Kimseyi vurdun mu?Hiç gerek yok. Boşa masraf. Silah ruhsatı raporu alırken "pişikolok" beni ortopedici kadar bile incelemeden onay verdi.![]()
Bence hayır.
Demek ki doktor işini biliyormuş!
Kimseyi vurdun mu?Hiç gerek yok. Boşa masraf. Silah ruhsatı raporu alırken "pişikolok" beni ortopedici kadar bile incelemeden onay verdi.![]()
......................Farklı fikirlerde olsakta olayı kişileştirmeden tartışmayı bilmiyor musunuz?
Bu olaya, cezaların tutarlarına bu kadar itirazınız varsa demekki epey bir ihlal yapıyorsunuz, işinize gelmiyor...
önceki mesajınla baya kendin ile çelişmişsin. Söylediğin hiçbirşeye katılamıyorum.Halamın şeyi olsaydı, amcam olurdu şeklinde bir yere varamayız.
Şimdi sen bu CG ci tayfasına milyon milyon yazsan ne olur, adam ödeyemeyecek, devlette tahsil edemeyecek bir müddet sonra bunlar baktılar bir şey olmuyor daha pervasız olacak, olay bu.
Kısacası gerçekçi olmak lazım. Cezaların yüksek olması normal vatandaşı pasifize eder.
Çözüm ceza miktarını artırmak değil denetimi artırmak, her suç işlediğinde cezasını çekeceğini bilmek.
Taahhüt edilen sürede ödenmezse hapis cezasına kadar yolu var.
Hocam, "halkın pasivize" olmasının trafik cezaları ile doğrudan hiç bir ilişkisi yoktur. Bu başka bir mesele. Halkın pasivize olması demek, yani bunun sosyoloji sözlüğünde anlamı, ekonomik, siyasi v.b. meseleler karşısında halkın tepki verme, sorgulama, itiraz etme ve hak arama reflekslerini kaybetmesi, "eylemsiz", "ilgisiz" ve "itaatkar" hale getirilmesi anlamına gelir. Bunu ben demiyorum, bilim böyle açıklamış.Cezası ne olursa olsun suç her zaman olacaktır.
Planlayarak adam öldürmenin cezası ağırlaştırılmış müebbet yani 30 sene tek odada kalıyorsun ve birinci derece akrabalar hariç kimseyle görüştürülmeden.
Eeee bundan ağır ceza mı olur, peki cinayet işlenmiyor mu, işleniyor.
Önemli olan sucu önleyeceğim dümeniyle halkın pasifize edilmemesi, sindirilmemesi,
Anlatmak istediğim mantık sınırları içinde makul cezalar verilmesi, kimse ceza vermeyim, ya da devlet herkesin poposuna kamera taksın demiyoruz.
Almanya yada herhangi gelişmiş bir batı ülkesinde atıyorum ormanın içinde ateş yaksan, yolun kenarında motosikletin yağını değiştirmeye kalksan,kaçak elektrik kullansan başta en yakın komşun olmak üzere tanıdık tanımadık kim görse doğrudan ihbar edilirsin,çünkü gerçek " vatanseverlik" böyle birşey.
Orda da bizdeki gibi çok görüp çok bildiğini sanan dayılar " yeğenim işin mi yok ya bırak aylak bakkalmısın " vs diyormudur acaba.
keşke bizde de ehliyet sınavları almanyadaki gibi zor olsa. keşke ehliyet alma masrafı eğitimleri vb. 2500 euroyu geçse de önüne gelen sürücü kursunda dandirikten ezbere eğitim alıp çok kolay olan sınavları kolayca geçemese de gerçekten ehil olanlar ehliyet alabilse.Almanya da heryerde kamera yok. Gerekte yok cünkü bariz bir ihlal yaparsaniz Bergson un dedigi gibi komsunuz tarafindan sikayet edilebilirsiniz. Bu sikayet ilk olarak size nazikce gelip sözlü olarak yaparlar devaminda ise gerekli merciye sikayet ederler. Burada bizim zabita gibi calisan Ordnungsamt diye bir birim var. Cok siki bir sekilde kurallari uygularlar. Mesela oglum arabasini park etmis ve part etiketini alip, süreli, camin icine koymus. Ama süre sonuna dikkat etmemis. BU görevliler düzenli olarak bu park yerlerini bu ödeme makbuzundan dolayi kontrol ederler. Süre olarak 10 djk ilaveten kalabiliyorsun. Hakkin var. 11. dakikada cezayi kesmis. OGlum cok söylendi ama sonradan bu kurala harfiyen uydu.
Cik sik bir sekilde yollarda özellikle otoban disindaki yollarda radar kontrolü oluyor. Benzinli arac ile cok problem olmuyor ama elektrikli arabada hizi kesitremedigim icin radarlari gösteren bir uygulama kullaniyorum. Yasal degil. Sirketteki bir Alman ile konuyu konusurken, neden kullandigimi hiz kurallarina uyarsam buna gerek olmadigini anlatti bana.
Burada ilkokuldan itibaren trafik kurallari ile ilgili dersler var egitimler var. Ehliyet sinavinda bizdeki gibi motor ya da ilkyardim ile ilgili sorular yok. Bütün sorular trafik kurallari ile ilgili ki pratik sinavda da en cok dikkat ettikleri husus trafik kurallari. Kcüklüklerinden beri bu kurallar ileilgili egitim aldiklari icin kurallara azami sekilde uymaktalar.
Yani hem egitimini yeterli mitkarda veriyorlar hem de ceza sistemi ile bu egitimin kalici olmasini saglliyorlar.
Bizde de paralel parkBütün sorular trafik kurallari ile ilgili ki pratik sinavda da en cok dikkat ettikleri husus trafik kurallari.
Hocam, "halkın pasivize" olmasının trafik cezaları ile doğrudan hiç bir ilişkisi yoktur. Bu başka bir mesele. Halkın pasivize olması demek, yani bunun sosyoloji sözlüğünde anlamı, ekonomik, siyasi v.b. meseleler karşısında halkın tepki verme, sorgulama, itiraz etme ve hak arama reflekslerini kaybetmesi, "eylemsiz", "ilgisiz" ve "itaatkar" hale getirilmesi anlamına gelir. Bunu ben demiyorum, bilim böyle açıklamış.
Yan apartmandaki suriyeliler yolda arabanın yağını değiştirdiler. Yağ döküldü heryer simsay yağ oldu. Ben dahil bütün mahalle öylece baktık.Almanya yada herhangi gelişmiş bir batı ülkesinde atıyorum ormanın içinde ateş yaksan, yolun kenarında motosikletin yağını değiştirmeye kalksan,kaçak elektrik kullansan başta en yakın komşun olmak üzere tanıdık tanımadık kim görse doğrudan ihbar edilirsin,çünkü gerçek " vatanseverlik" böyle birşey.
Orda da bizdeki gibi çok görüp çok bildiğini sanan dayılar " yeğenim işin mi yok ya bırak aylak bakkalmısın " vs diyormudur acaba.
İtalya'da 90'lar ile 2010'lar arasında büyük fark vardı. Roma'da kaldırım kenarına gelince (üstelik yaya geçidi olmayan bir yerde) arabaların durduğunu gördü bu gözler. Şaşkınlıkta ters takla atacaktım yerimde. Biz eskiden Kuzeyliler hariç Avrupa toplumları ile Hindistan'ın arasında Avrupa'ya yakın bir yerde duruyorduk, şimdi Hindistan'a yakın bir yerde duruyoruz....almanlar bizim kendimizi zannettiğimiz asker toplumun gerçek olanı. fransızda da yok bu kadar "tertip düzen", italyanda da yok, ingilizde de yok. o yüzden kıyas noktasını da doğru seçmek lazım. türkler hiç bir zaman alman olmayacak, olmasın da zaten.
hem eğitim vermiyoruz, hem de dünyanın en asker milleti gibi bir disiplin olsun istiyoruz. istemek bedava da, olmaz.
şimdi ben dün gece izmir otoyolundaydım. 140kmh ile sağ şeritten giderek onlarca araba geçtim. Birisi beni videoya çekip sağımdan geçti diye ceza kestirmeli mi? ya da kestirebilir mi? kestirebiliyor olmalı mı? sahi ben miyim oradaki suçlu bunu videoyu gören polis nasıl bilecek mesela?