Trafik ihlal ihbarlarını nereye yapıyorsunuz?

Halamın şeyi olsaydı, amcam olurdu şeklinde bir yere varamayız.

Şimdi sen bu CG ci tayfasına milyon milyon yazsan ne olur, adam ödeyemeyecek, devlette tahsil edemeyecek bir müddet sonra bunlar baktılar bir şey olmuyor daha pervasız olacak, olay bu.

Kısacası gerçekçi olmak lazım. Cezaların yüksek olması normal vatandaşı pasifize eder.

Çözüm ceza miktarını artırmak değil denetimi artırmak, her suç işlediğinde cezasını çekeceğini bilmek.
önceki mesajınla baya kendin ile çelişmişsin. Söylediğin hiçbirşeye katılamıyorum.

Ceza olmadıktan sonra denetim ne işe yarayacak. Yaptığın yanlış diye kınamamı yapacak polis. Polisin her yerde olması mümkün değil. Her yaya geçidine, her kırmızı ışığa polis koyamazsın aynı şekilde kamera da koyamazsın. Bırak devlet yapsın işini deyip gördüğümüz ihlallere gözümüzü mü kapatacağız ? Bu bizim vatandaşlık görevimiz bana göre.
İnsanların eğitilebileceğini mi düşünüyorsun ? o hiç mümkün değil. Kendin söylüyorsun kamera yada polis olmayınca kurala uyulmuyor diye.
Ben cezaların çok olduğunu düşünmüyorum. Kurallara uyan bir kişinin zaten bu cezalar çok umurunda olmaması lazım.
Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir. Ya bu adam cezayı ödeyemiyor bizde almayalım ne yapalım diye bir durum yok. Yasal faiz uygulanır. Hacze kadar gider. Taahhüt edilen sürede ödenmezse hapis cezasına kadar yolu var.

Kırmızıda duracağım, yaya geçidinde duracağım adam silme geçecek yada bana çarpacak kaçacak ama sana göre yiyeceği ceza fazla öyle mi? Plakayı kapatıp gecenin 2sinde kapımın önünde egzoz patlatan bana 2 haftadır uykuyu haram etmiş hırt 300-500 bin ceza yiyip motoru bağlandığında sana göre cezası fazla öylemi. Sende bu videoların altına asgari ücret 28k bu gençler bu cezayı nasıl ödeyecek diyenlerden misin yoksa ? Olayı sadece trafikle sınırlamamak lazım. Vatandaşa rahatsızlık veren her türlü davranışı şikayet etmeliyiz. Biz pasif kaldıkça bu davranışlar normalleşiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar