissiyat aşırı güzel. Gazı açtığında o 14 bin devri buram buram hissettiriyor, devir bitmiyor. Kullandım, biliyorum. Ama hani motoru alıp biraz zorlamaya kalksam elimde kalacak diye korkarım. Kısaca böyle söyleyeyim.

Bulsan bile o parçanın fiyatları rakipleri olan Japon ile ya aynı olur ya da daha pahalı olur. Bulma sürecine girmek bile istemiyorum.
Buna hiç birşey diyemem tamamen hak veriyorum.

Kendi soruna cevabı burada vermişsin aslında. Zaten aralarında kaldığın iki motorun da türü o kadar bambaşka ki. Hani Savaş uçağı mı alayım yoksa yolcu uçağı mı satın alayım sorusuyla aynı şey bence.

Xmax araba gibidir, torkludur, güçlüdür. İyi yakar ama yolda bırakmaz. Arkaya atarsın 58 Litre kocaman bir çanta, yanlara da isteğine göre heyben olur. İster uzun yol, ister şehir içi istediğin yere gidersin. Parçaları ucuz diyemem, hatta pahalıdır. Ama kalitelidir. Görünüşü güzeldir, piyasa bu motor için aksesuarla dolup taşıyor.

Hani "siz olsanız hangisini tercih edersiniz?" sorusu bu iki motorla alakalı değil. Biri Maxi Scooter, diğeri sport model. Hani bambaşka, birbirinden tamamen uzak, hiçbir benzerliği olmayan iki tür bu. Senin kişisel zevkine kalmış. "Forza 250 mi? Xmax mi?" diye sor, buraya dağları atayım ama iki farklı klasmana sahip motoru sen zevkine göre seçeceksin.

Burada kendine şu soruyu sor; Konforlu, ölümsüz, taşıma kapasitesi üst düzey olan bir Maxi Scooter mı tercih etmeliyim? Yoksa parça kalitesi çok daha aşağıda olan, servis ağı Küba'lar Mondialler ile aynı olan, ama daha sport görünen daha yüksek CC bir makine mi istiyorsun?
Evet, bu motorlar birbirinden çok ayrı segmentte ama ben zaten spor sürüş seven birisiyim. Zaten yazımda da söylemiştim; yolunu bulduğumda asılınca gitmesini isterim. Evet, şu an 125 cc kullanıyorum. Bundan XMAX'e geçince ilk zamanlarda bana yine uçak gibi gelir ama 450 SR'ın gücünü bildiğim için belki de gelmeyebilir, orasına bir şey diyemem.

Ben zaten XMAX'i babamla birlikte çalıştığımız ve eve ve bazı yerlere birlikte gittiğimiz için düşünüyordum. Ama şöyle bir düşününce; benim şu an 1 Drift L ve 1 Honda Spacy 110 motorum var. Şu an Drift L bozuk olduğu için Spacy'i ben kullanıyorum, babam da toplu taşımayla geliyor. Ama ben Drift L'yi yaptırsam ya da bu 450 SR'ı alsam, babama otomatikmen Spacy'i vereceğim. O yüzden XMAX almam için çok bir sebebim kalmayacak.

Büyük ihtimalle aralıkta 450 SR alacağım. He, pişman olur muyum, olmaz mıyım onu zaman gösterecek, orasını bilemem. Ama 450 SR'ın bana verdiği hissiyatı, kalitesini, performansını, tipini ve duruşunu beğeniyorum. Bu konuda konuştuğumuz yedek parça konusunda tabii ki haklısınız ama o kadar sorunlu bir motor olduğunu da düşünmüyorum şahsen.

Bu fiyata 400 bin tl'ye kawasaki ninja 400-cbr500r sıfırları falan olsaydı onları alırdım ama yok. O yüzden sr seçeceğim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İlla sıfır alma mecburiyetiniz varsa ve bütçe Çin malına yetiyorsa Voge markası sanki biraz daha güvenilir. Birevim de aynı moku yiyor, Fuzulev ile ilk görüştüğünüzde size "2. el motorlar kapsam dışı" uyarısında bulundu mu? Bir de o motor üzerine şerh konacak, satamayacaksınız belki 1 sene daha, o nedenle sıkıntılı, sorunlu olduğu herkesçe bilinen marka ve modellere yönelmemenizi öneririm.

Motosikleti
K 1600 GTL
Gerçi kararını vermişsin bize neyi sorduğunu tam olarak anlayamadım. Kararının onaylanması ise beklentin, burada cf moto al diyecek belki bir kişi çıkar. Bana soracak olursan fuzul ev gibi bir sistemle araç aldığına göre ödeyeceğin para senin için önemli bir meblağ, o yüzden senin için ciddi bir rakamı riske atman ileride ciddi pişmanlık yaşamana sebep olabilir. Bu tarz ikinci eli zayıf motorları sıfır almak çok mantıklı değil satacağın zaman ciddi değer kaybı yaşarsın canın daha çok sıkılır. Tek atımlık kurşunu piyasası olan görece masraf açmayacak bir model de değerlendir.

Gerçi kararını vermişsin bize neyi sorduğunu tam olarak anlayamadım. Kararının onaylanması ise beklentin, burada cf moto al diyecek belki bir kişi çıkar. Bana soracak olursan fuzul ev gibi bir sistemle araç aldığına göre ödeyeceğin para senin için önemli bir meblağ, o yüzden senin için ciddi bir rakamı riske atman ileride ciddi pişmanlık yaşamana sebep olabilir. Bu tarz ikinci eli zayıf motorları sıfır almak çok mantıklı değil satacağın zaman ciddi değer kaybı yaşarsın canın daha çok sıkılır. Tek atımlık kurşunu piyasası olan görece masraf açmayacak bir model de değerlendir.
Evet, aslında bir tık öyle olmuş gibi gözüktü ama cidden konuyu açarken gerçekten kararsızdım. Söylenenleri düşününce SR almaya kesin karar verdim.

Bu 400 bin benim için şu an büyük bir meblağ. 18 yaşındayım, çalışıyorum ve güzel performanslı bir motor almayı düşünüyorum. Belki "18 yaşındasın, o yüzden sürekli gücü, top speed'i, hızı ön plana koyuyorsun." diyebilirsiniz ama aslında tam öyle değil. Ben daha çok her o kontağı çevirip marşa bastığımda yüzümü gülümsetecek bir motor arıyorum. O da benim için 450 SR diyebilirim.

Ama bir yandan da XMAX çok işlevsel. Dükkânda çalışırken haftanın 5 günü bir yerlere gidiyorum. İstanbul'dayım; Kağıthane'den Sarıyer'e, Ümraniye'ye, Esenler'e, Küçükçekmece'ye gibi gibi yerlere gidiyorum. Buralara giderken XMAX'i kullanır mıyım diye düşünüyordum ama XMAX'i böyle kuryelik için kullanmaya gerek yok diye düşündüm. Zaten yine çok az kullanacaktım. Ben de bari az kullanacak olmama rağmen her bindiğimde yüzümü gülümsetecek bir motor olsun diyerek karar verdim.

"Satarken değeri düşecek motorlara bakma." demişsiniz. Ben motorda fiyatına bakmayı pek sevmiyorum. Yani şu düşünce bana çok saçma geliyor: Motoru alıp değeri düşer diye sürmeyen kişiler tanıyorum. Abim, bana gerçekten saçma geliyor. He, evet, tabii ki bu tarz motorlarla her gün sürülmez ama gerçekten kilometresi yükselmesin diye düşünüp motorunu çıkarmayanları biraz kınıyorum diyebilirim. Motor benim için bir tutku, bir zevk. Yani sadece bir ulaşım aracı olarak görmüyorum.

İlla sıfır alma mecburiyetiniz varsa ve bütçe Çin malına yetiyorsa Voge markası sanki biraz daha güvenilir. Birevim de aynı moku yiyor, Fuzulev ile ilk görüştüğünüzde size "2. el motorlar kapsam dışı" uyarısında bulundu mu? Bir de o motor üzerine şerh konacak, satamayacaksınız belki 1 sene daha, o nedenle sıkıntılı, sorunlu olduğu herkesçe bilinen marka ve modellere yönelmemenizi öneririm.
Bir abim şundan 5-6 ay önce araba almak için girmişti. O zaman 2. el araç almıştı. Ben de "400 bine girip hazır fiyatı düşmüşken 190 bine sıfır bir PCX alayım, kalanıyla da 2. el bir 450 SR alırım." dedim. Ama biraz geri kafalılık yapıp sonradan sorduğum için sıfır alma şartı olduğunu sonradan öğrendim. Yine de biraz zorlamaya çalışacağım çünkü bazen şubelerdeki kişiden kişiye değişiyormuş, öyle duydum.

Voge markasını beğeniyorum. Hatta Voge'un yeni bir scooterı gelecekmiş, SR450X adıyla. Çift silindir, A2 sınırları içerisinde, elcik ısıtma, koltuk ısıtma, ayarlanabilir amortisörler... Biraz mini Honda X-ADV 750 gibi bir motor aslında. O gelmiş olsa o motoru hiç düşünmeden alırdım çünkü hem güç, hem konfor, hem de işlevsellik var.

Onun dışında Voge'un 525RR modeli de vardı. Fakat Voge'un motorlarını Yuki'nin getirmesi beni biraz korkuttu. Yedek parça ve servis açısından evet, CF de öyle ahım şahım değil ama Voge'a göre daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Evet abicim, CFMOTO tamam, bir Japon değil. Sıkıntıları Japonlara göre daha fazla ama şöyle de bir şey var: biraz abarttığınızı düşünüyorum. Yani dediğim gibi, CF sıkıntılı bir marka, tam bir şans işi ama 100 motordan 90'ının sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum.
Valla nickini okumasam forumdan CFMoto'ya binen birinin savunduğunu düşünürdüm.

Yahu kararını zaten vermişsin, bence bize burada bir şey düşmüyor. Kocaman adamı küçücük Spacy'e bindireceğine al Xmax'i, araba gibi motosiklet. Yarın bir gün bu alet seni yurt dışına götürür, memleketin her bir karışını tapa gaz gezersin aklının kenarında bir tane düşünce olmaz.

"Xmax'ler bozulmuyor" diye bir kaide yok, her motor arızalanabilir. Arızasız motosikletin var olduğunu sanmıyorum. Ama bunun oranı çok önemli.

Bu 400 bin benim için şu an büyük bir meblağ. 18 yaşındayım, çalışıyorum ve güzel performanslı bir motor almayı düşünüyorum. Belki "18 yaşındasın, o yüzden sürekli gücü, top speed'i, hızı ön plana koyuyorsun." diyebilirsiniz ama aslında tam öyle değil. Ben daha çok her o kontağı çevirip marşa bastığımda yüzümü gülümsetecek bir motor arıyorum. O da benim için 450 SR diyebilirim.
Sen bence çoktan kararını vermişsin, heves olsun, birileriyle konuşayım diye açmışın konuyu zaten. 18 Yaşında ilk motorun 450CC bir supersport olmamalı. Ama bizi ne denli dinlersin bilmem.

Ne kadarı sana mantıklı gelir, söz dinlersin bilmem fakat bence Xmax 250'yi al. Bir iki sene sabret git 250SR al ikinci el. Piyasanı bununla yaparsın, işlerini Xmax ile halledersin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2- Abartıldıkları için piyasaları çok yüksek. 250 cc sıfır teknoloji 10 yıldır değişmeyen bir motor 400 bin TL nasıl olabilir?
Ülkemizde fiyatlar tabii ki abartı.

Mesela şu soruyu çevirelim; Daha kurumsallaşamamış, doğru düzgün teknik servisi dahi olmayan, tüm modellerinde sorunlar, problemler olan, parça için aylarca bekleyip o parçanın fiyatının da rakibi Japon'lar ile aynı veya daha fazla olan bir motosiklet modeli nasıl Japonlar ile aynı fiyata geldi? Bu sana absürt gelmiyor mu hiç?

Son düzenleme:
Ülkemizde fiyatlar tabii ki abartı.

Mesela şu soruyu çevirelim; Daha kurumsallaşamamış, doğru düzgün teknik servisi dahi olmayan, tüm modellerinde sorunlar, problemler olan, parça için aylarca bekleyip o parçanın fiyatının da rakibi Japon'lar ile aynı veya daha fazla olan bir motosiklet modeli nasıl Japonlar ile aynı fiyata geldi? Bu sana absürt gelmiyor mu hiç?
Evet 450 sr'da abartı fiyatta aslında sırf bu yüzden ...
Bir abim şundan 5-6 ay önce araba almak için girmişti. O zaman 2. el araç almıştı. Ben de "400 bine girip hazır fiyatı düşmüşken 190 bine sıfır bir PCX alayım, kalanıyla da 2. el bir 450 SR alırım." dedim.
şu mesajda dediğim gibi düşünüyordum xmax falan aklıma değildi 450sr'ın ikinci ellerinde 240-250 bine alıp yanına da bir pcx çekmeyi düşünüyordum ama sıfır şartı olduğunu sonradan öğrendim aslında dediğim gibi motoru aralık ayında alacağım bir yerden xmax bulabilirsem denemek istiyorum yada bayilere de test motoru sorabilirim fikrimde değişebilir. beni tatmin edebilir mi asıl düşündüğüm o.
18 Yaşında ilk motorun 450CC bir supersport olmamalı. Ama bizi ne denli dinlersin bilmem.

Ne kadarı sana mantıklı gelir, söz dinlersin bilmem fakat bence Xmax 250'yi al. Bir iki sene sabret git 250SR al ikinci el. Piyasanı bununla yaparsın, işlerini Xmax ile halledersin.
ilk motorum değil zaten ama onu geçsek bile ben kendi tecrübeme güveniyorum ilk mesajımda da dediğim gibi r25-mt25-450 sr gibi motorları kullandım ayrıca duke 250-forza 250 kullandım tabi ki binlerce kilometre kullanmadım bu motorları ama gazı açtığımda gelecek gücü biliyorum bu motorları hafife alıp kaza yaparsam başıma gelecek şeyleri de biliyorum o yüzden sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

250sr almam kötü bir motor o paralara duke 250 yada ns200 biraz daha çıkarsam dominar 400 tercih ederim.

Motosikleti
Suzuki SV650A
Svartpilen 401 düşünmez misin acaba? CF'den iyidir her türlü...

Seçenekler birbirinden çok uzak ya, ben MT25 alabilirdim senin yerinde olsam.

Svartpilen 401 düşünmez misin acaba? CF'den iyidir her türlü...

Seçenekler birbirinden çok uzak ya, ben MT25 alabilirdim senin yerinde olsam.
hocam bu husqvarnaların tiplerine bir türlü alışamıyorum duke falan bu fiyatlarda olsa okey ama husqvarnanın o kendine has tasarımına alışamıyorum bir türlü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar