Yeni moturum - Suzuki SV650A (2017)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
12 binde buji değişimi de neymiş yahu. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Üstüne üstlük bir de iridyum bujiymiş. Standart nikel bujiyi bile 20 binde bir değiştir diyor Triumph Servis kitapçığında. İridyum 30k rahat gider. Güvenli olsun dersek 24k iyidir öncesi israf olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İyi odun kırarım, buji, hava filtresi, soğutma sıvısı, yağ, yağ filtresi, fren sıvısı-balatası değiştiririm. Çırak da yetiştiririm ama biraz ufalarım😂Takımlarım da yeterli, tork anahtarlarım da var. Dötüm de yer😂 yaş 49 başşaklar da formunu çok kaybetmiş değil🤣 Ammaa öyle zurna dürüm ayran ile olmaaz. Tam tekmil rakı sofrası isterim🙃

Tekmil rakı sofrası istiyorsan o kaplanı dehleyip Trakya'ya sürücen. Hadi bu sene fırsatın yok, kızını universiteye kayıt telaşların var ama seneye affetmem, gelmezsen gücenirim.

Hayırlı olsun tekrar güzel kardeşim. Kazası belasız sürüşler dilerim.

Benim motorda bujiler 24 bin km de kontrol ediliyor. 48 bin km de değişiyor. Bujinin tırnaklarını ayarlayıp, gerekirse temizleyip zımpara yapıp kullanabilirsiniz. Ancak genelde sıcak soğuk farkından dolayı zamanla porselen kısımlarda çatlama olabiliyor. Buralardan kaçaklar olabiliyor.
Bujide fiziksel hasar yok ise, temizlik ve tırnak ayarı sonrası kullanmakta bir problem yok.

Motosikleti
Suzuki SV650A
Hayırlı olsun tekrar güzel kardeşim. Kazası belasız sürüşler dilerim.

Benim motorda bujiler 24 bin km de kontrol ediliyor. 48 bin km de değişiyor. Bujinin tırnaklarını ayarlayıp, gerekirse temizleyip zımpara yapıp kullanabilirsiniz. Ancak genelde sıcak soğuk farkından dolayı zamanla porselen kısımlarda çatlama olabiliyor. Buralardan kaçaklar olabiliyor.
Bujide fiziksel hasar yok ise, temizlik ve tırnak ayarı sonrası kullanmakta bir problem yok.
Teşekkür ederim ağabey 🥰

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Oohohohoh müthiş müthiş :D

https://www.kalyoncumotor.com/urun/ngk-cr8eia-9-iridyum-buji burada daha ucuzmuş, 4 tane alsam 3000 lira falan olucak, eh iyi bari ne yapalım.
Ben NGK CPR8EAIX-9 taktım. C'den sonraki P protruding (çıkıntılı) anlamında sanırım, uçları yaklaşık 2mm daha yanma odası içine giriyor, daha verimli yanma sağlıyormuş. İçinden çıkap CP'li iridyumdu ve yan yana koyunca bayağı fark vardı. Görseli aşağıda:

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki SV650A
Ben NGK CPR8EAIX-9 taktım. C'den sonraki P protuding anlamında sanırım, uçları yaklaşık 2mm daha yanma odası içine giriyor, daha verimli yanma sağlıyormuş. İçinden çıkap CP'li iridyumdu ve yan yana koyunca bayağı fark vardı. Görseli aşağıda:

Ben direkt kılavuzda yazan bujiyi aratmıştım. Bi de bu linkteki buji var fakat Türkiye'de satışı var mı göremedim bunu.

Motosikleti
Ben direkt kılavuzda yazan bujiyi aratmıştım. Bi de bu linkteki buji var fakat Türkiye'de satışı var mı göremedim bunu.
Benim kılavuzda içinden çıkanlarla aynı NGK kodu bir de yine NGK tarafından Suzuki'ye özel üretim yapılmış sadece Suzuki bayisinden alabileceğin bir kod yazıyor. Benim yazdığım kodu birisi Suzuki ABD'ye sormuş da öğrenmiş "Bire-bir muadili nedir?" diye.

Şurada:

Motosikleti
Suzuki SV650A
Benim kılavuzda içinden çıkanlarla aynı NGK kodu bir de yine NGK tarafından Suzuki'ye özel üretim yapılmış sadece Suzuki bayisinden alabileceğin bir kod yazıyor. Benim yazdığım kodu birisi Suzuki ABD'ye sormuş da öğrenmiş "Bire-bir muadili nedir?" diye.

Şurada:
"I went back to NGK and spoke to Lila about the difference between the CPR and the CR plugs. She told me that CPR plug has a 3 mm projection into the combustion chamber which is the same as the MR8E9 whereas the CR has a 1 mm projection. She said that while both plugs would work the CPR plug gives better burning and would be the better choice." diye de bi yorum var.

CPR alınır o zaman, burada da konuşulmuş. Bir de, ne kadar fark ettiriyor acaba? 2mm girmesiyle 3mm girmesi yani?

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
"I went back to NGK and spoke to Lila about the difference between the CPR and the CR plugs. She told me that CPR plug has a 3 mm projection into the combustion chamber which is the same as the MR8E9 whereas the CR has a 1 mm projection. She said that while both plugs would work the CPR plug gives better burning and would be the better choice." diye de bi yorum var.

CPR alınır o zaman, burada da konuşulmuş. Bir de, ne kadar fark ettiriyor acaba? 2mm girmesiyle 3mm girmesi yani?
Önemli olan boyu değil işlevi deyip bayat bir espri yapasım geldi😅 Şaka bir yana bu buji işlerini niye bu kadar karışık yaparsın Suzuki mühendisi arkadaşım. Koy geç düz NGK CR8-CR9E ya da iridyumunu☺️🙃

Motosikleti

Ben o bakımdan sonra direkt Bodrum git gel yaptım bir önceki sene ile bir fark hissetmedim. Önceki sene 5,1 yakmıştım o sene 5 yaktım. Çok da stres yapacak bir konu değil.

Motosikleti
Suzuki SV650A
Önemli olan boyu değil işlevi deyip bayat bir espri yapasım geldi😅 Şaka bir yana bu buji işlerini niye bu kadar karışık yaparsın Suzuki mühendisi arkadaşım. Koy geç düz NGK CR8-CR9E ya da iridyumunu☺️🙃
Japon işte, buji kadar pipisi olduğu için takıntı yapmış..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben o bakımdan sonra direkt Bodrum git gel yaptım bir önceki sene ile bir fark hissetmedim. Önceki sene 5,1 yakmıştım o sene 5 yaktım. Çok da stres yapacak bir konu değil.
Amaaan, bi şey değilmiş yahu. Yakıtı çok az takarım.

F54

Kardeş buji değiştirmek için yetkili servise gitmek ne demek? :)

Suzuki Recep adını ben çok duydum, meşhur bir servis ama en iyisi midir bilemem.
birçok servis birçok marka birçok marka kullanıcısı tanıdım fakat
suzuki recep o kadar iyi usta o kadar iyi'bir insan ki sadece bu adam motora bakacak diye gidip suzuki alırım gittim gördüm çayını içtim benim 2 ARKADAŞIM sakarya dan bu adama bakıma motor götürüyor
bmw de alsam göngörmeyenli ibraam usta
honda alacak olsam DE garaj a giderdim
bunlar bu marka motorları yalayıp yutmuş ustalar leb demeden leblebiyi bilirler nokta atışı arıza tespitleri seni rezillikten kurtarır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar