Trafik ihlal ihbarlarını nereye yapıyorsunuz?

Halamın şeyi olsaydı, amcam olurdu şeklinde bir yere varamayız.

Şimdi sen bu CG ci tayfasına milyon milyon yazsan ne olur, adam ödeyemeyecek, devlette tahsil edemeyecek bir müddet sonra bunlar baktılar bir şey olmuyor daha pervasız olacak, olay bu.

Kısacası gerçekçi olmak lazım. Cezaların yüksek olması normal vatandaşı pasifize eder.

Çözüm ceza miktarını artırmak değil denetimi artırmak, her suç işlediğinde cezasını çekeceğini bilmek.
önceki mesajınla baya kendin ile çelişmişsin. Söylediğin hiçbirşeye katılamıyorum.

Ceza olmadıktan sonra denetim ne işe yarayacak. Yaptığın yanlış diye kınamamı yapacak polis. Polisin her yerde olması mümkün değil. Her yaya geçidine, her kırmızı ışığa polis koyamazsın aynı şekilde kamera da koyamazsın. Bırak devlet yapsın işini deyip gördüğümüz ihlallere gözümüzü mü kapatacağız ? Bu bizim vatandaşlık görevimiz bana göre.
İnsanların eğitilebileceğini mi düşünüyorsun ? o hiç mümkün değil. Kendin söylüyorsun kamera yada polis olmayınca kurala uyulmuyor diye.
Ben cezaların çok olduğunu düşünmüyorum. Kurallara uyan bir kişinin zaten bu cezalar çok umurunda olmaması lazım.
Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir. Ya bu adam cezayı ödeyemiyor bizde almayalım ne yapalım diye bir durum yok. Yasal faiz uygulanır. Hacze kadar gider. Taahhüt edilen sürede ödenmezse hapis cezasına kadar yolu var.

Kırmızıda duracağım, yaya geçidinde duracağım adam silme geçecek yada bana çarpacak kaçacak ama sana göre yiyeceği ceza fazla öyle mi? Plakayı kapatıp gecenin 2sinde kapımın önünde egzoz patlatan bana 2 haftadır uykuyu haram etmiş hırt 300-500 bin ceza yiyip motoru bağlandığında sana göre cezası fazla öylemi. Sende bu videoların altına asgari ücret 28k bu gençler bu cezayı nasıl ödeyecek diyenlerden misin yoksa ? Olayı sadece trafikle sınırlamamak lazım. Vatandaşa rahatsızlık veren her türlü davranışı şikayet etmeliyiz. Biz pasif kaldıkça bu davranışlar normalleşiyor.

2 Kez egm mobilden ihbarda bulundum. Birinde 2 tane hayvan hastane önünde engelli rampasından arabaları çıkarıp kaldırıma parketmişti, diğerinde de beyaz eşya servis arabası yanımdan silme geçip kırmızı ışık ihlali yapmıştı. Bu millet medeni bir millet değil, heryerde de kamera ve drone destekli ekipler yok. O yüzden denk geldiğim sürece ben ihbar etmeye devam edicem. Ya adam olacaklar ya da eşşşşek gibi cezayı ödeyecekler.

Geçenlerde İzmir otoyolunda Bursa'ya gelmeden önce bir tane araç baya kafası bir dünyaymış ya da manyakmış gibi emniyetsiz hareketler yaptı. Şurada yazdıklarımı az buçuk bilenler ben böyle niteliyorsam nasıldır tahmin etmiştir sanırım. :) Biraz arkasında gittim, sonra bunun arkasında gidilmez dedim geçtim. Ondan sonra 155'i aradım.
Ben derdimi anlatana kadar önce Yalova bitti Bursa'ya girdiğim için telefonum Bursa'ya aktarıldı, daha sonra olay Yalova'da olmuş bizi neden arıyorsun diye tekrar Yalova'ya aktarıldı, orada en son trafik jandarma sanırım birisi çıktı telefona. Anlattım durumu, "nolmuş yani" gibi bir tepkiden sonra zorla plakasını falan aldı. Hiçbişey yapılmadı muhtemelen.

Her kırmızı ışığa polis koyulamaz ama kamera koyulabilir, yalnız buradan yola çıkarak esas cezanın bir işe yaramadığını görememek de çok garibime gidiyor. Dünyada ceza ile eğitilmiş toplum yoktur bir tane bile yoktur, eğitimle eğitilmiş toplum vardır sadece.
bkz güzide Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız, özellikle buradan giden eğitimsizler, Avrupa'da ceza var diye adam gibi hareket ederken, burada yok zannedip neler yapıyorlar, ilk defa bu sene sadece saçma radar cezaları ödediler.. iyi oldu sanıyorsunuz da, gözlükleri çıkarıp bir bakarsanız bu büyüklükte bir ülkenin bütün yollarının denetime tabi tutulmasının mümkün olmadığını görebilirsiniz. Bu gibi durumlarda eğitimli olan Alman vatandaşının orada da, ne yapıldığını bilmediği burada da insan gibi davrandığını görebiliyoruz. Demek ki eğitim sadece kalıcı etki bırakabiliyor.
Cezaların artması hiçbir işe yaramaz, bugüne kadar da yaramadı. Bir 30 sene daha deneyelim madem bakalım yarayacak mı?

Ülkenin her bir santimetrekaresini gözetleyebileceğinize inanmıyorsanız, bu işin sadece eğitimden geçtiğini görmek zor değil.
Yok biz Alman değiliz bizim sütümüz bozuk diye düşünenler olursa da iyi, İtalya'ya bakın o zaman.

Cezası ne olursa olsun suç her zaman olacaktır.

Planlayarak adam öldürmenin cezası ağırlaştırılmış müebbet yani 30 sene tek odada kalıyorsun ve birinci derece akrabalar hariç kimseyle görüştürülmeden.

Eeee bundan ağır ceza mı olur, peki cinayet işlenmiyor mu, işleniyor.

Önemli olan sucu önleyeceğim dümeniyle halkın pasifize edilmemesi, sindirilmemesi,

Anlatmak istediğim mantık sınırları içinde makul cezalar verilmesi, kimse ceza vermeyim, ya da devlet herkesin poposuna kamera taksın demiyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar