Yeni Triumph Trident 800

Motosikleti
cbf 150
ben multistrada kullandım skyhook denilen sistem sanırım öyleydi adı acayip konfor sunuyor. motor zaten güçlü ve konforlu. bakımına paranız yetiyorsa alınıp geçilir. bolda aksesuarı var.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
ben multistrada kullandım skyhook denilen sistem sanırım öyleydi adı acayip konfor sunuyor. motor zaten güçlü ve konforlu. bakımına paranız yetiyorsa alınıp geçilir. bolda aksesuarı var.
Evet beni de o skyhook denen sistem çekiyor zaten; aynı fiyata düz amortisörlü japon varken sırf bu elektronik süspansiyon için İtalyan tercih edebilirim. Bakımı eskisi kadar pahalı değil yenilerin; desmo yok artık.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Evet beni de o skyhook denen sistem çekiyor zaten; aynı fiyata düz amortisörlü japon varken sırf bu elektronik süspansiyon için İtalyan tercih edebilirim. Bakımı eskisi kadar pahalı değil yenilerin; desmo yok artık.
Skyhood ile ilgili şöyle bir dipnot düşebilirim.
Hardest, Hard, Medium, Soft, Softest şeklinde seviyeleri var ve profillere göre farklı ayarlar atayabiliyorsunuz.
Aşağıdaki şekilde ayarlama yaptım:

Sürüş Modu - Sport; Süspansiyon Modu - Dynamic (Ön-Arka Hard)
Sürüş Modu - Touring; Süspansiyon Modu - Comfort (Ön-Arka Medium)

Daha farklı sürüş modları da var da onları anlatmaya gerek yok uzatmayayım.
Sol taraftaki tuştan Touring'e alınca süspansiyonu da en son bu mod için ne seçtiysem ona geçiriyor, yani Comfort'a.
Comfort'ta Ön-Arka Soft yapıp denedim, hakikaten çok iyi sönümlüyor, viraj da nispeten fena değil ama Medium tam orta karar geldi bana.
Hem dönüşlerde çok daha istekli hem daha dengeli.
Sürüş modunu Sport moda aldığım an, süspansiyonu da Dynamic'e geçiriyor ve motoru ngidişi bir anda değişiyor. Medium'da çok kıvrak olan motor Hard olunca bir anda yola yapışmış tren rayındaymış gibi sağlam basmaya başlıyor. Virajlar çok daha kararlı. En sert moda henüz almadım ama Hard yeterli geldi bana.
Sportif sürüş hevesimi aldıktan sonra da tekrar Touring'e alıyorum hem gaz tepkisi daha lineer daha kullanıcı dostu oluyor hem de sakin sakin gidiyorsun.
Aşırı bozuk yola da girince Enduro moduna alırsan alet yaylı kanepe oluyor.

Bu bir önceki kasaya ait ama süspansiyon değişimleri hakikaten bu şekilde.
Bunu o anki moduna göre değiştirebilmen çok iyi.

Edit: Ön süspansiyon yol durumuna göre otomatik ayar yaptığı için ani ön frende dalma yok gibi bir şey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar